Reissua pukkaa…

keskiviikko 27. huhtikuun 2011

Kaikenlaista kivaa pikkumatkaa on tiedossa pitkin kevättä – ihanaa! Tykkään reissata lähelle ja kauas – lyhyt viikonloppupyrähdys ilostuttaa kovasti ja pidemmät reissut kauemmas avaa kummasti silmiä kaikkien elämysten lisäksi. Itse matkalla olo on tietty aivan mahtavaa, vaikka monesti kotiin tulo onkin yksi huippukohdista. Ehkä matkustamisen yksi syy onkin juuri se, että saa nauttia kotiinpalun onnesta? Matkasuunnitelmien teko ja kaikenlainen säätäminen etukäteen on myös osa koko iloa. Mitään varsinaisia minuuttiaikatauluja en tapaa tehdä, mutta pikkuisen on kiva tietää etukäteen asioita paikasta minne on menossa, ettei aikaa kulu ihan pelkästään päämäärättömään haahuiluun.

Vapun jälkeisenä viikonloppuna on tiedossa pitkästä aikaa reissu Tampereelle! Kaiken muun mukavan lisäksi ohjelmassa on vanhan lukioluokan luokkakokous… Vähänkö siis jännittää kaikkien ihmisten tapaaminen oikeasti Todella Pitkästä Aikaa!!

Toukokuun lopussa lähdetään bf:n kanssa synttärireissulle Lontooseen – niinkuin täällä jo ehdinkin mainostaa. Ja kesäkuun alussa on tiedossa pikku visiitti ihanaan Amsterdamiin!

map_of_amsterdam

Olen käynyt Amsterdamissa – kun tarkemmin mietin – aika monta kertaa. Ihan ensimmäinen kerta oli joskus vuonna zero Interrail-reissulla parin kaverin kanssa. Siitä en juuri muista kuin tilavan, mutta sopivan nuhjuisen hotellihuoneemme ja että hengaltiin jossain ulkoilmakonsertissa ja se oli kivaa. Seuraavat kerrat ovat olleet lähinnä työ- ja konferenssimatkoja, jolloin itse kaupuunkiin tutustumiseen ei ole juuri jäänyt aikaa.

amsterdam-canals

Kesäkuun alussa toteutuu vihdoinkin yksi pisimpään vireillä olleista matkasuunnitelmista, kun pääsemme tyttöporukalla yhdessä matkalle. Ja jollain hämmästyttävällä galaxisella onnella ajankohta sitten yllättäen sopi kaikille – aivan mahtavaa. Nyt on siis kysymys laumasta ruuhkavuosia eläviä naisia, joita tuntuu välillä olevan ihan mahdoton saada edes saman illallispöydän ääreen. Saatika nyt sitten oikein matkalle!

Amsterdam valikoitui kohteeksi lähinnä matkayhteyksien, halpojen lentojen ja intuitiivisen poissulkemisen periaatteella. Nyt tuntuu, että juuri parempaa kohdetta ei olisi voinut valita. Kaupunki on sopivan kompakti viikonloppureissua ajatellen. Melkein kaikkiin pakkoihin pääsee kävellen ja tarjolla on sopivasti nähtävää ilman, että väkisin tarvitsee tunkea itseään ylitäysiin museoihin.

amsterdam_flower_market

Edelliselle Amsterdamin reissulle sain mahtavia vinkkejä blogin kautta. Mm. herkullinen Brasserie Harkema olisi jäänyt ihan kokematta ilman vinkkejänne. Just nyt tuntuu, että kaipaisin eniten vinkkejä kivoista putiikeista, paikallisista ketjuista, hyvistä 2nd hand mestoista ja mikäli vain mahdollista merkkivaatteita myyvistä outleteista!

Viime kerralla löysin sekä pääostoskadun että high fashion alueen, mutta nyt olisi hauska käydä jossain vähän persoonallisemmissa putiikeissa. Eli jos jollakulla olisi antaa vinkkiä, missä sijaitsee Amsterdamin ”Södermalm”, mistä kannattaisi jahdata vähän erikoisempia juttuja ja onko siellä esim. kirppiskulttuuria tms. paikkoja, jotka olisi kiva tsekata, otan vastaan vinkkejä erittäin kiitollisena! Tai jos olette bonganneet jonkun hyvän sivuston tai blogin aiheesta niin pistäkää ihmeessä linkkiä jakoon!

Amsterdam polkupyörä

Toisaalta odotan kuitenkin eniten ihanaa yhdessäoloa parhaitten kavereitteni kanssa. Tinni on varannut meille majapaikaksi varsin messevän oloisen huoneiston, jossa on noin sadan neliön terassi… Voin hyvin kuvitella, että ainakin jossakin vaiheessa oman terassin sohvat kutsuvat tunkutäynnä olevia baareja enemmän. :)

Mutta ensin minä lähden Tampereelle!


Comments are closed.