L’eau de Chloé

tiistai 17. huhtikuun 2012

Viime perjantaina koitti jälleen yksi kuukausittaisista huippuhetkistäni, kun postiluukusta kolahti uusi Elle. Aikoinaan ennustettiin, että muotiblogien lisääntyminen vähentäisi muotilehtien lukemista. En ole oikein taipuvainen uskomaan tuohon, sillä vaikka blogeista saakin monenlaista tietoa nopeammin, persoonallisia analyysejä trendeistä ja usein myös todella laadukkaita kuvia, mikään ei voita tuoreen, painava, kiiltavälehtisen magazinen nautiskelevaa selailua. En usko, että muotilehtien tyylijutut olisivat vähemmän subjektiivisia tai kosmetiikkajutut vähemmän korruptuneita kuin blogeissa – melkeinpä päinvastoin. Siitä huolimatta nautin kovasti aina siitä hetkestä, kun ainoa kotiin tilaamani lehti ilmestyy.

Tiedän monien kritisoivan sitä, että mitä kalliimpi ja ”hienompi” muotilehti, sitä suurempi sivumäärä sisällöstä on pelkkiä mainoksia. Olen tässä(kin) suhteessa vähän vastarannankiiski. Tykkään katsella monien luksus-brandien mainoskampanjoita, jotka ovat yleensä tehty kalliilla rahalla ja monesti myös kauniita ja inspiroivia. Tuntuu myös, että mainoksien yhteisvaikutelmana syntynyt fiilis takaraivossa kiteyttää usein sen kuuluisan ”ajan hengen” paremmin kuin jonkun yksittäisen tiimin tekemä editoriaali.

Ja sitten täytyy tunnustaa, että olen niin hillittömän lapsellinen, että tykkään hurjasti, kun lehden välissä on voide-, shampoo- tai muita kosmetiikkanäytteitä! Kerään tyytyväisenä talteen  kaikki näytehommelit, vaikka aika harvoin niitä kyllä kieltämättä tulee käytettyä.

Jos lehdessä sattuu olemaan tuoksunäytteitä, aina parempi. Availen kaikki tuoksunäyteluukut ja -lipareet, koska on aivan ihanaa, kun hieno lehti myös tuoksuu hyvälle. Yleensä en testaa hajuvesinäytteitä ollenkaan, vaan annan niiden vain tuoksuttaa lehteä. Joskus käy sitten myös toisin…

Perjantaina ilmestyneessä Ellessä oli Chloén uuden, viime helmikuussa lanseeratun tuoksun, L’Eau de Chloén näyte. Olin aivan myyty heti ensimmäisellä nuuhkaisulla!! Uskomattoman raikas ja kesäisen iloinen tuoksu, jossa hallitsee sitrusmaiset elementit, kuitenkin niin, että mukana on tarpeeksi makeutta ja syvyyttä. Nuuhkin ranteitani tämän tästä koko perjantai-illan lehteä selaillessani.

Nyt vain jännittää se, että mitenköhän lähellä tuo näytetuoksu on oikeaa. Vielä en ole ehtinyt kauppaan asti testaamaan, mutta jos tuoksu on lähellekään, ei todellakaan tarvitse miettiä, mikä hajuvesi on seuraavana ostoslistalla!


Comments are closed.