Americana Classic Vintage

maanantai 24. lokakuu 2011

Jokin aika sitten aukesi Tukholman keskustassa Americana Classic Vintage -putiikki. Kauppa on ihan täydellinen taivas kaikille, jotka tykkäävät amerikkalaisesta tyylistä. Tangot ja hyllyt notkuvat niin sporttihenkisiä baseball-takkeja, cheerleader-asuja ja college-paitoja kuin western-henkisiä bootseja, cowboy-paitoja ja muita herkkuja kuten vintage farkkuja ja boy scout -paitoja.

Hintatasoltaan Americana on selkeästi edullisempi kuin muut Tukholman varsinaiset vintage-liikeet, kuten esim. Beyond Retro. Toki tarkoin valikoiduista ja hyväkuntoisista vaatteista saa maksaa enemmän kuin kirpputorilla, mutta yleisvaikutelma hinnoittelusta on yllättävänkin edullinen. Esim. villakankainen kevyesti topattu baseball-takki, jossa on nahkaiset hihat irtoaa 400,- kruunulla.

Americana sijaitsee ihan ydinkeskustassa, vain muutaman kymmenen metriä Hötorgetista, osoitteessa Gamla Brogatan 23.

Putiikissa on tosi ihana fiilis ja siellä tuntee olonsa tervetulleeksi, vaikka olisi vain katselemassa ja fiilistelemässä. Putiikinpitäjä Gina kertoi, että myös kaikessa sisustuksessa on yritetty käyttää mahdollisimman paljon kierrätettyjä materiaaleja. Seinäpanelit ovat peräisin spångalaisesta purkutalosta ja vaaterekit rakennettu Gamla Stanin putkiremonttitaloista kerätyistä putkista.

Varsinaisen valikoiman lisäksi tarjolla on aina sesonkiin sopivaa kampetta. Juuri nyt Halloween-pukua etsivä voi löytää vaikka mitä hauskoja vampyyrimekkoja ja noitaviittoja spesiaalitangosta. Ensi lauantaina Americana juhlii aitoamerikkalaiseen tyyliin Halloweenia myymälässä ja tarjolla on muun mukavan lisäksi kuulemma ihan poskettoman hyviä alennuksia!

Viikonloppuisin putiikissa on mahdollisuus saada (erinomaista) palvelua myös suomeksi. Peetu on nimittäin aloittanut muutama viikko sitten työt Americanan viikonloppuapulaisena. :)

Putiikissa on pääasiassa myytävänä vaatteita, mutta muutakin kivaa löytyy. Kuulemma useampikin jenkeissä vaihtarivuotensa viettänyt on käynyt hamstraamassa ameriikan karamelleja aivan innoissaan.

Halloween-pukujen lisäksi väliaiakaisessa valikoimassa on hyvä valikoima ihania  juhla- ja iltapukuja. Kaikkien hinta tasaraha 200,- kruunua! Minttu iski silmänsä turkoosinvaaleansiniseen aavistuksen kiiltävästä lurex-langasta neulottuun kaunokaiseen. Uuden vuoden juhlista ei vielä ole tietoa, mutta taidan kuitenkin tänään kotimatkalla käydä katsomassa, vieläkö se roikkuu siellä.

Americanalla on muuten myös verkkokauppa ja kaikki tilaukset toimitetaan Eurooppaan ilman rahtikuluja!


2 Responses to “Americana Classic Vintage”

  1. Avatar MillaH sanoo:

    Mielenkiintoisen oloinen kauppa! :)

    millamainen

    • Minttu Minttu sanoo:

      MillaH, suosittelen ehdottomasti poikkeamaan, jos satut liikuskelemaan täälläpäin! :)