Mintun ompelimossa tapahtuu

maanantai 21. marraskuun 2011

Lauantaina tapahtui jotain todella häkellyttävää ja ennalta arvaamatonta. Peetu mainitsi ihan ohimennen, melkein sivulauseessa, että saattaisi voida haluta hameen, joka olisi sen verran pitkä, että pikkarit eivät vilahtele ihan jokaisessa liikkeessä (!!). Ilahduin ja hämmennyin moisesta toiveesta niin paljon, että puhalsin siltä istumalta pölyt ompelukoneen päältä ja kaivoin kangasvarastostani mustan pellavasekoitekankaan. Parin tunnin duunauksen jälkeen lopputulos oli tämä:

Melkein polvipituinen helma näytää yllättävänkin keveältä – klassiselta ja modernilta yhtäaikaa. Marimekko Converset sopii enemmän kuin täydellisesti kokonaisuuteen.

Hameen materiaali on pellavasekoitetta, joka tottelee mukavasti vyötärölaskosten skarppia muotoa, mutta laskeutuu just sopivan ryhdikkäästi. Väri ei ole ihan pikimusta vaan ennemminkin lempeä ja elävä hiilenmusta.

Oli ihan pakko ottaa illalla päivänasukuvasarjan jatkoksi vielä yksi kuva. Peetu tuli töistä kotiin uusi takki päällään. Valitettavasti pusakan hieno tumman smaragdinvihreä samettinen väri ei oikein pääse tässä oikeuksiinsa…

  • hame, Mintun ompelimosta
  • paita (oikeasti tunika…), Cheap Monday
  • sukkikset (Mintun), saatu tuliaisiksi Italiasta
  • tennarit, Converse
  • huivi, tuliainen Thaimaasta
  • kello, Zadig & Voltaire
  • takki, 2nd hand /Americana


Comments are closed.