Kivaa KappAhlista

lauantai 22. toukokuun 2010

KappAhl ei varsinaisesti ole niitä kauppoja/ketjuja, johon suuntaisin… hmh… ylipäätään juuri koskaan. Ehkä juuri siksi olin erityisen yllättynyt pressiviikon esittelyssä, että syksyn mallistossa oli ihan oikeasti tosi kivoja vetimiä vaikka kuinka paljon!

KappAhl 6

Ehkä KappAhlin vintage stories -konseptin innoittamana on valmistukseen otettu pari päällystakkimallia jokaiselta vuosikymmeneltä alkaen 50-luvulta ja päättyen 80-luvun tyyleihin. Tykkään kovasti tämän linjan ”niskalapusta”, jossa on aito mainoskuva KappAhlin alkuajoilta.

KappAhl 5

Tyylitelty kukonaskelkuvioinen malli on kuulemma 60-luvun ja 70-luvun vaihteesta ja nimeltään ”Twiggy”. Yhteensä näitä vintage-henkisiä talvitakkeja tulee 6 erilaista (2 mallia 60-luvulta, 70-luvulta ja 80-luvulta kultakin) ja vaikkei kysymyksessä ole varsinaisesti mikään ”limited edition” ei malleja kuulemma tehdä kuin murto-osa KappAhlin tavallisiin mallistoihin verrattuna.

KappAhl 4

Suosikkitakkini ehdottomasti! 50-luvun leikkaus, muhkea shaalikaulus ja ryhdikkään oloinen villahuopa tuntuvat ihan täydellisiltä!

KappAhl 3

Päällystakkien lisäksi onnistuin tykästymään perusteellisesti muutamaan muuhunkin vetimeen. Esimerkiksi tuo periaatteessa ihan perus neliskanttinen neuletakki on vaan jotenkin niin paljon hauskempi, kun sitä voi vähän ryppyillä etuosan nirunarujen avulla mielensä mukaan…

KappAhl 2

En kyllä vielä vähän aikaa sitten voinut mitenkään uskoa, että postaisin tänne kuvan intianpuuvillaisesta paidasta ilman ”ei näin” (ja mielellään pari huutomerkkiä!) -mainintaa. Siis intianpuuvilla – tuo halpisketjujen lahja työtätekevälle kansanosalle, jolla ei ole aikaa/varaa silittää/silityttää paitojaan. Kammotus, jonka (suomalaiset) turistit ovat pienten lasten äitien ohella omineet univormumateriaalikseen on nyt sitten päätynyt tänne merkinnällä ”paita on tulossa kauppoihin jo kesäkuussa, väri on kivempi (savi/kitti) kuin kuvassa – got to have!”

KappAhl 1

Ja tästäkin tykkään yllättävän paljon! Tarkoituksena oli siis kuvata tuota mekkoa – ei vyötä tai neuletakkia, vaikka varmaan nekin on jonkun mielestä tosi kauniita… Mutta siis tuo mekko on ihanaa ohuenohutta puuvillaa, hihaton toppimainen yläosa ja kiva vetskari pääntiellä. Oivaltavasti rynkytetty (kamoon, KappAhl ei kuitenkaan ole mikään Fifth Avenue Shoe Repair…) helma näyttää niin paljon paremmalta tuon kuvassa olevan ”nuken” päällä kuin henkarissa, joten saatte tyytyä tuollaiseen neuletakilla verhoiltuun versioon.


6 Responses to “Kivaa KappAhlista”

 1. Avatar Sara sanoo:

  Oi ,aivan ihana toi takki, joka on sunkin lemppari! Must have, oliskohan.. Millonkohan nää tulee myyntiin, osaatko yhtään sanoa?

  Typerää muuten toukokuun lopulla ihastella jotain talvitakkeja… :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Sara, joo – onhan tää ”muodin kiertokulku” aikas pöhköä muutenkin! :D Mun mielestäni takit tulivat myyntiin jo elokuussa ja kuulemma niistä on tulossa oma iso kampanja.

 2. Avatar Sanni sanoo:

  Mä oon niin epätrendikäs että olen löytänyt KappAhlista vaikka mitä kivaa. :) Talven lempparibilemekko on sekin Kapp Ahlista. Tykkään kun vaatteet ovat niin yksinkertaisia, ja etenkin sen jälkeen kun valikoimaan tulivat myös 32/34-koot niin meikäläinenkin on löytänyt sieltä vaikka mitä päälle sopivaa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Sanni, eihän KappAhl mitenkään epätrendikäs ole! Omat shoppailureittini vain eivät jostain kumman syystä ole kulkeneet sen kautta… :)

 3. Avatar Seed sanoo:

  Hieno tuo harmaa talvitakki! Mutta oliko siinä fiftarimittaiset hiatkin vai täysipituiset? Kuvasta on vähän vaikea päätellä. Jos hioissa on tarpeeksi mittaa, olisi tuo juuri sellainen takki jota olen ensi talveksi kaipaillut:)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Seed, kaikissa takeissa on ihan normimittaiset hihat! Ja kangas oli tosi hyvän tuntuista – mutta väri on musta… Kuva vain on jostain syystä oudon harmaa. :)