Ompelukerhossa tapahtuu: henkselishortsit

keskiviikko 02. toukokuun 2012

Peetulla on tänään illalla oman luokan studentskiva. Studentskiva on siis ruotsalaisten abiturienttien perinne, johon kuuluu ensin illallinen vanhempien ja opettajien kanssa ja loppuillasta biletystä luokkakavereitten ja muiden ystävien kanssa. Yleensä studentskivalla on jokin teema, jonka mukaan oppilaat pukeutuvat.

Peetun studentskivan teema on ”lapsuuden sankarit”. Pienen pohdiskelun jälkeen Peetu päätti unohtaa kaikki suloiset Disney-prinsessat ja pukeutua Viiru ja Pesonen -kirjojen Viiruksi.

 Viirumaisia vihreitä shortseja ei löytynyt kaupasta, joten Mintun ompelimo sai tärkeän tilauksen. Ihan tismalleen esikuviensa kaltaisia pöksyjä ei kuitenkaan haluttu tehdä, vaikka kysymyksessä onkin tavallaan naamiaiset. Peetu toivoi, että shortseja voisi käyttää juhlien jälkeenkin, joten raidallisen kankaan sijaan hankittiin kauniin vihreää vakosamettia.

 

 Ukkohousumaiset henkselit on kiinnitetty napeilla – eli ne voi jättää pois, jos siltä tuntuu. Peetun valitsemat vaaleanharmaat napit muodostavat kivan rivistön vyötärölle ja ovat ihan hauskan näköiset ilman henkseleitäkin.

Onneksi vanhempien ei tarvitse pukeutua teeman mukaisesti – olisi voinut tulla Mintulle hiki asua miettiessä. Vaikka olisihan se ollut aika hauska pomppia illallisella pilkullisessa Marsupilami-puvussa… :D


2 Responses to “Ompelukerhossa tapahtuu: henkselishortsit”

  1. Avatar Ilona sanoo:

    Hienot shortsit! Taidanpa minäkin haluta tuollaiset. :)

    Mulle tuli ekana mieleen tosta teemasta ja Marsupilami-puvusta (hih!), että Aku Ankaksi pukeutuminen olisi hyvä – mutta pitäisikö sitten taapertaa ympäriinsä merimieslakissa ja -paidassa ilman housuja? :D