Blogimiittiristeilyn palaute, risut

keskiviikko 10. helmikuun 2010

Vaikka yllättävänkin monet jättivät Blogimiittiristeilyn palauteessa kohdan ”huonointa Blogimiittiristeilyllä” tyhjäksi, kaikenlaisia pieniä risuja luonnollisesti kuitenkin löytyi. Se, että Tukholmassa oli kylmä, shoppailuun kului liikaa rahaa tai että shoppailuaikaa oli liian vähän, on asioita, joihin järjestelyillä on hankala vaikuttaa. Varsin monessa lapussa ihmeteltiin Viking Linen hyttiluokittelua. Sen ja muutkin laivaa koskevat kommentit otan luonnollisesti puheeksi Viikkarin kanssa. Sen sijaan en kyllä käsitä, että jotkut olivat sitä mieltä, että itse miittitilan (laivan isoin auditorio) olisi pitänyt olla parempi. Tähän jos jollain on ideoita tai ehdotuksia, otan ne mielihyvin vastaan!

5

Blogimiitin ohjelmaa kohtaan kritiikkiä tuli lähinnä kahdesta eri syystä: alkuvaiheen odottelu harmitti ja ohjelmaa olisi pitänyt olla enemmän/luentojen ulkopuolelle oli liian vähän ohjelmaa. Kaikki eivät myöskään pitäneet luentoja kiinnostavana.

Tähän haluaisin vastata, että blogimiittien perimmäinen tarkoitus on tavata muita bloggareita. Alkuvaiheen ”odottelun” olin nimenomaan ajatellut niin, että ihmiset siinä vaiheessa haluavat tavata toisiaan, vaihtaa kuulumisia ja tutustua uusiin kasvoihin. Tähän tarkoitukseen oli varattu laivan auditorio, joka oli vapaasti bloggarien käytettävissä kumpanakin risteilypäivänä. Ja kyllä, laivan kahvila oli auki (se on auki koko päivän), joten pitkänmatkalaiset olisivat voineet käydä hakemassa sieltä täydennystä energiavarastoihinsa.

6

Risteilyn aikana kuvattiin materiaalia MouMousta tehtävään dokumenttiin. Olin yhteydessä filmiryhmään ennen tapahtumaa ja sanoin, että ketään muuta ei saa kuvata ilman asianosaisen lupaa. Lisäksi minun olisi pitänyt tervetulopuheessani informoida osallistujia filmiryhmän läsnäolosta ja mitä he ovat tekemässä. Olen pahoillani, että en sitä tajunnut tehdä. My bad.

7

Harmistusta aiheutti aika monen kohdalla se, että kaikkiin bloggareihin ei ehtinyt tutustua reissun aikana. On aika luonnollista, että kun sata henkeä kokoontuu yhteen, kaikki eivät yksinkertaisesti ehdi jutella, saatika sitten tutustua, kaikkien kanssa. Jotenkin itsekin kuvittelin, että Buffetissa istuisimme lähekkäin, jolloin epämuodollisen esittelykierroksen järjestäminen olisi ollut helppoa. Rakentavaa kritiikkiä on mukava saada ja toivottavasti saamme tämän asian paremmin järjestykseen seuraavaksi kerraksi!

Täytyy vielä lisätä tähän, että palautelappuset kerättiin ennen lauantai-illan ”vapaa-aikaa”. Noin silmämääräisesti arvioituna näytti siltä, että tutustumisongelmat helpottuivat huomattavasti paluumatkan juhlatunnelmassa… :D

11

Osallistujille jaetut runsaat goodie bagit päätyivät monen ”parasta Blogimiittiristeilyllä” -listalle. Kuitenkin muutamat olivat sitä mieltä, että vähemmän ja kalliimpaa tavaraa olisi ollut kivempi… Tähän en voi muuta sanoa kuin että toivottavasti se, joka järjestää seuraavan blogimiitin, ymmärtää valita jotain laadukkaampaa siitä supermarketista, josta bloggareille jaettavat lahjat saa vapaasti käydä hakemassa. (Ja tiedoksi niille, jotka eivät tajunneet tuohon sisältyvää sarkasmia: Ei – sellaista supermarkettia ei ole ja Ei – jaettavia tuotteita joko on tai ei ole, järjestäjien mahdollisuus vaikuttaa lahjakassin sisältöön on monesti aika rajallinen).


20 Responses to “Blogimiittiristeilyn palaute, risut”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Aika kummallisista asioista ihmiset jaksavat valittaa! Jos kerran oli ”ylimääräistä” aikaa niin paljon, että siitä piti ihan valittaa, niin miksi sitten hetken kuluttua valitetaan, kun ei ole keretty kaikkien kanssa tutustua? Itse en mukana ollut, mutta kuulosti näin ulkopuolisen korvaan aika ristiriitaiselta :D Ja mitäs ihmettä ihmiset vielä valittaa, kun saavat ilmaista tavaraa? Eihän sitä goodie bagiä pakko ole ottaa, jos ei tykkää :P

  • Minttu Minttu sanoo:

   Anonymous, eniten itseänikin ihmetytti kritiikki ohjelman vähyydestä ja odottelusta… Toisaalta huonoja puolia kun kysyttiin, niin silloinhan niitä myös saa vastaukseksi! Ja aina voi ottaa opikseen ja yrittää tehdä paremmin!

