Vanhojen eleganssia

maanantai 21. helmikuun 2011

Ruotsalaiset lukiolaiset pääsevät sikäli helpommalla kuin suomalaiset, että kolmasluokkalaisia ei kiusata kirjoituksilla. Siitä seuraa, että abit eivät myöskään jää lukulomalle. Ja siksi kakkosista ei ikinä tule koulun vanhimpia. Eikä tietty näin ollen juhli vanhojenpäivääkään.

Pikkuisen päästiin kuitenkin fiilikseen täälläkin, kun bf:n tytär tanssi vanhoja Tampereella. Puku on Isan itse suunnittelema ja toteuttama. Lopputuloksena upea poltetun oranssin, punaruskean ja erityyppisten materiaalien muodostama kokonaisuus.  Pisteenä i:n päällä avonainen selkä ja pitkät solmitut nauhat. Ja täytyy kyllä sanoa, että rastoista voi tosiaankin saada todella makean kampauksen.

Isa vanhojenpäivä 6 Isa vanhojenpäivä 5 Isa vanhojenpäivä 4 Isa vanhojenpäivä 3 Isa vanhojenpäivä 2 Isa vanhojenpäivä 1


8 Responses to “Vanhojen eleganssia”

 1. Avatar maarit sanoo:

  Eikö ruotsalaisten tarvitse lainkaan tehdä ns. kirjoituksia, loppukokeita??

  • Minttu Minttu sanoo:

   Maarit, ei täällä ei ole lainkaan kirjoituksia, eikä lukiosta saa siis kuin yhden todistuksen, lukion päästötodistuksen.

 2. Avatar PUSSAUSKOPPI sanoo:

  Pakko nyt kyllä kommentoida! Ihanaa nähdä joku muukin rastapää vanhojen kampauksessa. Itse tanssin vanhani viime kesänä ja rastapäänä kampaus jännitti, mutta se oli kyllä todella upea :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Pussauskoppi, näköjään rastat taipuvat tosiaan ihan hillittömän hienoihin kampauksiin!

 3. Avatar Ruusu sanoo:

  Moikka Minttu!

  Pääsin ensi syksyksi Tukholmaan vaihtoon (JEE!!), tai no KTH:n varmistus vielä puuttuu, mutta aika varmaa se jo on :) Tuskailin tässä äipälle, että miten onnistuttaisiin löytämään keskustan liepeiltä yksiö tai kaksio ystäväni kanssa, joka myös on Tukholmaan vaihtoon lähdössä syyskuusta joulukuun loppuun. Hänpä sitten ehdotti, että otappa yhteyttä Minttuun ja kysy neuvoa :D (Taustatietona: äippä on siis Paula ja puoli-isi on Juuso, jonka sisko on Aulikki ja asustellaan täällä Tampereella (paitsi Aulikki tietty Luxissa))

  Niin.. Eli onkohan mahdollista ylipäätään vuokrata kämppää vain puoleksi vuodeksi? Ja miten onnistuttaisiin sellainen saamaan, kun tieto kämpän saamisesta täytyisi olla jo ajoissa, että tiedetään otetaanko opiskelijasolu vastaan vai ei?

  Kiitos hurjan paljon!!

  Terkuin, Ruusu

  ja terkut myös porukoilta!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Moikka Ruusu!

   Tosi mahtavaa, että olet tulossa vaihtoon!!

   Vuokrakämppien löytäminen täältä on valitettavasti vaan tosi hankalaa. Etenkin keskustasta tai sen liepeiltä. Koko vuokrahomma on täällä niin tiukasti säänneltyä, että käytännössä mitään vapaita markkinoita ei ole. Yleensä diilit löytyvät suhteiden avulla.

   Laitan ilman muuta liikkeelle sanaa, että kaipaatte kämppää. Syyslukaudeksiko te olette tulossa? Muuten suosittelen, että otatte vastaan tarjotun soluasunnon, mutta jos vaan pystytte välttämään/vetkuttelemaan papereitten allekirjoitusta ja etenkin maksamista, voitte ihan hyvin vielä muuttaa mieltänne (”ööö, ei me halutakaan tätä…”). Ei kovin suomalainen, mutta hyvin ruotslainen tapa. Näin teillä on ainakin joku katto päänne päällä.

   Mutta tosiaan, kyselen täältä tuttavapiiriltäni, olisko joku puolestaan lähdössä jonnekin muualle.

   Sano hurjasti terkkuja sun kotiväelle kanssa!

   T. Minttu

   PS. Ootko facebookissa tms. voisi jatkaa keskustelua tästä aiheesta muualla. :)

   • Avatar Ruusu sanoo:

    Kiitos :) :) Niin se on varmaan ainut keino saada kalustettu vuokrakämppä, jos joku tuttu tai tuttavan tuttu olisi samaan aikaan lähdössä vaihtoon/lomalle.. Ja tietysti hyvä sille vuokraajallekin, saa talovahdin ja kukkien kastelijan lisäksi vielä vuokratuloja ;)

    Joo oon, liitän sut ellet ehdi ensin!

    -Ruusu

    • Minttu Minttu sanoo:

     Yes, nyt ollaan kompiksi fb:ssäi! Mä en tietänyt sun sukunimeä ja siksi en löytänyt sua ekana! :)

     Palaan vuokrajuttuihin siellä.