Uusi laiffi, uusi tuoksu :)

keskiviikko 30. maaliskuun 2011

Pidempään tätä blogia seuranneet tietävätkin jo, että Minttu ei kuulu niinhin parfyyminkäyttäjiin, jotka vaihtelevat tuoksua mielialan, tilaisuuden tai vaatetuksen mukaan. Kerralla käytössäni on yksi tuoksu – ja uuden tuoksun valintaan liittyy aina enemmän tai vähemmän uusi elämänvaihe.

Viimeisin tuoksuvalintani on Pradan klassikkotuoksu Infusion D’Iris. Kun banaalisuuteen asti kohderyhmille räätälöidyt julkkisparfyymit elävät korkeintaan pari sesonkia, voidaan kai puhua klassikosta neljä vuotta sitten lanseeratun tuoksun menestyksekkään elinkaaren yhä jatkuessa?

Prada Infusion D'Iris 3

Oikeastaan yllätyin itsekin valintaani. Iiris ei kuulu erityisesti lempituoksuihini – päinvastoin – kovin iiriksiset hajuvedet tuntuvat liiankin ätläköiltä, vaikka aika makeista parfyymeistä pidänkin.

Prada Infusion D'Iris 2

Nimestään huolimatta iiris ei kuitenkaan ole Infusion D’Iriksen päätuoksu ainakaan omalla ihollani. Mandariini, appelsiininkukka, santelipuu ja muut noin ziljoona ainesosaa tekevät kokonaisuudesta hyvin elegantin ja aurinkoisen. Tuoksu ei ole kovin vahva ja monesti tuntuu, että iltapäivällä tekisi mieli suihkauttaa pisara tehostetta iholle. Toisaalta kuitenkin mielummin niin päin kuin että raskas tuoksu roikkuisi ympärillä pahimmillaan päänsärkyä aiheuttaen.

Prada Infusion D'Iris 1

Uuteen laiffiin sopii myös kätevä ja kuljetusta hyvin kestävä metallinen pikkupullo. 10 ml ei vie turhaa nestetilaa lentokentän turvatarkastuksissa ja pari varahylsyä takaavat, että tuoksu ei lopu heti kättelyssä.

Innovatiivia uutuusvillityksiä tai räväkkää tuoksumyräkkää etsivälle Infusion D’Iris ei varmastikaan ole oikea vaihtoehto. Sen sijaan eleganttia, aika perinteistä, pikkuisen makeaa, mutta silti raikasta tuoksua haluavalle se on juuri oikea valinta!


4 Responses to “Uusi laiffi, uusi tuoksu :)”

 1. Avatar Kirsikka sanoo:

  Saitko tuotteen ilmaiseksi? Kuinka plajon bloggarille tarjotaan tavaraa ilmaiseksi ja kuinka suuri osa niistä tuotteista päätyy blogiin? Ihan kiinnostuksen vuoksi kysyn.

 2. Minttu Minttu sanoo:

  Kirsikka, en saanut tuoksua blogin kautta. Se on ostettu Tampereen lentokentän tax freestä, maksajana toimi ihana bf:ni, joten vastaus on kaiketi, että kyllä, sain tuotteen ilmaiseksi. :D

  En tiedä miten paljon ”bloggarille” tarjotaan tavaraa ilmaiseksi. Itse olen saanut testattavaksi joitakin yksittäisiä, lähinnä aikuiselle iholle sopivia ihonhoitotuotteita nyt viimeaikoina.

  En tiedä miten suuri osa ”bloggareitten” saamista tuotteista päätyy blogiin. Itse haluan kirjoittaa vain niistä, joista minulla on hyvää sanottavaa ja siten blogiin päätyy noin reilu puolet ehkä 2/3 tuotteista (pääasiassa kosmetiikkaa), jota saan blogini kautta. Postauksen yhteydessä kerron aina selvästi olenko saanut tuotteen testattavaksi blogini kautta tai ilmaiseksi jossain muussa tilaisuudessa, jossa olen ollut vieraana.

 3. Avatar Tuulia sanoo:

  En nyt odota tähän mitään kovin kattavaa vastausta, tarkemmat tiedot toki saa varmaan netistä, mutta mietin tuota ruotsalaista yliopistosysteemiä. Eli, muistaakseni olet maininnut täällä, että Karkki opiskelee oikeustiedettä, niin oliko siihen mitään pääsykoetta vai millä tavalla hakijat karsitaan?

  Kun oon vaan miettinyt sitä, että pyritäänkö siellä yliopistoon ”vain” yo-todistuksen perusteella? Onko siellä yhtä vaikea päästä oikikseen kuin Suomessa? Tarkoitan siis sitä, että pitääkö siellä olla ihan huipputodistus, jotta pääsee sisään, jos siis pääsykoetta ei ole?

 4. Minttu Minttu sanoo:

  Tuulia, ihan kaikenkattavaan vastaukseen ei tietoni varmaan riittäisikään, mutta perusperiaate on se, että pääsykokeita ei ole ja kaikkialle pyritään lukion päästötodistuksella tai ”högskoleprovetin” pisteillä. Varsinaisia kirjoituksia ei siis myöskään ole, mutta kaikki halukkaat voivat tehdä kysymysalueiltaan aika hyvin kirjoituksia vastaavan kokeen ja pyrkiä niillä pisteillä yliopistoon. (mm. Peetulla on jo nyt niin hyvät pisteet tuossa kokeessa, että pääsisi lukemaan meilkein mitä vaan yliopistoon – tosin ei arkkitehdiksi, mikä on hänen tavoitteensa…).

  Oikeustieteessäkään ei siis ole pääsykokeita ja lukion päästötodistuksessa tulee olla käytännössä ”täydet”, että pääsee opiskelemaan näihin suosituimpiin yliopistoihin. Tämä johtaa esmes siihen, että mm. lääkikseen sisään pääsijöitä joudutaan arpomaan, koska hakijoita, joilla on korkeimmat mahdolliset pisteet, on niin paljon.

  Karkin opinnoissa on sellainen – käsittääkseni vähän keski-eurooppalainen – meininki, että tenttejä on lukukaudessa yksi. Ja jos et pääse läpi, voit heittää hyvästit opinnoille. Eli sisään on suht helppo päästä, mutta toisin kuin Suomessa sisäänpääsyn jälkeen ei voi alkaa suunnitella valmistumistaan, vaan tsemppaamista riittää joka lukukaudeksi.