Cheap Monday ss 2011

torstai 14. lokakuun 2010

Kävin tänään Cheap Mondayn show roomilla tsekkailemassa ensi kevät-kesä -sesongin mallistoa. Jo näytöksessä aikaisemmin tänä vuonna ihastuin selkeästi Ann-Sofie Backin näköiseen suunnitteluun. Vierailu pressitoimistossa vain vahvisti näkemystäni siitä, että Cheap Mondayn ensi sesonki on täynnä mielettömän kivoja ja monikäyttöisiä classic-basic-mutta-with-a-twist -tyyppisiä perusvaatteita. Monet vielä varsin mukavan tuntuisista materiaaleista valmistettuna. Luksusta nyt Cheap Mondayn hinnoilla on turha odottaa, mutta omassa hintakategoriassaan merkki ansaitsee vähintäänkin kiitettävän arvosanan.

Cheap Monday1

Ensiksi ”virallinen” päivän asu kuvattuna pressitoimiston pölyisen (erittäin pölyisen!) peilin kautta. Trenssi on H&M, laukku Marc by Marc Jacobs ja nilkkurit DonDonna.

Cheap Monday 1

Hopeanvärisiä ”irtokynsiä”, joista on rakennettu koruja! Kuolasin joskus aikoinaan Ann-Sofie Backin pilottimallisten peiliaurinkolasien linsseistä tehtyä boleroa. Vähän samalla idealla on irtokynsiyksityiskohtia käytetty korujen lisäksi t-paidoissa ja farkuissa. Me likes!

Cheap Monday 3

Vaalean kermanvärinen pehmeääkin pehmeämmästä viskoosista valmistettu aavistuksen läpikuultava paitapusero päätyi ehdottomasti ostoslistalle. Ihan täydellinen asu yhdisteltäväksi sekä työhön että iltamenoihin!

Cheap Monday 5

Farkut on Cheap Mondayn selkäranka ja tukipilari. Los Angeles rich trash -vaikutteiset, glitterikoristeiset ja röyhkein viirukulutuksia jäljittelevin malauksin trimmatut farkut eivät selkeästi ole kaikkien makuun. Mitenkään erityisen helppokäyttöisiä nuo eivät kieltämättä ole, mutta varmasti menestys ainakin siinä kohderyhmässä, joiden edellinen viirufarkkukausi ei ole liian lähellä ja jotka ymmärtävät suhtautua trendeihin sopivan ironisesti.

Cheap Monday 4

Ja vielä lisää pakkohankintoja… Harmaa läpikuultavan ohut viskoosineuletakki. Erittäin basic, mutta niin täydellinen lisä ainakin Mintun garderobiin.

Cheap Monday 8

Lyhyt, melkein viittamainen pusero esiteltiin näytöksessä napapaitana. Itse voisin hyvin kuvitella sen päälleni pitkän kapean topin ja farkkujen kanssa.

Cheap Monday 7
Ehkä hienoin kaikista on erittäin kauniin savenharmaasta mokasta valmistettu henkselihamonen. Aivan ehdottomasti pakko saada! Ilmeisesti tuota on tulossa myös mustana samoin kuin perinteisempänä lappuhaalariversiona.


12 Responses to “Cheap Monday ss 2011”

 1. Avatar noora sanoo:

  Anteeksi, mutta voi yäk noita farkkuja! Toivon, etteivät nuo järkyttävät amispissiskulutukset palaa muotiin.

 2. Minttu Minttu sanoo:

  Noora, en usko, että ne on ainakaan heti ”palaamssa muotiin” siinä 2000-luvun alun merkityksessä. Cheap Monday haluaa tarjota jotain jännää ja näyttävää sille porukalle, joka haluaa ärsyttää ja haastaa pukeutumisellaan… :)

  • Avatar Hmm.. sanoo:

   Cheap Monday haluaa tarjota jotain jännää ja näyttävää sille porukalle, joka haluaa ärsyttää ja haastaa pukeutumisellaan… :)

