Peetun paras suklaakastike

torstai 25. helmikuu 2010

Peetu tekee ehdottomasti parasta suklaakastiketta, mitä oon ikinä maistanut!! Kaupan valmiskastikkeet maistuvat poikkeuksetta pikakaakaojauheille – eikä sitä muutenkaan juuri koskaan saa oikein kunnon suklaasta tehtyä kastiketta.

Täällä oli koko eilisen ihan tajuttoman ihana auringonpaiste ja pakkastakin vain pari hassua astetta. Kaiken huipuksi Peetulla oli vapaata koulusta (”hemstudiedag” – varsin mielenkiintoinen ruotsalaiskoulujen konsepti, jonka ansiosta Karkki vietti lukuisia päiviä kotona hermoillen kouluhommiensa kanssa ja Peetu nauttien ylimääräisistä vapaapäivistä…) – joten päätimme lähteä kokeilemaan lautojemme kanttien pitävyyttä Hammarbybackeniin.

Ihanan mäkipäivän jälkeen oltiin ihan mielettömän nälkäisiä… Ensin uskomattoman hyvää tulista vihannessosekeittoa ja jälkkäriksi jätskiannokset á la Peetu!

Peetun paras suklaakastike

Ainekset:

 • Noin 50 g tummaa suklaata. Peetu käytti Blogimiittiristeilyn goodiebagistä löytynyttä Green&Black’sin orgaanista 70% suklaata.
 • Noin 1/2 dl kermaa – ruokakerma käy hyvin
 • Lisäksi tarvittaessa (jos suklaa on kovin hapanta) noin ruokalusikallinen tomusokeria.

G&B suklaa ja kerma

Suklaa palastellaan ja koitetaan olla syömättä kovin montaa palaa. Vinkki: kannattaa ostaa vähän isompi levy kuin mitä ohjeessa sanotaan. Ettei vaan lopu kesken!

G&B suklaa

Kaikki ainekset isketään kattilaan ja kuumennetaan keskinkertaisen miedolla lämmöllä.

Suklaakastike 1

Seosta pitää sekoittaa ihan koko ajan, sillä se palaa tosi helposti pohjaan. Koko prosessi kestää vain muutaman minuutin, joten kovin suurta vaivaa sekoittamispakosta ei ehdi muodostua.

Suklaakastike 2

Alkuvaiheessa kastike saattaa näyttää vähän sotkuiselta, mutta se kuuluu asiaan ja tilanne tasoittuu nopeasti!

Parhaimmillaan kastike on lämpimänä herkullisen vaniljajätskin kanssa. Kovin pitkää säilytystä tuo ei muutenkaan kestä, joten kannattaa tehdä vain sen verran kuin tarvitsee. Tässä ilmoitetut määrät riittävät noin neljään jätskiannokseen – tai nuukasti annosteltuna vähän useampaankin.

Jätskiannos

Nomnomnom nomnomnom. Nomnomnom nomnomnom. Nomnomnom nomnomnom… :)


6 Responses to “Peetun paras suklaakastike”

 1. tuike sanoo:

  Moi! Tarkoititko tosiaan 0.5 dl kermaa? Ja riittää neljälle?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tuike, no riippuu tietty siitä, miten paljon kastiketta haluaa annostella! Yhdelle tuo on aika reiluhko annos… :DD

 2. möpi. sanoo:

  Hei, tää ei kyllä liity tähän postaukseen, mutta mutta, ajattelin että osaisit auttaa. :) Eli, olen menossa ensviikolla ruotsiin, ja lueskelin sun tukholma vinkkejä, kiitos niistä! Mutta vähän tyhmä kun olen, ja oikein taitava eksymään, niin ajattelin vielä varmistaa, eli Weekday, American apparel ja Bik bok sijaitsevat Kungsgatan kadulla? :D Ja onko sinne vaikea löytää, ja sijaitseeko se ihan siinä keskustassa, vai täh auta:) kiitos etukäteen jos viitsit vähän valaista!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Möpi, kaikki kolme löytyvät ihan lähekkäin Kungsgatanilta keskustasta. Hötorget on hyvä kiintopiste. Hauskaa Tukholman reissua sulle! :)

 3. pixiece sanoo:

  Maitojuttuja keitellään aina pinnoitetussa kattilassa, ei pala niin helposti pohjaan.. mut hyvälle näyttää annokset :)

 4. Minttu Minttu sanoo:

  Pixiece, ok… Peetu keittelee niissä kattiloissa, mitä meillä sattuu olemaan ja hyvin tuntuu onnistuvan. :)