Ylppärimekkosuunnitelmia

sunnuntai 25. maaliskuun 2012

Ollaan juuri pinkaisemassa Peetun kanssa kaupungille vähän tsiigailemaan kangaskauppojen tarjontaa. Pitäisi nimittäin alkaa pikkuhiljaa toteuttaa unelmien ylioppilasmekkoa.

Ruotsalaisten perinteitten mukaan tytöt pukeutuvat lakkiaisissa valkoiseen. Peetun suunnitelmissa on lähes kokovalkoinen mekko, jossa on vähän harmaata ja lyyran taivaansinistä. Ruotsalaisten ylppäriperinteet ovat aika paljon samanlaiset kuin Suomessakin, mutta erojakin on. Lisää juttua ruotsalaisten lakkiaisperinteistä voi lukea täältä: Lakkiaiset ruotsalaiseen tapaan.

Peetun lakki on mielestäni tosi hieno! Kaikki nuo kultanauhat ja kirjailut saa itse valita. Peetu halusi kauniin nahkalippaisen lakin, jonka lyyra on kullattu ja kivi aito Swarovski-kristalli. Hintaero muovilippaiseen ja muovilyyraiseen versioon ei kuitenkaan ollut suurensuuri.

Mekkoinspiraation lähteenä on Miu Miun kevät/kesä 2008 -malliston kauniit mekot.

 

Minttu saa kunnian toteuttaa unelmien ylppärimekon. Ihan yhtä lyhyt kuin esikuvanssa luomuksesta tuskin tulee, mutta samaa henkeä tavoitellaan. Kaulukset jäänevät myös pois, vaikka olisivatkin just nyt tosi kuumintahottia.

Toivotaan nyt vaan, että oikeanlainen kangas löytyy ilman suurempaa tuskaa…


Comments are closed.