Häähumua

sunnuntai 03. heinäkuun 2011

Tänä viikonloppuna on juhlittu messeviä julkkishäitä sekä Monacossa että Iso-Britanniassa. Monacon raikuliprinssinäkin tunnettu ruhtinas Albert päätyi vihdoin alttarille etelä-afrikkalaisen ex-kilpauimarin Charlenen kanssa ja Kate Moss nai rokkaribf:nsä Jamie Hincen. Yksi viikonlopun ahkerimpia oli Naomi Campbell, joka teki visiitin molempiin häihin.

Monacon häissä Naomilla oli Alexander McQueenin PreAW09 malliston mekko. Väriä, mallia, materiaalia myöten aivan täydellinen asu! Myös päähärpäke on todella kaunis ja sopii hyvin kokonaisuuteen – vaikka yleensä en juuri moisista piittaa…

Charlene oli erittäin viisaasti valinnut olla jäljittelemättä edellisen ruhtinattaren legendaariseksi muodostunutta hääeleganssia. Armani Privén Swarovski-kristallein koristeltu puku on silkkaa mannaa käsityötaiteen ihailijoille.

On todella huikea nähdä, mihin couture-ompelijat pystyvät, kun työtunteja tai vaivaa ei tarvitse säästellä. Lopputulos on laadukkaan – ei – täydellisen käsityön juhlaa. Se, että lopputos fiilikseltään muistuttaa viileää jääprinsessaa on sitten eri asia.

En tiedä vaikuttaako häiden tunnelmaan jotenkin se, että Charlene tuntee koko Monacon kohtalon lepäävän harteillaan. Mikäli ruhtinas Albert ei onnistu saamaan poikajälkeläistä, liitetään maa Ranskaan ruhtinaan kuoleman jälkeen.

Etenkin ylhäältäpäin otetuista kuvista tulee kuitenkin aavistuksen sellainen olo, että Charlenen puku olisi pikkuriikkisen liian iso.  Kyseessä on aivan varmasti optinen harha – tai jotain – eihän Armani Privé tekisi moista mokaa. Eihän?

Kaikkein ihanin kaikista oli kuitenkin fashion royal Kate Moss. Ja verrattuna  Monacon häähäppeningiin Brittein saarilla näyttää pariskunta aidosti onnelliselta ja kuplivan kepeältä.

Kate Moss on täydellisen kaunis upeassa John Gallianon suunnittelemassa hääpuvussa. Rakastan erityisesti helman kultakirjailuja! Ja nyt kun katselen hurmaavan Jamie Hincen tyylikkään kyyhkysenharmaata pukua, voinkin pyörtää vain pari päivää sitten antamani tuomion ja todeta, että kyllä kaksirivinapitus vaan on särmä juttu ja aika veikeällä tavalla ryhdikäs. Parhaimmillaan kuitenkin yhdistettynä kapealinjaisiin täyspitkiin housuihin.


11 Responses to “Häähumua”

 1. Avatar ulla sanoo:

  Pakko editoida sen verran, et lakimuutoksen takia Monaco kyl pysyy itsenäisenä, vaikka ruhtinaspari ei saiskaan lapsia. Esim. Wikipedia varmistaa tän :)

  Itselleni tuli Charlenen puvusta melko vahvasti mieleen Victorian viimekesäinen puku. Tosin eipä niitä pääntien variointimahdollisuuksia taida hirveesti ollakaan, jos pukuun pitää sisällyttää hihat :)

 2. Minttu Minttu sanoo:

  Ulla, ok… Ehkä Wikipedia on viisaampi kuin täkäläinen suurin sanomalehti (http://www.dn.se/livsstil/reportage/i-grace-kellys-fotspar). DN:stä luin tuon, että Monaco sulautetaan Ranskaan, jos uutta ruhtinasta ei tule. Vähän keskiaikaiselta säännöltä tuo tuntuisikin oikeasti…

  Charlenen puvun pääntie toi tosiaan mieleen prinsessa Victorian puvun. Tosin tykkäsin kovasti Victorian puvusta, jossa pääntie oli kaavoitettu 50-luvun venepääntien tyylisesti. Charlenen on ”modernimpi”, mutta samalla mun mielestäni muotokieleltään tylsempi. :)

