Nimipäivätytön pakkaspukeutumisvinkit

perjantai 10. helmikuun 2012

Perjantain ja Peetun – elikkä Elinan – nimipäivän kunniaksi pitkästä aikaa esittelyssä neitokaisen asu.

Täällä on ollut ihan paukkuvat pakkaset viimepäivinä. Joo – tiedetään, että lahden sillä puolella on joka päivä vähintään 10 pakkasastetta enemmän, mutta tukholmalaisen mittapuun mukaan miinus yhdeksän astetta on jo valittamisen arvoista ja kylmäshokki uhkaa hetkenä minä hyvänsä. :D

Peetu on vannoutunut hametyttö, eikä pakkaskelitkään saa häntä kiskomaan farkkuja jalkaan. Eikä uhkailu. Kokeiltu on. Koska paleleminen on kuitenkin inhaa, on neito kehittänyt parikin hyvää ”näin selviän hameella pakkasella” -keinoa. Varsin katu-uskottavat vinkit pitää tietty laittaa heti jakoon – elikkä Peetun pakkaspukeutumisvinkit vassokuu:

 1. tavallisia paksuja sukkiksia kannattaa pukea parit-kolmet, kovalla pakkasella neljätkin, päällekäin. (Mintun kommentti: kerrospukeutumista mikrotasolla. Ja aivan käsittämättömällä tavalla eristävien ilmakerrosten logiikka tuntuu toimivan myös sukkiksien kohdalla!)
 2. hameen, varsinkin leveähelmaisen hameen alle kannattaa laittaa paksusta trikoosta tehty minihame. (Mintun kommentti: toimii samaan tapaan kuin ne karseat ”villahousut”, jotka ennenvanhaan oli pakko pukea kylmällä säällä hameen alle, mutta on kivemman näköinen.)

 • neule, Vero Moda
 • toppi, H&M
 • hame, TopShop
 • sukkikset, H&M (vain yhdet kuvauksessa… ;D)
 • bootsit, 2nd hand (Americana)
 • kaulakoru, Kalevala Koru

Kuvat: Katriina Mäkinen


2 Responses to “Nimipäivätytön pakkaspukeutumisvinkit”

 1. Avatar Helena sanoo:

  En yhtään ihmettele, ettei tyttäresi halua farkkuja jalkaan! En haluaisi minäkään, jos olisi tuommoiset sääret.
  Kiva ja nätti nuoren naisen asu. Yes! Väriä olla pitää :)