Viikon treenit

maanantai 23. huhtikuun 2012

Viime viikolla tuli treenattua lähinnä SATSissa. Pari ryhmäliikuntatuntia ja kerta crosstrainerilla salilla on kai se kuuluisa semihyvä saldo. Kävin myös tekemässä pari reipasta kävelylenkkiä normaalin työmatkaramppaamisen lisäksi. Sunnuntaina siivosin koko meidän kämpän ja siinä samalla ajattelin, että olisi oikeastaan aika hauska laittaa sykemittari päälle siivotessa. Kyllähän siinä imurinvarressa pyllistellessä pulssi nousee ja pieni hikikin. Ehkä koko puuha tuntuisi hauskemmalta, kun voisi samalla todeta mukavat rasvanpolttosykkeet… :D

TREENIT VKO 16

Maanantai, SATS CorePulse, 55 min

  • Aikaisemmin corepulse oli Peetun lempparitunti. Muistaakseni olen käynyt itse kerran joskus viime vuonna testailemassa keikkulaudan kanssa huhkimista. Nyt meidän maanantai-boxing on ollut tauolla, joten päätettiin osallistua corepulseen. Hauskaa ja tehokasta oli, mutta kyllä se lauta vaan vaatii hiukan totuttelua. Välillä tuntui, että lennän justiinsa nokalleni ja joudun tuijottelemaan jalkojani kuin mikäkin toope. Vaikka laudan kanssa säätäminen aiheutti sen, että ihan täysillä en kyennyt painamaan, sain kyllä lihakset kipeiksi ihan erilaisista paikoista kuin muissa jumpissa. Eli ”viesti oli mennyt perille” ja sehän se on pääasia!

Keskiviikko, SATS Energy, 55 min

  • Keskiviikon energystä on tullut uusi kiva perinne. Karkkikin pääsee tuohon, joten hypitään ja hikoillaan siellä salissa kaikki kolme ripirinnan. Tuo on mielestäni tosi tehokas aerobinen tunti ja ponnistusta lisäämällä siitä saa ihan miten vaativan itse haluaa. Lihaskunto-osuus on mielestäni vähän outo, mutta se ei ole tunnin pääasia – ja parempihan se on tehdä jotain kuin olla tekemättä mitään.

Torstai, SATS crosstrainer 35 min, lihaskunto 30 min + venytykset

  • Pitkästä aikaa crosstrainerillä! Olen vihdoin päätymässä olemaan samaa mieltä kaikkien niiden kanssa, jotka sanovat, että liikunnan vaihtelevuus on tärkeä asia. Aikaisemmin olen ollut innostunut, mutta melko yksipuolinen. Kun on juostu niin sitten on juostu… Nyt huomaan, että vaihtelu virkistää ja sinänsä pikkuisen yksitoikkoinen salivisiitti tuntui samanaikaisesti leppoisalta ja tehokkaalta.

 

Tänään olisi taas tiedossa corepulsea ja keskiviikoksi on varattuna energy. Näin ne tavat vakiintuvat – siltä vähän vaikuttaa. Ensi viikonloppun ajattelin laittaa fillarini kuntoon. Olisi mahtava lähteä vähän retkeilemään keväisille poluille nyt, kun tietkään eivät enää pölise ihan niin pahasti ja kävelytiet ovat kuivat. Tulisi vain nyt tännekin ne aurinkoiset kevätkelit, joista kuulemma siellä Suomessa on saatu nauttia.


Kirjoittanut Minttu KLO 12:40 Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon treenit

TUNNISTEET:

Muissa blogeissa aiheesta: Hyvinvointi Oma elämä

 

Comments are closed.