   Sen ärsyttämisenkin VOI tehdä tyylikkäästi.. on kaksi eri asiaa näyttää white trash:ilta, kuin että haluaa antaa jonkun fashion statementin erikoisilla, säväyttävillä vaatteilla.. ja ironia on kyllä noista aika kaukana:D

   • Minttu Minttu sanoo:

    Hmm.., suorastaan aivan ihanaa, että joku ärsyyntyy jo pelkästään siitä ajatuksesta, että joku haluaa pukeutua white trash -tyyliin vain ärsyttääkseen. En ole ihan vakuuttunut siitä, voiko ärsyttämisen oikeasti tehdä tyylikkäästi… Silloinhan koko pointti vesittyy, kun ”katsoja” voi rauhoitella itseään, että itseasiassa kokonaisuushan on aika tyylikäs. Ja mielestäni fashion statement ja tietoinen ärsyttäminen pukeutumisella ovat eri asioita. Vaikkakin fashion statement usein konservatiiveja hermostuttaakin. :)

 3. Avatar v sanoo:

  Ihanat noi glitter raita farkut! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   V, hihi – eikö olekin! Kamalan ihanat ja ihanan kamalat!! :)

 4. Avatar inksu sanoo:

  Haha ihan mahtavan karmeat pökät, ja toi mokkahame ! I h a n a. Pakko käydä sovittamassa kun saapuu kauppaan !

  • Minttu Minttu sanoo:

   Inksu, joo siis toi mokkahame on ihan mieletön! Ja kuvasta ei tietenkään mitenkään voi välittyä se, että se on oikeasti tosi pehmoista ja taipuisaa hyvälaatuista mokkaa – eikä mitään paperimaista halppiskamaa…

 5. Avatar Noona sanoo:

  Mahtaa sitten johtua siitä, että oon itse 80-luvun alusta ja olin lähemmäs parikymppinen silloin kun noita hilefarkkuja oli kaupoissa kymmenisen vuotta sitten, mutta noissa vaaleissa vaan on jotain joka itseeni vetoaa! Ilmeisesti osaan mielessäni nähdä ne yhdisteltynä niin, että mitään halpaa ja muovista mielikuvaa ei synny. Syyttäiskö sitten sitä että vuosikymmen taaksepäinkään ei tullut juoksenneltua noita muistuttavissa pökissä niin että tää kammottu Fiorella olis paistanut läpi ;)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Noona, tottakai yleisvaikutelma riippuu tosi paljon siitä, miten näitä ilmeisesti ”virallisesti” kammotusfarkuiksi nimettyjä pöksyjä yhdistelee. Multa jäi kokonaan edellinen Fiorella-vaihe väliin ja oon ihan lapsellisen innostunut näistä! Vähän glitteriä farkuissa on tosi jees – ja se ei todellakaan tarkoita sitä, että olisi pakko tai edes toivottavaa vetää mitään pissis-napapaita uniformua päällensä… ;D

 6. Avatar Noona sanoo:

  Itse asiassa, lisätään tähän nyt vielä se, että jos tosta mallistosta jotkut farkut mua himottaisikin sen verran että harkitsisin ostamista niin jää kyllä tekemättä tuon linkityksen kommenttien takia :D
  On harvinaisen epämiellyttävää, kun lähes kymmenen vuotta itseään nuoremmat tytöt nauraa sille miltä toiset näyttää. Nämä taitaa olla sitä sun mainitsemaa ryhmää, jonka edellinen viirufarkkukausi on turhan lähellä… Itse näytän sitten kuuluvan siihen heidän ja sun välimaastoon; tiedän mistä pidän mutta se 1% jää pukematta päälle siksi, että välittää vielä siitä miten lapset kaupungilla katsoo.

  Maailmassa on virhe.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Noona, hihi – joo, mä oon se kreisi fashion-mama, joka ei enää paljoa piittaa muiden mielipiteistä! Eivais, oikeasti sillä on kyllä väliä aina jonkin verran. Töihin en edelleenkään kultaglitterifarkkujani laittaisi, mutta muuten en kyllä välitä kovinkaan paljoa muiden tykkäämisistä tai katsomisista… :)