Prada AW 2010

perjantai 26. helmikuun 2010

Pradan ensi syksy lupaa hyvää! Eikä vain siksi, että syysnäytöksessä esitelty aikuinen, kaunis siluetti hellii rokkisoturiestetiikkaan kyllästyneitä silmiä ja sieluja – vaan myös siitä syystä, että Pradan asema muodin suunnannäyttäjänä tuntuu olevan horjumaton. Mitä Miuccia Prada on päättänyt esitellä catwalkilla, vaikuttaa vuorenvarmasti tuleviin trendeihin laajemmaltikin.

Pradan syksyn 2010 mallisto on kokonaisuudessaan nautinnollinen. Fiilikseltään se ei ehkä ole ihan niin uutta luova kuin jotkut aikaisemmat, mutta itse tykkään malliston perinteisestä pradamaisuudesta kovasti.

Prada aw 2010

Ihanat naiselliset mekot, joissa katse kiinnittyy röyhelöiseen rinnukseen ja hoikkaan, tasapainoiseen uumaan, on ehkä kauneinta, mitä catwalkilla on pitkään aikaan nähty. A-linjainen hame ei ehkä ole itselleni se omin malli, mutta kieltämättä se on monille juuri se pukevin leikkaus, jonka avulla voi saada aikaiseksi illuusion vyötäröstä. Vaikka sitä ei omasta takaa niin kovasti olisikaan. Pallean paljastava kurkistusaukko mustassa mekossa näyttää sekin yllättävän käyttökelpoiselta. Varsinaisissa napapaitavirityksissä Minttua ei tulla ikinä (enää) näkemään!

Prada aw 2010

Kauniisti leikatut takit ovat mielestäni Pradan syysmalliston parasta antia. Kevyesti vintage-henkiset päällysvaatteet, kaksirivisinä, kellohelmaisina, kevyesti vartaloa myötäilevinä ja suloisin pallukkanapein kiinnitettynä toimivat täydellisesti.

Kaksi ehdotonta näytöksen suosikki-lookia:

Prada aw 2010

Laatikkomainen kiiltäväpintainen takki, äijämäinen karheanoloinen patenttineule ja lakattu polvimittainen heiluhame – me likes! Pradalle tyypillinen painokuosi miellyttää silmää, samoin kapea silhuetti. Ja vajaamittaiset puntit ovat ihan must.

Prada aw 2010

Aika mielenkiintoista, että Prada aloitti spektaakkelimaisia kenkiä – ja etenkin mielikuvituksellisia korkoja suosivan trendin jo monta sesonkia sitten. Nyt, kun monet muut suunnittelijat kilvan koittavat keksiä mitä kummallisempia kenkävirityksiä mallistojen mausteeksi, palaa Miuccia Prada juurilleen ja esittelee kauniita, käyttökelpoisia ja naisellisia jalkineita.

Prada aw 2010

60-luvun alun huikeat kissalasit ja mehiläispesäkampaukset breikkaavat varmasti jo tulevana keväänä. Voisiko joku hiustaituri väsätä ohjeet, miten tuollainen pannalla somistettu muhkea viritys toteutetaan kotikonstein? Haluaisin testata, mutta omat nutturantekotaitoni rajoittuvat siihen kuuluisaan yhdellä hiuslenksulla toteutettuun söhryhommelliin… :D

Prada aw 2010

Pradasta kun puhutaan, laukkuja ei vain voi sivuuttaa. Jotta koko postaus ei menisi ihan ylistämiseksi niin täytyy sanoa, että vaikka varsinkin tuo vasemmalla oleva käsilaukku on ihan kiva, en kuitenkaan ole aivan vakuuttunut. Olen vasta päässyt pitkähihnaisten laukkujen makuun ja jotenkin nämä lyhytsankaiset vaan eivät oikein aiheuta ilon väristyksiä. Keskimmäinen nailonlaukku näyttää ihan meikkipussilta ja nauhasta virkattu laukku on ehkä ihan hauska, mutta ehkei sitten kuitenkaan.

Prada aw 2010

Pientä kummastusta herätti myös kapeat rusettinauhat vyötäröllä. Kengissä samainen rusetti on mielestäni kaunis, mutta vyötäröllä jotenkin vähän liiankin tyttömäinen ja söötti. Juhlapuvussa tuo toimii oikeastaan ihan ookoo, mutta paksun palmikkoneuleen päällä tulee liiaksi lahjapakettifiilikset.

