Kaikkee kivaa

keskiviikko 30. syyskuun 2009

Oli ihan pakko kaivaa tumput, villahuivit ja kashmirit esiin. Vaikka auriko paistaakin täysillä, ilma on tosi hilee

Tämän päivän ohjelmassa on kaikenlaista hauskaa. Tarkoitus olisi pistäytyä Selected Brandsin pressinäyttelyssä, lounaalla kivan porukan kanssa Sacré Coeurissa ja sen jälkeen pienellä putiikkikierroksella mm. Beyond Retrossa ja Sivlettossa.

Illalla katsastetaan Acnen poppoon leffa Flickan ja päivällistä olisi tarkoitus nauttia Nalen ravintolassa. Just sopivaa ohjelmaa, kun kerran horoskooppikin kehoitti keksimään jotain kivaa tekemistä itsellensä ja läheisillensä. :D

Päiväasu ilman salamaa…

Image and video hosting by TinyPic

… ja salaman kanssa!

Image and video hosting by TinyPic

 • neule, Acne
 • t-paita, H&M
 • farkut, Cheap Monday
 • tennarit, Keds

Päivän soundtrack

PS. Kyssäri kokeneille kissanomistajille: Voiko pentukissalle antaa aikuisen kissan ruokaa? Meidän onnettomassa lähikaupassa ei ollut minkäänlaista pennuille tarkoitettua murkinaa mutta tikahtuuko Sunshine aikuisten kissojen pöperöihin?


9 Responses to “Kaikkee kivaa”

 1. Avatar Salla sanoo:

  Mun käsittääkseni voi antaa (tosin mä en mikään kissaekspertti/pirkko olekaan). Niissä juniorijutuissa on kai enemmään kasvamiseen tarvittavia ainesosia, kun aikuistenkissojen safka on perinteisempää.

 2. Avatar mari sanoo:

  Mäkään en mikään ekspertti oo, mutta mä varmaan syöttäsin kissalle ihan mitä vaan mitä se suostuu syömään :D

  Ärsyttää ku tuo meijän toinen katti on nimenomaan sellanen, ettei sille kelpaa mikään!

 3. Avatar Milla sanoo:

  Kyllä tavallista ruokaa voit ihan hyvin syöttää pennulle. Muistelisin, että se penturuoka on erittäin energiapitoista ja supermonipuolista (lisättyjä vitamiineja), ei sen kummempaa.

  Ihan alusta alkaen kyllä kannattaa opettaa kissa syömään erilaisia juttuja, myös muutakin kuin kissanmuonaa. Esim tuoretta kalaa, jauhelihaa, sisäelimiä yms herkkuja. Hyvin pieniä määriä toki aluksi.

  Kissa on muuten mainio tuoreuden tarkistaja! Jos epäilee jonkin (liha)tuotteen kuranttiutta, antaa kisun haistaa, ja jos ei kelpaa, niin eipä sitä kannata ihmisenkään syödä.

 4. Avatar seeds sanoo:

  Ei aikuisten kissojen ruuassa mitään vikaa ole sinänsä, penturuoka vaan on parempaa kasvavalle pienelle, koska siinä on enemmän rasvaa ja valkusaista sekä joskus vitamiineja. Eli jos se nyt välillä syö aikuisten ruokaa, niin ei siihen kuole:)

  Monipuolista ruokaa tosiaan kannattaa syöttää heti alkuunsa, myös oikeaa lihaa ja esim. munankeltuiaista, koska mainoksista huolimatta ne markettien ruuat eivät ole yksistään ihan riittävää ravintoa lihansyöjälle, ne kun sisältävät yleensä vain sen pakolliset 4% lihaa, eikä yhtään sen enempää.

  Etenkin pennulle suosittelisin vahvasti myös kalkkilisää, että luusto kehityy kunnolla, varsinkin jos ravinto on kovin kalapitoista (fosfori syö kalkkivarantoja). Jos taloudessa käytetään paljon munia, saa kalkkilisää helposti pesemällä ja kuivaamalla kuoret ja laittamalla ne vaikka pippurimyllyyn, josta aterian päälle voi helposti rouhaista vähän kalkkia. Myös apteekista toki löytyy pillerimuotoisia korvikkeita.

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Meillä annettiin pennulle aikuisen kissan ruokaa. :))
  hyvin on poika kasvanut pelkällä aikuisen kissan ruoalla. Ei ole ollut mitään ongelmia.

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Kannattaa ostaa kissanruoat eläinkaupasta, koska ruokakaupojen ruoat sisältää paljon viljaa joka ei ole hyväksi kissalle. Ruokakauppojen ruoista saa kissa helposti virtsakiviä, jolloin ruokinnasta tulee viel hintavampaa kun kaiken joutuu ostamaan eläinlääkäriltä.
  Eläinkaupasta löytyy pennuille myös paljon eri makuvaihtoehtoja, jolloin se tottuu syömään kaikkea lihaa ja kalaa eikä vanhempana nirsoile.

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Kissat on nirsoja ja haluaa vaihtelua muonaansa. Koirat syö samaa ruokaa joka päivä. Ruuan vaihto toiseen vie niiltä usein viikon. Antaisin pikku kisuliinille pentumuonaa. Pentu kasvaa ja sen luusto kehittyy. Hills´n ruuat on hyviä. Royal Caninin samoin. Kun viet pennun rokotettavaksi, voit kysy eläinlääkäriltä millä sitä on parasta ruokkia. Kissa syö niin vähän, että ruuan hinta ei paljon kukkaroa kevennä! Rapsutukset pikku auringolle. Dodo

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  Kuten Milla sanoi, on hyvä opettaa pentu useisiin eri makuihin, mutta muistuttaisin, että kaikki sisäelimet eivät sovellu pennulle.

 9. Avatar Minttu sanoo:

  Minttu ja Sunshine kiittävät kaikista asiantuntevista neuvoista! Yritämme pitää ruokavalion mahdollisimman monipuolisena ja pysytellä toistaiseksi valmisruokien osalta pentumuonassa. Mutta erittäin hyvä tietää, että välillä voi turvautua aikuisillekin kisuille tarkoitettuun murkinaan!