Staycation – yhden yön miniloma!

maanantai 25. lokakuun 2010

Aina silloin tällöin hoksaan Tukholman katuja arkikiireissä tallatessani nostaa katseeni ja tajuan, missä mahtavan ihanassa kaupungissa saankaan asua! Silloin ajattelen, että tuttuihinkin paikkoihin pitäisi osata suhtautua samalla uteliaisuudella kuin olisi matkoilla. Aina ei ole pakko matkustaa ziljoonan lentomailin päähän kokeakseen jotain uutta ja mieliinpainuvaa.

Siksi olinkin huippuiloinen, kun sain yhteydenoton Scandicilta – sain luvan testata heidän uutta Staycation -miniloma ideaansa.

11 Staycation

Staycation tarkoittaa pientä irtiottoa arjesta, lyhyttä lomaa vailla ”oikean” lomamatkan hankaluuksia, mutta kuitenkin kaukana jokapäiväisestä stressistä.

10 Staycation 5

Meidän minilomamme suuntautui Scandic Hotel Park -hotelliin, joka sijaitsee mukavasti puolen kiven heiton päässä Stureplanilta. Juuri sopivan minuutin-parin kävelymatkan päässä Östermalmin ravintoloista ja Birger Jarlsgatanin shoppailualueista.

9 Staycation 3

… ja mikäli omat ideat olisivat loppuneet kesken, oli avainkoteloon sujautettu muutama minikokoinen vinkkiflaijeri.

8 Staycation 2

Mintun virallinen Staycation asu: Acnen farkut (Hex) ja Carin Westerin Weekdaylle suunnittelema neuletakki, toppi on jonkun tanskalaisen pikkumerkin – lappu on hävinnyt johonkin, mutta tykkään kovasti tuosta vähän äijämäisestä ribbitrikoosta…

7 Huone

Huone oli kivasti musta-valko-punainen. Ei mikään suuri design-elämys sisustuksen puolesta, mutta kyllä hotellin sileäksi mankeloitujen lakanoiden väliin pujahtaminen on aina ihan yhtä luksusta!

6 Staycation 4

Minttu tekee parhaansa näyttääkseen coolilta kaupunkituristilta hotellin lobbyssa juuri ennen illallista… ;D

5 Näköala huoneesta

Ei nyt ehkä ihan ”Pariisin kattojen yllä” -veroinen näköala, mutta kyllä kuulkaa Tukholmakin osaa olla viehättävä!

Ehkä ihan ensteksparasta hotelliyöpymisissä on kuitenkin mahtavan upea aamiainen.

4 Aamiainen 3 Aamiainen 2

Viikonloppuisin aamiaista tarjoillaan arkiaamuja pidempään. Pikkuisen ja ravitsevan aamupalan sijaan tulee helposti vedettyä napaan brunssi, jolla selviää sunnuntain illalliseen saakka.

Uskomatonta itseasiassa, miten lyhyenkin loman jälkeen tuntuu siltä kuin olisi ihan oikeasti ollut matkoilla. Ja miten yhdestä viikonlopusta voi jäädä niin paljon muistoja, että maanantaina tuntuu kuin olisi ollut viikon poissa! Sikäli siis suosittelen Staycation-minilomaa – tai oikeastaan ihan mitä tahansa tavallisuudesta poikkeavaa irtiottoa kenelle tahansa, joka kaipaa jotain pientä kivaa silloin, kun kuuden viikon Aasian matka tuntuu vain kaukaiselta ja tavoittamattomalta haaveelta.

1 Aamiainen 3

CHEERS!!

PS. Nyt kannattaa pysyä kanavalla!! Huomenna täällä blogissa pärähtää käyntiin arvonta, jossa yksi onnellinen voittaa itselleen kahden hengen Staycation-miniloman!!


3 Responses to “Staycation – yhden yön miniloma!”

  1. Avatar Jenni sanoo:

    Mikä tuo We will rock you-esite tuossa oikein on? Jos tuo on sama musikaali mikä on Lontoon Domininion-teatterissa niin se on parasta mitä tiedän.

  2. Avatar marsu sanoo:

    Scandic-hotelleissa on kyl mainiot aamupalat ja plussaa luomu/fair trade sortimenteista :) Oon ollut työmatkan yhteydessä tuolla samaisessa Parkissa yötä. Hyvä paikka ja mukava hotelli!