Löytöjä!

maanantai 29. maaliskuun 2010

Lauantaisella Vintagemässan visiitillä tuli tehtyä monenmoisia löytöjä. Yksi niistä on Americana Classic Vintage -putiikki. Heidän osastolla vietettiin varmaan puolet koko ajasta, mikä messuilla ylipäätään hengattiin. Peetu iski heti silmänsä nahkahihaisiin baseball-takkeihin ja Minttu penkoi silmät kiiluen ruutupaitoja ja pilkullisia puuvillamekkoja! (syytän True Blood -maratonia tästäkin… ;D).

Osastolla tavattiin Americana Classic Vintagen hurmaava Gina, joka vaikutti olevan amerikkalaisen vintagen kävelevä tietosanakirja! Jos nyt käsitin ihan oikein, hän on kirjoittanut useampiakin kirjoja aiheesta… Gina suostui ilomielin esittelemään ihanan tyyliin sopivan asunsa.

Messuilla 2

 • partiopaita, vintage (daa…)
 • ruutuhame, Marc Jacobs
 • alushame, aito square dance alushame
 • sukkikset, H&M
 • kaulakoru ostettu Ukrainasta
 • bootsit, Justin (vintage cowboy boots)

Messuilla 1

Hintataso messuilla oli joillakin myyjillä suorastaan ällistyttävän korkea. Ehkä siitäkin syystä viihdyttiin niin hyvin Americanan osastolla, koska siellä hinnat olivat enemmän kuin inhimilliset – jos ei nyt sentään ihan kirppistasolla kuitenkaan.

Ja sitten ne ostokset…

Mintun löydöt:

Löytö 4

Acnen mekko kevään 2009 -mallistosta ei kai edes hyvällä tahdolla mahdu ”vintage”-määritelmään. No samase mulle, koska en kuitenkaan edes yritä olla mikään tiukkis tyyliasioissa. Upeat värit (jotka jälleen kerran ovat kaikkea muuta kuin edukseen kuvassa…) ja rennonkesäinen malli ratkaisivat. Ja saattaapi olla, että tuleva Italian reissukin oli pikkuisen mielessä.

Löytö 3

Nudet mesh-hanskat edustavat sitten sitä ihka oikeaa vintagea. Myyjän mukaan hanskat ovat peräisin 50′ ja 60′ lukujen vaihteessa lopettaneen kaupan loppuvarastosta ja siis toisin sanoen käyttämättömät. Ei harmainta hajuakaan milloin tai minkä kanssa suloisia käsineitäni käyttäisin, mutta ne oli vain pakko saada, kun olivat niin ihanat!

Peetun löydöt:

Löytö 2

Kaksi hopeasormusta suoraan 50-luvulta! Kotoa lähtiessä Peetu sanoi, että ei tarvitse oikeastaan mitään, mutta hävinneen hopeasormuksen (sen, jonka Peetu on itse tehnyt!) tilalle olisi kiva löytää uusi. No, nyt uusia lempparisormuksia on peräti kaksi. :)

Löytö 1

Upea college-takki löytyi Americana Classic Vintagelta. Ensin Peetu katseli perinteisiä toppavuorisia nahkahihaisia takkeja, mutta ne olivat kaikki kuuluneet jollekin kaksimetriselle quaterbackille. Takkien sisään olisi mahtunut koko Peetun ei ihan pieni tyttöjengi. Melkein jo luovuttiin toivosta, kun silmiin osui aivan mielettömän upea musta satiininen takki pinkein yksityiskohdin. Räyhäkkä strassikoristelu selässä on sopivasti pikkuisen kulahtanut – ettei yleisvaikutelma ole liian söpö – mutta muuten takki on lähes kuin uusi! Ja jotenkin tuntuu järkevämmältäkin hankkia ohutvuorinen kevättakki tähän aikaan vuodesta.

Mitäs tykkäät löydöistämme?


16 Responses to “Löytöjä!”

 1. Avatar Riite sanoo:

  Käsineet ja sormukset ovat todella hienot! Tuo takkikin näyttää aika mahtavalta, vaikka itse en kyllä tuolle strassikoristelulle kauheasti lämpene. Mitä se muuten esittää?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Riite, kai tuo strasssikoriste on sen seuran merkki, jonka takista on kyse. Siltä se ainakin näyttää. :)

 2. Avatar Michael sanoo:

  mahtava tuo sormus rouvan kera!

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Siis ääää mä oon ihan pihalla, valaiskaa vaikka joku lukia mua mutta kuka on Peetu?? Mintun kumppani/naisystävä? Sisko? Kaveri? Joulupukki?

  • Avatar Anna-Maria sanoo:

   Tytär. ;)

   • Avatar Nimetön sanoo:

    *nolottaa*

    • Avatar Nimetön sanoo:

     Vielä yksi seivaus.. Minttu on niin nuorekas etten olis ikinä uskonu tyttäreksi :)

     • Minttu Minttu sanoo:

      Anonymous & Anna-Maria, niinkuin Anna-Maria tuossa jo sanoikin niin Peetu on tosiaan mun tyttäreni! Kohta palaa maailmalta se vanhempikin tytär, Karkki. Sitten saadaan lisää hämmästeltävää tänne blogiinkin… :D

 4. Avatar Heidi sanoo:

  Mekko on tosi ihana, vaikka ei vintagea olekaan..;D Osaatko muuten sanoa, onko Tukholmassa mitkään kaupat (ostoskeskukset..) auki helatorstaina 13.5?

 5. Kiitos! Meeting the Suomi delegation was one of the best things that happened to me @ Bakåt:Framåt…loved y’all! Hope to meet up with y’all again very soon so do keep in touch! Puss o kram!!!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Gina, yes it was really nice meeting you! Let’s keep in touch!! :)

 6. Avatar Loora sanoo:

  Siis partiopaita?? voi elämä… Vintagen nimissä menee näköjään kaikki kangaskappaleet kaupaksi :D