Valborgsmässoafton

perjantai 30. huhtikuu 2010

Soon sitten se vappu taas? Näin kymmenen Tukholmassa vietetyn vuoden jälkeen olen jo melkein unohtanut, miten tärkeä juhla vappu Suomessa on.  Kyllähän sitä täälläkin vappukokkoja viritellään ja kuulemma Uppsalassa yliopistoväki viettää ihan ”kotoisen” oloista kevään juhlaa haalareissa toikkaroiden… Mutta muuten tällainen extra-pyhä ei juuri eroa täällä muista merkittävistä pyhäpäivistä kuten helatorstaista tai pyhäinmiestenpäivästä.

Vaikka suomalainen vappu ei olekaan niitä asioita, jotka herättävät suurimmat nostalgian ja kotimaankaipuun fiilikset, en panisi pahakseni suomi-tyyliin järkättyjä vappuisia kotibileitä. Juhlamekoksi tässä äärimmäisen teoreettisessa tilanteessa valitsisin Whyredin epäsymmetrisen hillittömän kauniisti laskostellun mekon.

Whyred mekko

Silläkin uhalla, että edellinen laskosteltu mekko sai täällä vähintäänkin murskaavan vastaanoton! Mielenkiintoista saada poikkeuksellisen paljon negatiivista palautetta (vaikka tiedän erinomaisesti, että muutama negatiivinen kommentti verrattuna niihin, jotka ihan oikeasti saavat kuraa niskaansa ei tosiaankaan ole paljon!)… Yleensä olen voinut todeta asun tai hankinnan olleen vähemmän onnistunut lukijakunnan mielestä, mikäli kommentit ovat jääneet uupumaan täysin. Eniveis – rakkauteni kauniiseen kanervan väriseen Diana Orving -mekkoon on vain lujittunut vastoinkäymisten myötä! Eikö juuri siitä tunnista tosi rakkauden… ;DD

Huomiselle – äärimmäisen teoreettiselle – vappupiknikille varustautuisin rennoilla farkuilla. Vaihtelevan sään sekä aamupäivän auringosta pimenevän illan hileyteen jatkuvan hengailun mukavuuden voisi maksimoida kerrospukeutumalla niin kivaan toppiin kuin lämpöiseen takkiinkin.

Whyred farkut

Vappupäivänkin ”toiveasu” on Whyredin. Vaikka tuon tyyppisiä elementtejä sitä ehkä löytyisi omastakin garderobista – ja rehellisesti sanottuna tuntuu pikkuisen epätodennäköiseltä, että blokki-värjätyt farkut pukisivat tällaista keskivertoa persjalkaista. :D

Vappupiknikin sijaan on ollut suunnitelmissa lähteä huomenna viettämään pitkästä aikaa kunnon shoppailupäivää Peetun kanssa… Täällä kun tosiaan on ihan normilauantai! :) Siitä lisää huomenna, mutta sitä ennen erinomaiset vapun toivotukset just sulle!! Ja koska täkäläinen vappuperinne ei tunne sen paremmin tippaleipiä kuin simaakaan saa niitä lähettää ihan vapaasti jälkitoimituksena tänne Tukholmaan!


4 Responses to “Valborgsmässoafton”

 1. Avatar noora sanoo:

  Sun blogi on aivan mielettömän ihana. Aivan mahtava kuulla elämästä sieltä Ruotsista. Kaikki nämä Ruotsiin liittyvät jutut on aivan parhaita. Itsekään en Vappua pahemmin vietä niin sopisin sinne paremmin kuin tänne :)

 2. Avatar naksu sanoo:

  eipä noista negatiivisista kommenteista tosiaan tarvitse välittää, jokaisella on oma mielipiteensä ja tärkeintä on pukeutua sellaiseen, mistä itse tykkää. :)

  Hauskaa vappua sinullekin!

 3. Minttu Minttu sanoo:

  Naksu, ihan oikeassa olet – kaikkia ei voi, eikä tarvitsekaan miellyttää! :)