Maksihelmat ja nahkatakki

maanantai 30. huhtikuun 2012

Ruotsissa ei juuri juhlita vappua. Majbrasa eli vappukokko on ainoa perinne, joka liikuttaa muitakin kuin opiskelijoita tai harvoihin vappumarsseihin osallistuvia. Sekin on tosin aika marginaalinen juhlallisuus, eikä esim. Peetulla ja hänen kavereillaan ole mitään erityisiä vappusuunnitelmia. Aamulla, kun tyttö lähti kouluun hän kyseli, että kai me mennään CorePulseen SATSiin niinkuin aina maanantaisin… Karkilla on vähän toinen meninki, sillä Uppsalassa ja tietääkseni muillakin suurilla yliopistocampuksilla opiskelijat järjestävät ihan suomalaistyyppisiä monen päivän vappubakkanaaleja. Vappuaatto alkoi tänään Uppsalassa sampanja-aamiaisella ja sunnuntaina (joillakin jo lauantaina…) alkanut biletys jatkuu vielä huomisenkin.

Mutta siis ”tavallinen kansa” ei juuri vapusta perusta. Se näkyy katukuvassa suunnilleen yhtä paljon kuin joku helatorstai – eli ei juuri ollenkaan, jos ei nyt kauppojen aavistuksen lyhyempiä aukioloaikoja lasketa. Meillä ei siis ole ohjelmassa mitään erityistä. Huomenna vapunpäivänä ajateltiin, että voitais vaikka grillata. Ei niinkään siksi, että on vappu vaan siksi, koska on vapaapäivä ja luvattu mahtavan hienoa aurinkoista keliä.

Jos siellä ruudun toisella puolella on joku muukin, joka ei ole hulinoimassa kaupungilla simat rinnuksilla, niin tässä olisi esittelyssä asu, jossa kävin ihastelemassa Kungsträdgårdenin upeaa kirsikkakukkaloistoa viime lauantaina.

Kirsikankukkien kunniaksi halusin ehdottomasti asuuni jotain pinkkiä. Pitkät helmat tuntuivat kivan kesäisiltä, mutta kuitenkin tarpeeksi puetulta. Lauantai oli aurinkoinen ja lämmin, mutta realistina tajusin sentään, että iltaa kohti ilma viilenee väistämättä.

Mekon kaveriksi laitoin pinkin neuletakin ja sen päälle vielä nahkatakin. Aluksi tuli kyllä niin kuuma, että neule oli pakko mytätä käsilaukkuun jäähylle, mutta tulihan sille käyttöä heti, kun aurinko alkoi laskea.

 

 

  • mekko, Primark
  • t-paita, H&M
  • neuletakki, Boomerang
  • tennarit, Converse
  • nahkatakki, Acne
  • laukku, 2nd hand
  • aurinkolasit, Tom Ford


Kirjoittanut Minttu KLO 15:48 Kommentit pois päältä artikkelissa Maksihelmat ja nahkatakki

TUNNISTEET:

Muissa blogeissa aiheesta: Oma tyyli

 

Comments are closed.