Kedsit koneeseen?

keskiviikko 31. maaliskuun 2010

Mää mukkasi rotvallireunaa ja pipa lens… Tai jotain sinne päin.

Kevätkuivat kadut houkuttelivat laittamaan päälle yhä melko vitivalkoiset Kedsit. Ylläripylläri onnistuin tietty bongaamaan sen vihoviimeisen jääläiskän ja vetäsin komeat lipat. Luut säilyivät ehjänä, mutta tossut kurastuivat perusteellisesti.

Keds tossut

Periaatteessa pesen aina tennarini käsin, mutta käytännössä olen kyllä niin laiska, että isken useimmat tossut surutta koneeseen. Kedsien kohdalla hiukan arveluttaa, kun en mitenkään haluaisi tuhota noita. Siksi huutelenkin apua – onko kellään kokemusta, miten tuollaiset ihan perus kanvas-Kedsit selviävät konepesusta?


17 Responses to “Kedsit koneeseen?”

 1. Avatar EMILIA!!!! sanoo:

  Omat kedsit pesin pesukoneessa ihan kloriitin kanssa ja ei niille mitn tapahtunut :) kuhan vaa muistat pestä mieluiten 30 asteessa!

  • Minttu Minttu sanoo:

   EMILIA!!!!, en kyllä ehkä uskaltais laittaa kloriittia koneeseen… Eiks se voi syttyä palamaan tjsp??

 2. Avatar ruu sanoo:

  itse olen pessyt punaiset koneessa eikä niillekään mitään tapahtunut :) omat nahkaiset valkoiset toimivat hyvin nyt kun lian voi vaan pyyhkiä pois.

 3. Avatar johanna sanoo:

  Pistä ne pesupussiin ja pese pikapesulla (30 min.) 30° asteessa! Eivät varmasti tuhoudu!

 4. Avatar Mai sanoo:

  converseja pestään meillä ihan urakalla koneessa, eikä ne ainakaan ole miksikään mennyt, päinvastoin. luulisi olevan sama kedsien kanssa… nauhat tosin kannattaa ottaa pois ja pestä käsin :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Mai, converseja oon itsekin pessyt koneessa. Ehkä pitää uskaltaa iskeä nuo Kedsitkin sinne vaan!

 5. Avatar maria sanoo:

  mä pesin omat valkoiset kedsini ja tulos ei ollut hyvä. nekin, kuten kaikki valkoiset tennarit jotka olen pessyt, värittyivät osittain kellertäviksi. tietääkö joku ilmiön, mitä tehdä?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Maria, oon havainnut saman ilmiön joskus. Ja niinkuin noissa myöhemmissä kommenteissa sanotaan, kyse on ilmeisesti liimasta…

 6. Avatar helga sanoo:

  Valkoisia kangaskenkiä en suosittele pestäväksi koneessa (tai käsinkään), niistä tulee liimat helposti pintaan ja tulee kellertävänruskeita läikkiä. Läikät ei lähde edes valkaisemalla!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Helga, mnjooo, ei niitä kyllä kuraisinakaan voi käyttää, että ehkä otan riskin.

 7. Avatar Hayss sanoo:

  helga on täysin oikeassa,sillä itsekin lensin tässä viime viikolla nurin ja valkoisten kangastossujen/kenkien lähes samnalaisten kärki meni kuraläiskiä täyteen. JOten laitoin niihin ruokasoodaa ja pesin käsin. noh, niihimpä tulikin sitten juuri nuita kellertävän ruskeita läikkiä siitä liimasta ja sen jälkeen ne pestiin kloriitilla pikaisesti käsin , no kyllähän ne läiskät hieman haalenivat mutta näkyvät silti edelleen !

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hayss, toi on kyllä tosi ikävä ongelma… Pystyisköhän sille tekemään jotain?

 8. I grew up in the US wearing these shoes since I was a little girl and we always washed them in the machine. But in the US, our large capacity washing machines always have short cycles, while here in Europe, your washing machine cycles can go on for hours! (Are clothes ever THAT dirty?!) Perhaps it would be ok to put the Keds in on a 30 min. cycle, but I wouldn’t recommend longer. Good luck!

 9. Avatar Sissi sanoo:

  Pesin omat valkeat Kedsini koneessa, 30 asteessa viime kesänä. Pohjallinen irtosi kantapään kohdalta ja sen alla oleva kumipohja mureni kummallisesti. Kengät eivät oikein olleet sitten enää käyttökelpoiset, kun kantapään kodalla oli vain ammottava kolo.

  Ohjeistuksena kenkien mukana tulee, että 30 astetta ja käsipesu, sitä ohjetta aion uusien kedsieni kohdalla kyllä noudattaa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Sissi, ai hurja! Sun tossuille kävi kyllä tosi köpelösti..