 2. Avatar MouMou sanoo:

  Yhdyn edelliseen kommentoijaan. Musta risteily oli kiva eikä olisi oikein voinut paremmin olla järjestetty.:) Kiitos Minttu!<3

  • Minttu Minttu sanoo:

   MouMou, palautteiden yleissävy (myös niissä lapuissa, joissa kritiikkiä esitettiin!) on erittäin positiivinen – eli sikäli voimme olla varsin tyytyväisiä tapahtumaan! :) Ja kiitos vaan itsellesi kaikesta avusta!! :)

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Miten olisi risteily, johon lukijatkin saisi tullu? :) Tavallaanhan mekin ollaan osa blogikulttuuria!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Anonymous, eihän tuokaan ihan mahoton ajatus ole… Olen ihan samaa mieltä – ilman lukijoita ei olisi blogejakaan! Tai ainakaan tällaista ”blogimeininkiä”. :)

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Ehkä toiselle aikaa on ollut liikaa ja toiselle liian vähän. Aika on suhteellista.
  Mutta jos valittamisenaiheet ovat noin vähäiset, niin hyvinhän reissu on mennyt. Kun palautetta kysytään, sitä myös joskus annetaan. Toisinaan sitä keksii vaikka väkisin jonkun kritiikinaiheen, jottei tarvitsisi tyhjää lappua palauttaa. Se voi olla vaikka, että tuli syötyä liikaa buffetissa.
  Palaute on palautetta, omia mielipiteitä ja ajatuksia tulevaan. Eivät ne alautteetkaan yleensä ole tarkoitettu sellaisiksi, jotka on pakko totetuttaa seuraavalla kerralla. On hyvä, että ne vähäiset kritiikit uskalletaan sanoa edes kirjallisesti, kuin ei ollenkaan.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Anonymous, yritän ilman muuta ottaa kaiken kritiikin juuri niin, että ensi kerralla voi tehdä paremmin! Ja samalla nämä palautteet täällä ovat ehkä apuna niille, jotka järkkäävät seuraavia tapahtumia. Kaikki ei voi aina miellyttää kaikkia ja tosiaan palautelappusiin tuli kuitenkin ehdottomasti eniten kiitosta ja positiivista palautetta!

 5. Avatar Anna-Maria sanoo:

  Olin yksi niistä, joka ”valitti” goodiebagin sisällöstä lähinnä siksi, että yhden seurueemme jäsenistä kassissa ollut vyö oli rikkinäinen. Ehkä siinä laatu olisi korvannut sen suuren määrän? :) Tuntui myös, että lahjakassit olivat aika eriarvoisia, mutta ei se mitään.

  Viikkarille vielä sen verran noottia, että meillä oli hytti, jonka vessassa oli tupakoitu (ilmeisesti edelliset asukit) ja vessa haisi koko matkan ajan ihan kamalalle (kiva siellä meikkailla ja suihkutella tupakanhajussa). Lisäksi minusta oli outoa, että la-su yönä klo 01.30 pannaan kaikki luukut kiinni (humppabaarissa vielä kaksi kertaa törkeästi nenän edestä), jonka jälkeen juomia sai enää vain yhdestä pienestä voileipäbaarista. Disko taas ei auennut koko yönä. Olen reissannut monesti iltalaivoilla ihan viikollakin ja aina on sentään disco ollut auki…ja olisihan meitä ollut siellä melkein 100 bloggaria bilettämässä..Todella kummallista!

  Muuten reissu sujui tosi kivasti: ohjelma, Tuhkolma ja seura olivat huippuja!:)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Anna-Maria, Viikkaria koskevan palautteen otan ilman muuta puheeksi heidän itsensä kanssa. Sitä tuli muutamalta muultakin kyllä!

   Lahjakasseja pakatessani havaitsin kyllä, että niistä ei mitenkään tullut tismalleen samanarvoisia rahalla mitattuna. Hyttikaverisi olisi voinut tulla sanomaan minulle rikkinäisestä vyöstä, varmaan olisimme keksineet jotain sen tilalle. Sataa kassia pakatessani en mitenkään voinut käydä tarkasti läpi jokaikistä tuotetta ja aina sitä sattuu virheitä. Vaikkei pitäisi…

   Kiva, jos muuten kumminkin oli kivaa! :)

 6. Avatar MouMou sanoo:

  Hytistä mulla ja Veerallakin on sanottavaa, mutta muuten meni kivasti. Goodie bagien kasaaminen on kyllä varmasti kamalaa, jos joku firma lähettää erilaisia juttuja ja niistä pitäisi miettiä, ovatko ne noin samaa tasoa.:/ Helpointa varmaankin olisi, jos kaikki saisivat tismalleen samat jutut.

