Uusi Jenkki

keskiviikko 30. toukokuu 2012

Eilen kopsahti postilaatikkoon paketti Leafilta. Saimme testattavaksi kaksi mehevän näköistä Jenkki-uutuutta. Iloisen oranssista pussista löytyy appelsiinin ja karpalon makuisia hauskan neliskanttisia purkkapaloja ja herkullisen vihreästä omena-granaattiomena -makua.

Minttu ei ole mikään purukumin syöjä. Taidan jäystää öisin pinkkiä glittereillä pimpattua hammaskiskoani siihen malliin, että turhanaikainen pureskelu ei enää päiväsaikaan kiinnosta. Onneksi meiltä löytyy asialle vihkiytynyttä testipatrullia muutenkin. Karkki ja Peetu ovat  – jos ei nyt aivan xylitol-purkan suurkuluttajia, niin ainakin erittäin sitoutuneita vakikäyttäjiä.

 

Jenkki Juicy Cube on nimensä mukaisesti muodoltaan kuutiomainen ja  koostumukseltaan aika pehmeä. Sekä Karkki että Peetu tykkäsivät kuutioiden olemuksesta – ja Minttu komppaa. Hauskan näköinenhän tuo on, etenkin perinteisiin valkoisiin tyynyihin verrattuna. Peetun mielestä pikkuisen pehmeä koostumus tuntui vähän hassulta, mutta Karkille tuli positiivisessa mielessä mieleen vaahtomaiset irtokarkit (sienet ja paistetut kananmunat – tiedättehän!?).

Purkkalähetyksen mukana seuranneen esitteen mukaan Juicy Cuben ”intensiiviset, mehukkaat maut vievät purukumin makuelämyksen uudelle tasolle”. Kyseisestä uudesta tasosta oltiin meillä aika montaa mieltä. Peetun mielestä varsinkin vihreä versio maistui aivan hurjan äklömakealle ja muutenkin maku oli vähän turhankin intensiivinen ja ei-purkkamainen. Oranssi maistui kuulemma vähän paremmalle ja aidommin hedelmäiselle.

Karkki ei kaihda makeaa ja molemmat maut saivatkin tytöltä kiitettävän arvosanan. Yhdessä kuutiossa on vain 4 kaloria ja kummankin maun päämakeuttaja on xylitoli. Niinpä Karkki laskeskeli, että näillä voi tyydyttää säännöllisesti iskevää makeanhimoa huomattavasti paremmalla omatunnolla ja terveellisemmin kuin esim. juuri niillä irtokarkeilla. Oranssi Orange-Granberry -maku oli Karkinkin vertailussa hitusen parempi, mutta kuulemma vihreä Apple-Pomergranatekin toimii.


Kirjoittanut Minttu KLO 16:28 Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi Jenkki

TUNNISTEET:

 

Comments are closed.