Uusi tuoksu

maanantai 21. kesäkuu 2010

Kuulin vähän aikaa sitten aivan uskomattoman jutun! Toivon, että kyseessä on urbaani kaupunkilegenda, mutta jutun kertoja oli kuulemma lukenut jostain arvostetusta alan lehdestä, että Chanel 5 -hajuveden yksi olennainen osatekijä on kissojen tassuista erittyvä hormooni tai vastaava. Eihän tuo nyt varsinaisesti tarkoita sitä, että kissat joutuisivat prosessissa mitenkään hillittömästi kärsimään, mutta tuskin kovin nauttivatkaan… Jokatapauksessa ajatus tuntuu jotenkin tosi luotaantyöntävältä. Mieluiten kissat kissoina ja hajuvedet hajuvesinä!

Parfyymihyllyäni koristaa yllättäen uusi ihana tuoksu. Karkki päätti ilahduttaa äitiä ja muutama päivä sitten työpöydälleni oli salaperäisesti ilmestynyt hurmaava paketti. Sen uumenista paljastui Boss Orange EdT ja ihanat putelit suihkusaippuaa ja vartalovoidetta.

Boss Orange

Tykkään kovasti pikkuisen makeista tuoksuista. Boss Orange on ihan täydellinen sekoitus kesäistä hedelmäistä raikkautta ja vaniljamaista pehmeyttä.

Tiedän, että joillakin on tapana vaihdella useiden tuoksujen välillä. Itselläni on aina käytössä kerralla vain yksi hajuvesi ja uuteen vaihtaminen tuntuu aina kuin pieneltä ”uudelta alulta”. Sinänsä hauskaa, että jälkeenpäin voin vain tiettyä hajuvettä nuuhkiessani palauttaa mieleen kokonaisen aikakauden fiilikset ja muistot…


7 Responses to “Uusi tuoksu”

 1. Avatar QQ sanoo:

  Ei kissantassut vielä mitään, mutta ambra, jota on käyetty hajuvesissä, on peräisin kaskelotin suolistosta. Nykyisin se on enimmäkseen korvattu synteettisillä aineilla- mutta silti, kun käyttää hajuvettä, haisee samalta kuin kaskelotin suolisto mmm :D

 2. Minttu Minttu sanoo:

  QQ, ihmetellä kyllä täytyy, miten tuommoinenkin on alunperin keksitty?? Miten joku on saanut päähänsä käyttää jotain suolistojuttuja hajuvedessä… ;DD

  • Avatar Riite sanoo:

   Ambraa on käytetty hajusteena ainakin 1500-luvulta asti (tod. näk. kauemminkin), esim. karkottamaan ruttoa (koska sen uskottiin leviävän pahanhajuisen ilman mukana).

 3. Avatar anutuulia sanoo:

  Toi on niin totta, tuo yhden hajuveden käyttö. Itse juuri ihmettelin veljen vaimon hajuvesikokoelmaa, että miten niitä voi olla niin monta. :) ihmetys lähti aitona sydämestä, koska itse lukeudun niihin, jotka käyttävät melkein sitä yhtä ja samaa hajuvettä kunnes pullo huutaa tyhjyyttään. Uuden hajuveden ottaminen vanhan jälkeen tuntuu lähes hhmmm, syrjähypyltä (kuulostaapa nyt dramaattiselta ;). Siinä hetkessä avaa uudelle alulle ovet :) Hajumuistot on tärkeitä. Ja vaikka puhutaankin vain hajuvedestä, on se mukana menossa monissa elämän metkuissa. ;) hih. t. pilke silmäkulmassa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Anutuulia, mulle tulee jopa mieleen paljon muistoja, kun haistan jossain tuoksun/hajuveden jota joku kaverini on käyttänyt tietyissä tilanteissa, matkoilla ja silleen… Hajuaisti on tärkeä aisti! :)

 4. Avatar seeds sanoo:

  Eiköhän tuollainen kissantassuhormonikin tehtäisi tänä päivänä synteettisesti, ihan vaan siksi kun se tulisi halvemmaksi ja olisi helmpompaa kuin kissalaumojen ylläpitäminen jossain hajuvesitehtaalla. Joten voinet melko huoletta jatkaa ko. hajuveden käyttöä, jos olet siihen mieltynyt.

  Kyllähän (synteettisiä) feromoja lisätään aika moneenkin hajusteseen käsitääkseni, ja myydään erikseenkin pullossa. Niiden on epäilemättä tarkoitus lisätä jotain eläimellistä vetovoimaa tuoksuun.

  Ehkä voisitkin siirtyä nyt luomulinjalle, ja hieroa korvantaustja Sunshinen tassuilla ennen ulos lähtöä ;)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Seeds, Sunshinen kanssa tulee leikittyä ja halittua niin paljon, että täytyy toivoa eläimellisen tassuferomonin siirtymisestä itseeni ihan tuosta vaan! Hi hi!! :D