Kesähiusten luottotuotteet

keskiviikko 30. kesäkuu 2010

Kaiken kritiikin uhallakin päätin kehua ja suositella kahta tuotetta, jotka olen saanut blogini kautta. Toni&Guyn Protein Protection Mist ja SP:n Repair Mask ovat käytännöllisesti katsoen pelastaneet hiukseni nyt, kun ihana kesäaurinko tekee tuhojaan vaalearaitaisessa pehkossani.

Kesähiusten luottotuotteet

Varsinaisia hiusten aurinkosuojatuotteita en ole koskaan testannut. Jokakesäinen kokemukseni on, että keväällä otetut hillitynvaaleat raidat humahtavat auringossa superblondiksi ja kärähtävät helposti rapisevan rutikuivaksi. Taistelussa totaalista tuhoa vastaan olen vuosien saatossa ehtinyt kokeilla vaikka minkälaisia ihmeaineita. Ehdottomasti parhaiksi ovat osoittautuneet:

SP Repair Mask

Koostumukseltaan lähes voimainen tehohoito levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa noin 5 minuuttia. Itse pidennän vaikutusaikaa usein yli kymmeneenkin minuuttiin. Hoitoaine tekee hiuksista pehmeät ja luonnollisen terveen oloiset. En tiedä, miten tuo käyttäytyy vähemmän kuivissa hiuksissa, mutta itse en ole ainakaan huomannut lainkaan latistavaa tai hiuksia raskaaksi tekevää vaikutusta, kuten monien muiden saman tyylisten tehohoitojen kohdalla. Tuoksu on kosmetiikkamainen, mutta varsin mieto eikä jää lemuamaan hiuksiin. Riitoisuuden kanssa on vähän niin ja näin. Itselläni on tapana läträtä aika reilusti hoitoaineiden kanssa… Jonkun muun käytössä tuote olisi varmaan huomattavasti riittoisampi, vaikka varsinaisesti en siis valita tästäkään. :)

Toni&Guy Protein Protection Mist

Hento sumumainen spray on helppo suihkutella melkein kuiviin hiuksiin. Tuote ei anna erityisesti tukea, mutta tuuheaa runsautta sitäkin enemmän! Lopputulos on luonnollisen pehmeä ja himmeästi kiiltävä – huomattavasti kauniimpi kuin monesti aika öljyisten (silikonia sisältävien, I guess..) kiiltosuihkeiden jäljiltä. Parasta Protein Protection Mistissä on, että se antaa tunteen kuin tropiikkimainen kosteus pysyisi hiuksissa myös täällä kuivemmilla leveysasteilla. Kuuleman mukaan suihke on myös erinomainen suoja suoristusrautojen etc. kuumuutta vastaan, mutta koska yleensä tyydyn tasoittelemaan vain villisti harottavan otsatukkani, en osaa tuosta tarkemmin sanoa. Suihkeen tuoksu on erittäin neutraali, eikä se jätä hiuksiin käytännössä minkäänlaista hajua, mikä on erittäin positiivista!

Kokeilematta on tosiaan kaikki varsinaiset aurinkosuojatuotteet hiuksille. Olisi erittäin mukava kuulla vähän kokemuksia, mitkä toimii ja mitkä ei… Tuntuu jotenkin älyttömältä maksaa itsensä kipeäksi kampaajalle hiusten värjäämisestä, kun sitten lopputulos häviää melkein samalla sekunnilla, kun astuu ulos aurinkoon.


4 Responses to “Kesähiusten luottotuotteet”

 1. Avatar Kamicha sanoo:

  Tuo Protection Mist kuulostaa siltä, että saattaisi toimia myös minun hiustossani. Kiitos vinkistä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kamicha, se tosiaan tuntuu ihan siltä, kuin sitoisi kosteutta hiuksiin, mutta ei silti ”töhnäiseltä”… :)

 2. Avatar marsu sanoo:

  Kiitti vinkeistä! Aurinkoisen viikon jälkeen huomaa omista hiuksistani, että jotain kesätuotetta voisi pikkuhiljaa alkaa käyttämään :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Marsu, aurinko on kyllä niiiiin ihanaa, mutta varsinkin vaalennetut/raidoitetut hiukset kärsivät tosi helposti!