Aukioloaikoja aleshoppailijalle – Tukholma

torstai 29. joulukuun 2011

Joka vuosi tähän aikaan alkaa sähköpostiini tupsahdella kysymyksiä, miten kaupat ovat Tukholmassa auki vuodenvaihteeseen osuvien pyhien aikana. Eikä mikään ihme, sillä pyhäpäivät pidentävät viikonloppua kummasti (paitsi ei kyllä nyt uutena vuotena…) ja alennusmyynnit ovat muhkeimmillaan.

Ihan kaikkialla alet eivät ala vielä joulun välipäivinä. Esimerkiksi monien kiihkeästi odottama NK:n ale alkaa vasta loppiasena. Designer-vetimiä alehinnoilla saa kuitenkin jo ainakin Nathalie Schutermanilta ja kyllä PUBinkin valikoima kannattaa tsekata.

Aukioloajat uuden vuoden aikaan:

Uuden vuoden aattona 31.1. useimmat putiikit sulkevat ovensa normaalia aikaisemmin.  Koko Tukholma tuntuu siirtyvän kotiin valmistautumaan iltaa varten viimeistään siinä klo 15.00 aikaan. Keskustan kauppakeskukset ovat auki kuitenkin klo 16.00 asti ja tavaratalot, kuten NK ja Åhléns klo 17.00.

Uuden vuoden päivänä oikeastaan kaikki paikat ovat kokonaan kiinni. Vain ruokakaupat ja jotkut ravintolat pitävät oviaan auki sunnuntaina 1.1.

Loppiaisena aukioloajat ovat suppeammat kuin normaalisti, mutta ihan yksittäisiä pikkuputiikkeja lukuunottamatta kaikki paikat ovat auki.

Torstaina 5.1. on jo suomalaisen korvaan hassulta tuntuva ”loppiaisaatto”. Useimmat kaupat sulkevat tuolloin ovensa sunnuntai-aukioloaikojen mukaan – eli noin kuuden/seitsemän aikoihin illalla. 

Loppiaisena – eli perjantaina 6.1. on useimmat paikat auki sunnuntai-aukioloaikojen mukaan, mutta yllättävän monet pienet putiikit ja esim. NK:n tavaratalo on suljettu.

Loppiaisen jälkeen lauantaina ja sunnuntaina on ihan normaalit aukioloajat jälleen!


2 Responses to “Aukioloaikoja aleshoppailijalle – Tukholma”

  1. Avatar Nimetön sanoo:

    Oi kiitos Minttu! Lennetään 7.1 Tukholmaan ja päästään suoraan NK:n aleen, jibbii!