Once upon a time – Marimekko, Vuokko

torstai 12. elokuun 2010

Lisää Marimekko-muisteloita. Siitä pinkkiraitaisesta pikkuisesta Jokapoikapaidasta ei nyt sitten näköjään löydy kuvia yhtikäs mistään… Tinnin arkistoista ilmestyi sen sijaan muita nostalgisia Marimekko-muistoja.

img068

Tinnillä itsellään on Marimekkoa, Ulla-äidillä Vuokon rinkulakuvioinen mekko. Tsekkaa kaikkien hienosti rimmaavat polvarit!

img067 img066

Tinni ja Marimekko.

Perusteellinen Marimekko-rakkaus jatkui ja tässä muutama ihana lakkiaiskuva. Vuosihan on siis -85!!

img064 img063 img062

Tuohon aikaan ei Marimekolla muistaakseni ollut tapana mainita erikseen suunnittelijoita. Asu oli siis yksinkertaisesti Marimekko. Sen sijaan muistan aivan mainiosti, miten lakkiaisten jälkeisenä päivänä haravoimme Pyynikin rantaa ja yritimme löytää toista, Tapio Wirkkalan suunnittelemaa, Lapponia-korusarjaan kuuluvaa korvista… :)


9 Responses to “Once upon a time – Marimekko, Vuokko”

 1. Avatar helena sanoo:

  On muuten Björn Weckströmin Planetaariset laaksot, eikä Wirkkala. Mahtavaa kasarieleganssia, tuo korusarja kyllä menis tänäänkin täydestä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Helena, no niinpä tietysti! Tästä taas oppii, että aina pitäis googlata ja varmistaa tiedot ennenkuin esittää itseään fiksumpaa! :)

 2. Avatar Anna sanoo:

  Löytyikö korvis?

 3. Avatar Veera sanoo:

  aioin just kommentoida samaa kuin helena yllä, että Weckströmin suunnittelemat nuo on. Itsellä nimittäin oli omissa lakkiaisissa vuonna 2000 saman sarjan korut ja ne on edelleen kauneinta mitä tiedän. Ihanan ajattomat. suunnitteltu 70-luvulla ja niin vaan toimivat vuosikymmenestä toiseen!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Veera, sulla on ollut blogissa kuvia niistä koruista eikö vaan?? Muistan että hoksasin heti, että ne on samat korut kuin nuo Tinnin. :)

   • Avatar Veera sanoo:

    juu, on ollut kuvia. oma kaulakoruni ei ole ihan juuri tuo sama, vaan hieman pienemmistä laatoista koottu. en muista onko sillä joku eri nimi kuin planetaariset laaksot, mutta sama avaruushopea sarjasiis kyseessä.

 4. Avatar MouMou sanoo:

  Onko sulla mun unelmakoruni Planetaariset laaksot?! O_o <3

  • Minttu Minttu sanoo:

   Äh, valitettavasti ei mulla vaan bestikselläni Tinnillä, josta tää koko juttu kertoo… :)