Antik, Vintage, Rock’n’Roll

tiistai 29. syyskuun 2009

Lähinnä selkeälinjaisesta ja graafisesta skandinaavisesta muotokielestä tunnettu tanskalainen Georg Jensen on lanseerannut uuden Moolight-korusarjan. Vahvasti vintagehenkiset korut esiteltiin tänäaamuna mehevän aamiaisen kera lehdistölle ja muulle joutoväelle.

Moonlight-korujen mallit ovat peräisin Georg Jensenin vanhoista arkistoista. Yrityksen edustaja kertoi, että kiinnostus isoäidin aikaiseen tyyliin on nyt kuuminta hottia. Halutaan jotain pysyvämpää, perinteisempää kertakäyttöisen oloisen bling-bling -muodin sijaan. Heidän näkemyksensä mukaan nimenomaan nuoret rokkitytöt ovat tärkein kohderyhmä. Esimerkkinä tyypillisestä Moonlight-fanista tilaisuudessa oli näytillä kuvia koruista Mick Jaggerin tyttären (joku niistä…) päällä.
Itse tykkäsin ehdottomasti eniten erilaisista muhkeista rintarosseista. Kauniisti patinoitu hopea ja hillityt puolijalokivet sopivat hienosti vanhahtaviin malleihin. Voisin hyvin kuvitella tuollaisen koristamaan muhkean merinovillaisen palmikkoneuletakin rintamusta…
Jonkin verran mieleeni tulivat vanhat Kalevala Korun mallit. Mutta eikö olekin niin, että heidän mallistojensa tyyli liikkuu aivan eri suuntaan? Kansallisromaantiikalle on annettu piut paut ja uudet korut ovat varsin moderneja?
Moonlight-sarjan markkinointi-iskusanat ”antik, vintage, rock’n’roll” kiteytyy, kun massiivisia hopearannekoruja isketään ranteeseen useampia.
Luulin jo olevani totaalisen kurkkuani myöten täynnä erilaisia ”ranneröykkiöitä”, mutta ehkä täytyy jälleen kertaalleen pyörtää päätös. Patinoiduista vintagerannekoruista rakennettu röykkiö toimii aivan täydellisesti! Etenkin yhdistettynä herkkään kermanvalkoiseen sifonkipaitaan (See by Chloé…), kuten esittelijällä…

Rossit ja rannekorut olivat suosikkejani, mutta yhdet korvikset olisin voinut ottaa matkaan vaikka heti!
Suloiset viinirypälekorvikset vievät ajatukset jonnekin Toscanaan…


3 Responses to “Antik, Vintage, Rock’n’Roll”

 1. Avatar Maiju sanoo:

  Nuo korvikset!!!

  <3

  Ja toisen kuvan rintarossi oli myös aivan ihana. Mistähän näitä olis mahdollista saada Suomeen/Suomesta?

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Maiju: No eikö olekin aivan ihanat!!

  Mun mielestäni tuo Georg Jensenin nettiputiikki (http://www.georgjensen.com/global/Shop/Jewellery/Moonlight.aspx) toimittaa kyllä Suomeen. Muuten en osaa sanoa, mistä niitä löytyisi, mutta onhan nuo sen verran tavallisia, että luulisi löytyvän ainakin hyvin varustelluista kultasepänliikkeistä…

 3. Avatar Päivikki sanoo:

  Ihanat kiemurat ja koukerot, vievät aikaan menneeseen. Tuleepa Arnin valtakunta heti mieleen!