Käytännön vinkkejä Tukholmaan!

torstai 28. tammikuu 2010

Tukholma

Nämäkin ohjeet ovat lähinnä Blogimiittiristeilyn osanottajia varten, mutta varmasti muutkin saavat niistä vähän hyötyä!

Risteilymatkustajien shoppailupäivä ei ole niitä pisimpiä. Siksi kannattaa etukäteen hiukan miettiä minnepäin Tukholmaa haluaa suunnata. Blogimiittiristeilyn laiva M/S Gabriella saapuu satamaan noin kymmenen aikaan aamulla ja osallistujien ohjelma jatkuu taas neljältä laivan tax freessä.

Keskustaan pääsee kaikkein helpoiten Vikin Linen omalla kuljetuksella. Bussi pysähtyy ensin Slussenilla, josta pääsee kätevästi Söderiin ja sitten keskustassa. Lippuja voi ostaa laivalta ja luottokortilla bussista. Lisätietoja löytyy täältä!

Satamasta voi kulkea myös julkisilla liikennevälineillä. Tosin busseista ei enää nykyään pysty ostamaan matkalippuja. Tukholman T-bana on nopea ja helppo tapa matkustaa! Lippuja voi ostaa kaikista Pressbyrå-kioskeista ja käteisellä T-banan luukulta. Linjakartta löytyy täältä!

Viking Linen terminaali sijaitsee niin kätevästi Söderin reunalla, että reippaimmat pääsevät helposti hyville shoppailualueille ihan kävelemälläkin! Tsekkaa kartasta:

Näytä Shoppailuvinkkejä Söder isommalla kartalla


15 Responses to “Käytännön vinkkejä Tukholmaan!”

 1. Avatar gabriela sanoo:

  oot minttu ihana!!! oot ikääs nähden niin nuorekas ja suloinen ja kirjottelet kivasti, ja on ihanaa että kaikki bloggaajat ei oo samanlaisii & samanikäsii :) näytät muuten noissa indie-juhlissa räpsityissä kuvissa parhaalta! puss!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Gabriela, voi kiitos – ihana kuulla, että tykkäät! :)

 2. Kiitti paljon! :) Varmaan taidetaan me tukholma-alottelijat ja einiin innokkaat shoppailijat mennä keskustaan, kuulostaa helpoimmalta. Pääseekös sieltä viikkarin kuljetuksella takasinpäitenkin? Saako muuten laivalta tukholman keskustan karttoja? Ja eikös se oo sama laiva joka odottelee sitte satamassa, eli ylimääräset kamat voi jättää hyttiin?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Moderndayhippie, juu pitikin tuohon kirjoittaa, että laivalta saa karttoja! Viikkarin kuljetuksella pääsee yhtä kätevästi takaisinkin! :)

 3. Avatar Riikka sanoo:

  hmmm, viimeksi kun menin vikingillä niin käveltiin keskustaan, eikä se mun pielestä paha matka ollut.. Oon kyll tottunut kävelemään aika paljon ja oli kiva nähdä sitä vanhaa kaupunkia samalla. Toisaalta, sillon ei ollut näin kylmä…

  • Minttu Minttu sanoo:

   Riikka, tykkään itse kanssa kovasti liikkua kävelemällä, mutta tosiaan – nyt ei kelit ole ihan houkuttelevimmat! :D

 4. Avatar Karoliina sanoo:

  Laivalta saa myös respasta ostettua remsoja niin pääsee halutessaan kätevästi kaupungin bussilla Slussenille ja siitä tunnebanalla eteenpäin. Säästää muutaman kymmenen kruunua=)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Karoliina, kiitos loistavasta vinkistä! En tiennytkään, että remsoja saa jo laivalta! :)

 5. Avatar ninni sanoo:

  Kiitos näistä Tukholma-postauksista! Olen sattumalta itekin lähdössä tänä viikonloppuna (tosin vasta sunnuntaina) risteilemään ja neuvot tulevat tarpeeseen. Harmi vaan, että en ehkä ehdi lukemaan blogiristeilijöiden kokemuksia ennen omaa lähtöäni.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ninni, huippua, että näistä vinkeistä on ollut apua muillekin kuin Blogimiittiristeilijöille! :)

 6. Avatar Elina sanoo:

  Heips! Tämä ei nyt liity ihan tähän postaukseen, mutta olisikohan risteilyn jälkeen mahdollista saada niitä ohjelmassa olevia kuvaus- ja poseerausvinkkejä vaikka tännekin? Risteilylle lähtee toki paljon bloggaajia, mutta paljon on myös sellaisia, ketkä eivät ole mukana. Ja vinkit ilahduttaisivat meitäkin :).

 7. Minttu Minttu sanoo:

  Elina, ainakin Veera ja Kristina tulevat julkaisemaan vinkkejä omissa blogeissaan!