  • Minttu Minttu sanoo:

   MouMou, niinpäniin – helpointa varmaan olisi, jos lahjukset toimitettaisiin lahjakorttien muodossa niin, että kaikki saisivat varmasti toivomiaan tavaroita. Ha ha!

 7. Avatar annnnina sanoo:

  Onko nää blogiristeilyt sitte vaan kutsutuille bloggaajille? Jäätin kaverin kanssa miettimään jossain kohtaa kun nähtiin vikingin sivuilla ilmotus siitä ja meillä oli aika alkutekijöissä oleva blogi eikä sitten oikeen uskallettu reagoida suuntaan eikä toiseen kun ei oikeen tienny mikä on homman nimi..

  • Minttu Minttu sanoo:

   Annnnnina, kyllä se oli ihan kaikille muotibloggareille avoin tapahtuma. Saa nähdä jaksaako joku vielä järkätä samanlaisen… :)

 8. Avatar NooranElamaa sanoo:

  Kurjaa kun monelta on jäänyt huomiotta monien mainostukset risteilyn avoimuudesta! :( Kaikki oli tervetulleita.

  Itsekin taisin lappuun rustailla melko tyytyväisiä mielipiteitä. Ainoa mikä harmitti oli hytti, mutta loppujen lopuksi siellä tuli vietettyä niin vähän aikaa, että ihan sama, vaikka ahtaassa pitikin löhötä.

  Mutta tosiaan, mitäpä goodie bagista valittamaan. Itse ainakin ajattelin antaa ystävälle pari juttua, jotka eivät minulla tule käyttöön ja itse risteilyllä sain vaihdettua kavereiden kanssa muotovaahdot sellasiin tuotteisiin, jotka saan itse käytettyä. :)

 9. Minttu Minttu sanoo:

  NooranElamaa, pienemmissä tapahtumissa osallistujille on jaettu omalla nimellä varustetut personoidut goodiebagit. Siitä huolimatta tuotteita on vaihdeltu ja joku on ollut sitä mieltä, että toinen on saanut paremman/enemmän/kalliiman/hienomman paketin…

  Ensi kerralla (jos sellainen nyt siis on tulossa :D) pitää kyllä miettiä, miten risteilystä ilmoitetaan niin, että kaikki halukkaat saavat ainakin tiedon.

 10. Avatar UuuLaLaa.. sanoo:

  On tuo rohkea veto lähteä rakentamaan miittinkiä, varsinkin kun se leviää noin suureksi. Eipä voi muutakuin ihailla!! Ja palutteen näemmä otat kypsästi vastaan, hienoa. Jostain sitä on aina lähdettävä, ja ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen!! ;D Itse olen yksi lukijoista, varmaan olisin blogin pitäjäkin, mutta ikävä kyllä minä ja tietokoneet = kaaos.. En vain osaa enkä ymmärrä kuinka sellainen tehdään, mutta onneksi osaan sentään lukea. :D Joten tässä olisi ehdotus jos seuraavan kokooontumisajon järjestätte, Luento meille ei bloggaajille, mistä lähteä, kuinka tehdä, eli aivan perusteet kädettömille tyyliin: mikä hitto on banneri? (tiedän mikä se on..) Ja voihan olla että tuo on jo sen mittakaavan juttu, että onnistuisiko edes? Toinen olisi se, että olisi myös meille lukijoille kiva päästä joihinkin teidän luentoihin mukaan, ihan vain siksi että myös me lukijat toivoisimme saada mahdollisuuden tutustua teihin henkilökohtaisesti. En ollut kyseisellä risteilyllä, joten en tiedä oliko siellä sitä mahdollisuutta, mutta jotenkin jokapaikasta ikävästi tuntuu heijastuvab se, että teitä voi olla hiukan vaikea lähestyä, ellei itse ole blogin pitäjä. Niin kuin itse totesit aiemmin, blogit eivät toimisi tällä tasolla ilman meitä lukijoita! :) Toivon että näistä tulisi jotain varteenotettavaa ideaa, Ja yleisesti pitää sanoa iso kiitos kaikille muotiblogin-pitäjille, koska ainakin minun päivääni ne piristävät ja lisäävät myös omaa luovuutta!! *kiitos ja kumarrus*

  • Minttu Minttu sanoo:

   UuLaLaa, loistavia ideoita! Täytyypä ottaa mietintään, miten tuollaisen voisi toteuttaa… Lukijat ovat ilman muuta tärkeä osa blogosfääriä!

 11. Avatar UuuLaLaa.. sanoo:

  Voi morjens noita kirjoitusvirheitä, tuli naputeltua vauhdilla ja lähetin suoraan.. Kröh..