Kaikki kuvat: style.com


18 Responses to “Prada AW 2010”

  • Minttu Minttu sanoo:

   Prefecta, vaikuttaa hyvältä! Nyt ei muuta kuin harjoittelemaan!! :D

   • Avatar prefecta sanoo:

    Tuli vielä mieleen, että tossa nutturanteossa kannattaa käyttää joko hiuspuuteria tai sit kuivashampoota, saa kunnon tuen siihen tupeeraukseen. Se Osiksen puuteri ei siellä teilläpäin paljoo maksanut ainakaan.

    • Minttu Minttu sanoo:

     Prefecta, multa taitaa löytyäkin tuota Osiksen puuteria jo kaapista. En vain oikein ole tajunnut, miten sitä käytetään… :)

 1. Avatar Anna sanoo:

  Siis aivan upea mallisto….toivotaan että meikäläisenkin kukkorolle sopiviin paikkoihin tulisi jotain saman tapaista…Rakastuin kyllä täysin ensimmäiseen mekkoon ja viimeiseen takkiin. Hyvin kaunista,kaunista kertakaikkiaan. Ja oikeasti käyttökelposta. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Anna, kyllähän nuo Pradan mallistot yleensä vaikuttavat aika nopeasti monen vähän edullisemman valmistajan tuotoksiin. Esim. Zara on tavallisesti varsin nopea… :)

 2. Avatar Malou sanoo:

  Olipas hyvännäköinen postaus. Kiitos!

 3. Avatar möörve sanoo:

  ihania noi silmälasit! :)

 4. Avatar Dodo sanoo:

  Kissapokat on ihanat, mutta vaatii samanlaista tyyliä kaikkeen muuhunkin. En taida uskaltaa ihan noin räväköitä, vaikka ne tän kevään must onkin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Dodo, ei kissalaseja tosiaan ihan mihin tahansa asuun voi yhdistää, mutta tekis mieleni kyllä testailla… :)

 5. Avatar UuuLaLaa.. sanoo:

  Onpas kiva postaus! Mekot ja takit ovat kaikki sitten niiiiin ihania että!!! Aaaah tätä naisellisuutta, vihdoin! Tuosta laukkuosoista, hymyilytti kun sanoit keskimmäistä meikkilaukuksi, juuri se oli omasta mielestä aika kiva vaikka en yleensä tuommoisista pidä. Ja tuo rusetti-idea takin tai neuleen päällä taas sopisi minulle, vaikka tuota ikää on sen verran kuin sinullakin… :DD Eli aikas tyttömäisillä jutuilla voi vieläkin mennä eteenpäin. Toki käsitän täysin mitä tarkoitat.. :) Mulla meni muuten itsellä hiukan kulmakarvojen kohotteluksi se, että villasukat tungetaan korkkareihin??! Toisaalta, olen nainen (korot), täällä on talvi (sukat), että olisihan se tietysti kokeilun arvoinen asia. Jos ei muuten, niin kanssaihmisten ilmeiden takia voisin jo ton tehdä. Saisi hupia kumpikin puoli. Ja rakas kumppani varmaan räkättäisi itsensä hengiltä, jos liittäisin siihen vielä noi pokat ja lampsisin niiden kanssa tosissani kadulla.. XD Tässä nähdään hyvin että ei käy kaikille kaikki, mulla on ainakin hauskaa oman naamani kanssa, kun kuvittelen miltä näyttäisin näillä.. Ihana postaus kuule! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   UuuLaLaa, tosi kiva jos tykkäsit postauksesta! Kyllähän tosiaan noiden näytösten suurin anti tällaiselle tavalliselle muodin kuluttajalle on niiden antama inspiraatio. Ihan kaikkea ei kai ole tarkoituskaan toteuttaa sellaisenaan… Vaikka varmaan kyllä nähdään vielä villasukkia siroissa sandaaleissa ja avokkaissa! :D

 6. Avatar Nimetön sanoo:

  Noista sun lemppareista oikeanpuoleinen on mun tuttu, oot varmaan kuullut jo 16-vuotiaasta espoolaistytöstä, joka aloitti Christopher Kanen näytöksen ja Pradan runwaylla käveli myöskin. =) Ihana bongata hänet täältäkin, go Kirsi! (ja Minttu myös, hyvä postaus ;) )

  • Minttu Minttu sanoo:

   Anonymous, ihan tosi!? Miuccia Prada on kuulemma ihan tajuttoman tarkka siitä, keitä malleja valitaan ja yleensä Pradan näytökseen pääseminen tietää varmaa tietä menestykseen. Elikkä hillittömästi onnea kaverillesi! :)