Mekon uusi elämä

tiistai 26. heinäkuu 2011

Karkki osti noin kuusi tai seitsemän vuotta sitten kielikurssireissulla Lontoon Zarasta tosi kivan koralli-valkoraitaisen mekon. Ainoa ongelma on ollut se, että sen paremmin Karkki, Peetu kuin Minttukaan ei ole oikein osannut käyttää sitä. Suloisuutensa – sekä selkeän tuunauspotentiaalinsa – ansiosta mekko on välttänyt kirpparikohtalon kerta toisensa jälkeen.

Mekon korsettimaisessa yläosassa suunnitteluvirhe kohtaa säästöbudjetin. ”Luut”, joiden avulla olkaimeton mekko pysyisi päällä, on ommeltu vain etupuolelle ja ne päättyvät rintojen alle. Ei varmaan tarvitse alleviivata, että viritys ei ollut kovin helposti päällä pysyvää sorttia.

Jossain vaiheessa ajateltiin, että vyötärön rusettinauhasta viriteltäisiin jonkinmoinen halterneck. Jotenkin kuitenkin raitainen kokomekko tuntui vaikeakäyttöiseltä ajatukselta. Aika harvassa kun kuitenkin on ne tilaisuudet, missä haluaisi näyttää pirtsakalta Marianne-karkilta. Eihän täällä juhlita edes vappua…

Eilen sattui pikkuisen pilvisempi lomapäivä, joten raaskin uhrata kaikki 30 minuuttia tuunaushommiin. Lopputuloksena aivan hillitömän ihana fiftarihenkinen hamonen!!

Ompelin irrallisen rusettinauhan vyötärökaitaleeksi ja siksakkasin stopparit poikkaantuneeseen vetoketjuun. That’s it! Kyllä kannatti tätäkin projektia pitkittää vuosikausia… Ha ha!!

Lisäksi Peetulla on kuvassa:

 • neuletakki, Vero Moda
 • toppi, H&M
 • ballerinat, saatu Aussielta :)


6 Responses to “Mekon uusi elämä”

 1. Avatar inksu sanoo:

  Vautsi !!

  Ihan megahieno lopputulos, love it :)

 2. Avatar :) Pirtsakka :) sanoo:

  Kaunis hamonenhan tuosta tulikin.
  Kiva tuunaus.

  • Minttu Minttu sanoo:

   :) Pirtsakka :), eikö vaan tullutkin! Olen tosi iloinen, että lopulta sain sen aikaiseksi. :)

 3. Avatar tuike sanoo:

  Hiano! Eikös sulla ollut tuo mekko päällä Peetun rippiäisissä?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tuike, jeps – sama mies! Ja torstaina tuunattu hame esiintyy Saarikylien kesäpäivillä. :))