Juhlamekon metsästys alkaa…

perjantai 03. joulukuu 2010

Sain eilen mahtavia uutisia! Erittäin hyvä ystäväni väittelee tohtoriksi tammikuun puolivälissä!! Ainoa miinuspuoli asiassa on se, että päivämäärä on tismaleen sama kuin Indiedaysin 1 v. synttäreitten – mutta jotenkin tällaisilla tapahtumilla on taipumus kasaantua aina samoille päiville. Valinta on tottakai päivänselvä ja karonkkakelpoisen mekon metsästys on jo alkanut. Jos ei nyt ihan konkreettisesti, niin ainakin ajatuksen tasolla. Aivan mielettömän mahtavaa, että kerrankin on hyvä syy pukeutua oikeasti pitkään pukuun.

Ihan ensimmäinen ja spontaani mielikuva oli, että en haluaisi pukeutua klassisentylsään mustaan, enkä tangokuningattarien suosimiin sateenkaaren väreihin enkä etenkään ”olen niin kovin kovin juhlava” -fiilistä kirkuvaan pitsiin…. Jostain käsittämättömästä syystä sain päähäni, että mekon pitäisi olla kuviollinen. Inspiraatiosurffailu ei oikein vakuuttanut päähänpiston järjellisyydestä. Kaunis kuviollinen juhlamekko taitaa olla ihan mahdoton yhtälö. Vaihtoehtoisia lookeja on silti useita:

Jessica Biel

”Rantamekko/saronki -look á la Jessica Biel” 

Eva Mendes

”Isoäidin olohuoneenverhot -look á la Eva Mendes”

Diane von Furstenberg

”Joululahjayöpaita -look á la Diane von Furstenberg”

Kristen Wiig

”Mad Max 2 goes gala -look á la Kristen Wiig”

Ihan kokonaan en ole kuitenkaan luovuttanut.
Aerin Lauder Zinterhofer in Michael Kors

Michael Korsin hillitynkuviollinen juhlamekko on hyvin lähellä täydellisyyttä. Kepeämpi ja vähemmän pömpöösi kuin satiininhohtoiset ”suuret” iltapuvut. Tykkään myös kovasti miehustan leikkauksesta.  Veikkaisin, että tuo on selän paljaaksi jättävä halterneck. Sensuelli ja seksy olematta kuitenkaan lainkaan tyrkky… Eli just sopiva akateemisiin juhlallisuuksiin!

Metsästys on siis alkanut ja vinkkejä hyvistä kohteista otetaan riemulla vastaan. Tammikuun puoliväli on pikemmin kuin pian ja puolet ajasta tulee vietettyä bikineissä, mielessä ihan muut asiat kuin pitkät juhlapuvut. Voipi olla, että tässä tulee vielä kiirus. Sen verran ajattelin kuitenkin olla realisti, että en edes suunnittele ompelevani itse ”unelmieni mekkoa”. :)


3 Responses to “Juhlamekon metsästys alkaa…”

  1. Avatar tuike sanoo:

    No olipas harmi, että Indiedays päätti juhlia samaan aikaan…Kävelisiköhän kolttu vastaan Costa Ricassa?

  2. Avatar Laura sanoo:

    Eikö tohtorin karonkan etikettiin kuulu pukeutua mustaan? Olen ainakin elänyt tässä luulossa, tosin vain kertaalleen osallistunut karonkkaan.

  3. Avatar Kaisa sanoo:

    Vain jos vieras on väitellyt tai itse väittelijä tulisi hänen pukeutua mustaan. Muuten muutkin värit ovat passeleita (hillittyjä värejä yleensä suositaan), ellei pukukoodissa ole määrätty mustaan pukeutumista erikseen. Toisinaan ei haluta muiden vieraiden pukeutuvan mustaan, koska musta on ns. varattu väitelleille vieraille tai väittelijälle itselleen.