 3. Avatar naria sanoo:

  Tosi vahvasti tuli kyllä Victorian puku tuosta Charlenen puvusta mieleen. Laahuksessakin paljon samaa! Hämmentävää. Pisteet menee mun mielestä enemmän Vickanille, en itse innostunut hirveästi Charlenen hunnun mallista enkä noista etupuolen kristalleistakaan…

  Kate Moss sen sijaan näyttää täydellisen ihastuttavalta, vaikken yleensä Mossista hirveästi tykkääkään. Ihana hippimorsian :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Naria, mulle kyllä Kate Moss putoaa lähestulkoon ihan aina – mutta morsiamena hän on kertakaikkiaan uskomattoman suloinen ja cool! :)

 4. Avatar Sra sanoo:

  Munkin oli pakko tulla kommentoimaan, eli lehdistä saamani käsityksen mukaan 2000-luvun alussa Monacossa tehtiin lakimuutos, jonka myötä tulevan kruununperijän ei tarvitse olla mies vaan valta siirtyisi Albertin kuoleman myötä hänen siskolleen Carolinelle(tai tämän lapsille) eikä ruhtinaskunta täten joutuisi sulatetuksi Ranskaan….?
  Yritin googlettaa jotain artikkelia joka vahvistaisi tämän, heikoin tuloksin. Tähän hätään löytyi Hesarin uutinen http://www.hs.fi/viihde/artikkeli/Entisest%C3%A4+huippu-uimarista+tulee+Monacon+ruhtinatar/1135267473172, perimyskysymys todetaan lyhyesti viimeisessä lauseessa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Sra, hmmm – varmaan pitäisi laittaa asiasta tarkistuspyyntö DN:lle. Toihan on tosi paha asiavirhe, kun lehdessä edelleen lukee, että vain Albertin laillinen poikaperillinen voi Monacon pelastaa…

 5. Avatar Lotta sanoo:

  Sama asia pisti silmään tääläkin… että ei tuo miespuolisen jälkeläisen saamisen pakko ole tainnut enää vähään aikaan olla ihan voimassa olevaa tietoa. Nykyään voi kruununperijä olla nainenkin. Lisäksi ainakin Ylen kommentaattorit puhuivat mahdollisuudesta, että jos Albert ei tule saamaan jälkeläisiä avioliitossa, saattaa kruununperijä olla esim.Carolinen vanhin poika…

  • Avatar Lotta sanoo:

   …Tarkennusta vielä edelliseen. Tällä hetkellä perimysjärjestyksessä Albertin jälkeen ovat hänen siskonsa, eli sitä kautta kruunu siis saattaisi päätyä Carolinen pojalle Andrealle. Että kyllä sielä niitä ihan virallisia kruununperijöitä on jonossa tälläkin hetkellä… Ei taida Monaco olla lopetusuhan alla. :)

   • Minttu Minttu sanoo:

    Lotta, onhan tuossa tosiaan järkeä ja se kuullostaa modernilta – sikäli kun nyt nämä prinssi- ja prinsessaleikit voivat ylipäätään moderneja olla. Mutta jaksan kyllä hämmästellä, että tuollainen erittäin olennainen virhe on päässyt Ruotsin johtavaan sanomalehteen. Asiaa vatvotaan artikkelissa moneen kertaan, eli ei ole kysymys mistään yhdestä lipsahduksesta…

    • Avatar Lotta sanoo:

     Juu, ihmettelin itsekin mielessäni samaa, että olipas iltalehti/-sanomat-maista uutisointia. :D Niissä kun tuppaa välillä lukemaan ihan mitä sattuu. :)

 6. Avatar Lady sanoo:

  hieman jäljessä mutta tuon viikonlopun paras morsian oli minusta Abbey Clancy, WAG eli jalkapalloilija Peter Crouchin vaimo. Ihana tyyli varsinkin pitkät hiukset auki eikä pakollisella morsiannutturalla & meikki! Tuosta Charlenen mekosta tuli Victorian mekko tosiaan mieleen, varmaan pääntien ansiosta, ja ihmettelen ettei siitä ole mainittu enemmän (esim Williamin & Katen häissä oltiin kyllä kaivettu esille mitä Katen mekko kenties muistutti).