Varo feikkimeikkejä!

perjantai 22. huhtikuun 2011

Luin muutama päivä sitten jutun kopioitujen meikkien vaarallisuudesta täkäläisestä Metrosta. Ehkä samankaltainen juttu on ollut suomalaisessakin Metrossa, mutta asia on mielestäni niin tärkeä, että siitä pitää kirjoittaa.

Jutun mukaan suuri osa netin kautta tilattavista meikeistä ja kosmetiikasta voi olla kopioita. Hankalaksi asian tekee se, että kopioita on todella vaikea erottaa alkuperäisistä. Etenkin nettiputiikkien kuvat saattavat olla aidoista tuotteista, mutta paketissa saapuukin ihan muuta. Paras ohjenuora on hinta – kopiot maksavat yleensä murto-osan aidon hinnasta.

Lancome

Kopiokosmetiikkaa valmistetaan epämääräisissä olosuhteissa, eikä tuotteiden hygienia todellakaan ole huippuluokkaa. Sen vuoksi on iso riski, että tuotteista saa kaikenlaisia pöpöjä ja tulehduksia. Metron haastatteleman Läkemedlsverketin tutkijan mukaan kopioista on löytynyt mm. elohopeaa ja muita haitallisia aineita.

Eniten kopioita on myynnissä juuri nettiputiikeissa ja Ebayssä, mutta jonkin verran niitä on jutun mukaan tavattu myös pienemmissä kosmetiikkaputiikeissa. Arvion mukaan Venäjällä jopa 30 % kaikesta myynnissä olevasta kosmetiikasta on kopioita.

Itse en ole juurikaan tilaillut meikkejä netistä, mutta täytyy kyllä sanoa, että ne muutamat kerrat, kun olen laittanut tilauksen Strawberrynettiin, mielessä on kieltämättä käynyt, että mitenkähän aitoja tuotteet oikeastaan ovat… Tiedän, että monet tilailevat kosmetiikkaa netistä. Varmasti luotettaviakin putiikkeja löytyy, mutta itseäni kyllä arveluttaa nyt entistäkin enemmän. Jos Ebay-shoppailun tuloksena saakin feikkilaukun tms. tilanne on ehkä hieman harmittava, mutta kosmetiikan kohdalla seuraukset voivat olla paljon vakavammat.


Kirjoittanut Minttu KLO 14:23 Kommentit pois päältä artikkelissa Varo feikkimeikkejä!

TUNNISTEET:

Muissa blogeissa aiheesta: Ihonhoito Kauneus Meikit

 

Comments are closed.