Yksi Jokapoika – kolme tyyliä

keskiviikko 04. elokuun 2010

Taisin jo mainitakin, että Indidaysin Marimekko-kampis kolahti? Juttuideoita tulvahti mieleeni niin paljon, että päätin heti alkuunsa karsia kaikki sisustukseen liittyvät jutut. Vaikka meillä on roikkunut ikkunoissa Marimekon-kankaasta ommellut verhot aina siitä lähtien, kun muutin omaan kotiin 19-vuotiaana. Ja vaikka tärkein ostokseni ensimmäisellä Suomen reissulla Tukholmaan muuton jälkeen oli Suomen Lipun sinivalkoiset raitakylpypyyhkeet koko perheelle.

Sen sijaan vaaleanpunaraidallinen Jokapoika-paita on asia, jota en voi sivuuttaa. Karkki ja Peetu saivat lainaksi pari vuotta sitten mummiltaan 60- ja 70-lukujen vaihteesta peräisin olevan paidan, joka on tismalleen samalainen, jota he molemmat käyttivät ollessaan 2-3 vuotiaita. Sekin paita oli peräisin 60-luvulta ja kuulunut alunperin Peetun kummitädille Tinnille. Pikkuinen Jokapoika oli kiertänyt käytössä Tinnin lisäksi hänen pikkusiskollaan ja serkuillaan sekä sittemmin Karkin ja Peetun jälkeen myös Tinnin omalla tytöllä. Mikä muu vaate voisi kestää yhtä perusteellista ja pitkäaikaista käyttöä täydellisen hyvännäköisenä!?

Mummi ja Jokapoika

Mummi käytti pinkkiraitaista Jokapoikaa lähinnä kevyenä jakkuna, jonka voi kesäillan viiletessä vetäistä olkapäitä lämmittämään. Niin, siis siihen asti, kun Karkki ja Peetu konfiskeerasivat paidan parempaan talteen.  :)

Peetu & Jokapoika 2 Peetu & Jokapoika

Peetu tekee Jokapoika-paidasta itsensä näköisen Ramones-teepparin ja mustien farkkushortsien avulla. Pehmoiseksi kulunut puuvilla toimii täydellisesti – ja kestää kulutusta – myös festareilla ja muissa äärimmäisolosuhteissa… ;D

Karkki & Jokapoika 2 Karkki & Jokapoika 1

Karkin klassiseen tyyliin Jokapoika taipuu kevyesti kapean vyön, avokkaiden ja hiekan väristen lahkeesta käärittyjen farkkujen avulla. Karkin kuvat on kesältä 2008 ja lisää niitä voi tsekkailla täällä: Mummin paita

Jaa sinäkin omat Marimekko-muistosi Indiedaysin ja Marimekon kisassa – ja voita huikea 1000 € lahjakortti!


2 Responses to “Yksi Jokapoika – kolme tyyliä”

  1. Avatar Anni sanoo:

    Mulle tuli vaan yhtäkkiä mieleen, että millainen rannekello sulla on? Oon etsimässä uutta kelloa ja muistan, että joskus täällä oli kuva uudesta rannekellostasi, muistaakseni se oli sellainen isohko…

  2. Minttu Minttu sanoo:

    Anni, joo ihan oikein muistat! Mulla on Swatchin miesten ”malliston” metallinen peruskello siniharmaalla kellotaululla. Ja tykkään siitä erittäin paljon! :)