Terkkuja Amsterdamista!!

keskiviikko 15. kesäkuu 2011

Ihana, rentouttava reissu Amsterdamiin on nyt takana. Miten voikin vain viikonlopun mittainen matka tuntua niin täydelliseltä breikiltä kaikesta! Ja miten mahtavaa onkaan hengailla vanhojen ystävien kanssa, jutella, nauraa ja vain nauttia yhdessäolosta.

Päätimme etukäteen, että mitään uuvuttavaa shoppailumaratonia emme halua matkastamme tehdä. Tärkeintä kun oli leppoisa tunnelma ja rentouttava oleminen. Useampikin seurueesta on pikkulapsivaiheessa, joten jo pelkästään se, että pääsee hetkeksi olemaan vain aikuisseurassa on varsinaista luksusta. Käppäilimme päivät pitkin pittoreskien kanaalien varsia ja keskityimme syömään pitkään ja hartaasti sekä aamiaista, lounasta että päivällistä.

Koska päätavoite kaikilla oli viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä, päädyimme vuokraamaan majoitukseksi tilavan asunnon perinteisen hotellin sijaan. Visseringstaeten asuntohotellin lukaali on ehkä eniten hi-tech mesta, missä olen kuunaan yöpynyt. Täydellinen cappucino hurahti maitovaahtoineen mukiin vain yhdellä napin painalluksella ja poreammeessa lilluessa saattoi katsella seinään upotettua telkkaria. Pienen pähkäilyn jälkeen saimme onneksi tolkkua myös reippaasti yli 200 neliön pikkukämpän tietokoneohjatusta valaistusjärjestelmästä. Haha! Eniveis suosittelen lämpimästi asuntoasumista kaikille, jotka potevat eroahdistusta yksinäisen hotellihuoneen pimennossa. :)

Lauantaina periamsterdamilaiset sadekuurohyökkäykset toivat vaihtelua muuten varsin aurinkoiseen päivään. Shoppailuambitiot kohdistettiin lähinnä 2nd hand -tyyppisiin putiikkeihin. Episode on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. (Monet kiitokset vinkistä Maija!) Erityisesti tykkäsin uudelleen muokatuista omista malleista. Melkein oli pakko hankkia mustat nahkaiset uusiotuotantoshortsit. Jostain syystä sitten kuitenkin tajusin, että aika harvoin tulee eteen tilaisuuksia, joissa nahkaiset lyhyttäkin lyhyemmät hotpäntsyt on noin niinku asiallisen näköiset. :D

Jossain kanaalin varrella törmäsimme minipieneen vintage-putiikkiin. Melkein yritin vakuutella itselleni, että aito Burberryn klassikkotrenssi on erinomaisen hyvä investointi. Vaikka se olisikin vähän iso…

Paitsi silloin, kun se on totaalisesti aivan liian iso.

Kuten taisin mainitakin, vietimme ison osan matkasta erinäisten ruokapöytien äärellä. Yksi ehkä kaikken hauskimmista ja omalla tavallaan eksoottisimmista elämyksistä oli lauantain lounas Bazar-nimisessä, entisessä moskeijassa sijaitsevassa ravintolassa.

Iloisessa hurlumhei-kaaoksessa, mikä tosin pysyi tarjoilijoilla erinomaisesti hanskassa, söin ehkä elämäni parhaimman meze-lautasen. Eikä vieruskaverin mustekalasalaattikaan näyttänyt ollenkaan hassummalta.

Amsterdamista ei nyt tällä kertaa tule perinteistä shoppailupostausta. Paitsi että tsekatkaa ihmeessä amsterdamilainen Laundry Industry, jos satutte kulmille!


Kirjoittanut Minttu KLO 22:08 Kommentit pois päältä artikkelissa Terkkuja Amsterdamista!!

TUNNISTEET: ,

Muissa blogeissa aiheesta: Lifestyle Matkailu

 

Comments are closed.