Viikon treenit

maanantai 30. huhtikuun 2012

Viimev iikon merkkittävin treeniuutinen ei liity varsinaisesti treenaamiseen… Mutta olin reipas (tai reipas ja reipas…) ja sain vihdoinkin varattua ajan selkälääkäriin! Pari kertaa käytiin Peetun kanssa viime viikolla jumpassa, mutta keskiviikon SATS Energyn jälkeen oli selässä niin jäätävä kipu, että vihdoin tajusin ettei tästä nyt kotikonsteilla tule yhtikäs mitään.

Loppuviikon otinkin sitten aika rauhallisesti. Muutama ihana pitkä kävelylenkki tuli tehtyä, mutta en enää uskaltanut raahata kiukuttelevaa selkääni mihinkään hikijumppaan. Lauantaina olin lähinnä seuraneitinä salilla ja hiihtelin rauhalliseen tahtiin crosstrainerillä. Sykemittari näytti hillittyä 110-120 väliin asettuvaa pulssia ja olo (selkäkin) tuntui ihan hyvältä.

TREENIT VKO 17

Maanantai, SATS CorePulse, 55 min

  • Kaikkeen sitä näköjään oppii! Viime viikolla olin ihan tiltissä corepulsessa ja sekoilin laudan kanssa. Tällä viikolla sujui jo paljon paremmin. Tuntuma keikkuvaan lautaan on toki vielä vähän hakusessa, mutta nyt kun tiesin vähän, mitä odottaa sujui tunti paljon sutjakkaammin. Selän takia piti kyllä varoa hiukan jotain saksihyppyjä etc. mutta muuten huomattavasti vähemmän kaoottinen kokemus kuin edellisellä kerralla. Ja on se vaan hurjaa puuhaa ja kovaa treeniä!

Keskiviikko, SATS Energy, 55 min

  • Vakkari-energy-tunnilla oli sijainen, mikä aluksi tuntui vähän pettymykseltä. Tunnin vakiohjaaja, norjalainen vaihtimimmi Linn, on ihan meidän suosikki. Tuntuu, että Linnillä on pakko olla joku pallopelitausta – tai ainakin meininki on jotenkin rennompaa ja vähemmän tyypillistä aerobic-klisetouhua. Linnin hyväntuulisuus ja energia on ihan omaa luokkaansa ja tunnin jälkeen tuntuu, että olisi saanut varsinaisen piristysruiskeen itsekin. No, meininki oli ihan hyvä ja meillä oli kivaa, jos nyt ei oteta sitä huomioon, että lopputunnista piti jo vähän irvistellä kivusta selän takia…

Lauantai, SATS crosstrainer 35 min + lihaskunto ja venytykset

  • Lähdin salille oikeastaan mukaan vain seuraksi. Vesan polvi leikattiin pari viikkoa sitten ja rehab-ohjelmaan kuuluu tasapainolautaa ja muuta kuntoutustyyppistä treeniä. Hiihtelin crosstrainerillä yhden pähkähullun MTV-reality shown ajan, tein vähän lihaskuntoliikkeitä (käytännöllisesti katsoen treenasin vain vatsaa) ja venyttelin. Rauhallinen treeni sopi selällekin ihan hyvin – pysyttiin kavereina koko session ajan. Ihaninta oli kylläkin istuskella kaikessa rauhassa tyhjässä saunassa ja kerrankin heitellä oikein kunnon löylyt. :)

 

 

Tälle viikolle en nyt ole suunnitellut kovinkaan paljon ohjattua treeniä… Selkälääkäri on vasta viikon päästä, enkä oikein tiedä, onko jumpassa käynti ylipäätään juuri nyt hyvästä vai pahasta. Päänupille tietty hyvästä, mutta täytyy sanoa, että selkä on mennyt huonompaan suuntaan – tai ainakin ollut kipeämpi – nyt tässä viimeaikoina. Toisaalta vatsalihaksia tehdessä tuntuisi kuin alaselän liikkuvuus olisi aavistuksen kuitenkin parantunut. Nääs, nääs… Mistäs sitä nyt tietäisi, onko tuollainen treeni hyvästä vai pahasta. Kipukynnykseni on aika korkea, eli oikeastaan sen takia ei jumppaa tarvitsisi jättää väliin, mutta kun en haluaisi aiheuttaa enempää vahinkoa itselleni.

Luulenpa siis, että yritän ottaa tämän viikon aika rauhallisesti treenien kanssa ja keskittyä kävelyyn ja crosstrainer-juttuihin. Ehkä on ihan asiallista odottaa, mitä lekurilla on sanottavaa.


Kirjoittanut Minttu KLO 12:13 Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon treenit

TUNNISTEET:

Muissa blogeissa aiheesta: Hyvinvointi Oma elämä

 

Comments are closed.