MOOD Stockholm

maanantai 30. heinäkuu 2012

Olen ihan unohtanut vinkata Tukholman keskustaan avatusta uudesta ostoskeskuksesta. Tai unohtanut ja unohtanut… En tietenkään halunnut kirjoittaa siitä ennen ennenkuin olen itse käynyt tsekkaamassa, millainen mesta on kyseessä. Jostain syystä Tukholmankin kokoisessa kaupungissa on vain hassusti niin, että jos jokin paikka sijaitsee yhden ainokaisenkin korttelin päässä pois varsinaisilta kulkureiteiltä, pitää odotettavissa olla jotain todella merkittävää, että sitä poikkeaisi totutuilta reiteiltään.

MOOD Stockholm avattiin viime keväänä, maaliskuun 23. päivä, kovan kohun saattelemana. Luvassa oli kuulemma varakkaalle urbaanille nuorelle kaupunkilaisaikuiselle erityisesti räätälöity laadukas ja trenditietoinen ostos- ja ajanviettoparatiisi. Palstatilaa hanke sai kiitettävästi jo reilu vuosi ennen avajaisia. Odotin itsekin suurella mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää, mutta avajaisten jälkeen on ollut sangen hiljaista. Ainoa poikkeus on lukuiset ruokatoimittajat, jotka yksi toisensa jälkeen ovat käyneet syömässä jossain MOODin ravintoloista – ja olleet positiivisesti yllättyneitä! Yksikin varsin arvostettu ravintola-testaaja-toimittaja kyseli arviossaan vähän hämmentyneenä, että ”mistä lähtien on ollut okei syödä hyvin ostoskeskuksessa”.

Eilen oli ehkä täydellisin päivä ikinä ostoskeskustutustumisreissun tekemiseen. Sää oli jopa tukahduttavan lämmin = ilmastointi rulettaa, keli oli pilvinen = ei refleksinomaista tarvetta kölliskellä bikineissä ja konkreettinen sateen uhka ilmassa = siirrettiin suunniteltu kajakkireissu parempaan ajankohtaan. Lisäksi oli sunnuntai, mikä yleensä tarkoittaa sangen säällistä väkimäärää keskustassa jopa näin turistisesongin aikaan.

MOOD Stockholm sijaitsee korttelissa, joka rajoittuu katuihin Mäster Samuelsgatan, Norrlandsgatan ja Regeringsgatan. Eli käytännössä siis aivan NK:n tavaratalon takana.

Ensimmäisenä törmättiin tuorepuristettuja mehuja, smoothieita ja pientä suolaista tarjoavaan Juiceverketiin. Kuulemma älyttömän suosittu mesta ja tosi trendikäs etc. Sunnuntaina iltapäivällä meno oli aika hillittyä, mutta kieltämättä varsinkin smoothiet näyttivät tosi herkullisilta. Jos myöhään nautittu sunnuntai-brunssi ei olisi edelleen pitänyt mieltä tyytyväisenä, olisimme varmasti hyökänneet tiskille samantien!

Itseäni kiinnosti eniten se, että ostosgalleriassa luvattiin olevan paljon kiinnostavia ruotsalaisia fashion-merkkejä. Puikkelehdittuamme parinkin viehättävän kahvilan ohi (Vesan ”kaffe-latte-hammasta-kolottaa”-hammas ei taida levätä koskaan ;D) bongasin nyt jo itseasiassa ihan hävinneeksi kuvitelleeni merkin, Svean putiikin. Joskus 00-luvun alkupuoliskolla jokaikisellä vähänkään mistään mitään ymmärtävällä tukholmalaisella piti olla Svea-collegetakki valkoisella Svea-aplikaatiolla, vetoketjulla ja korkealla kauluksella varustettuna. Mintun tummansininen Svea-takki päätyi ensin Karkille ja sitten kirppiksen kautta uuteen kotiin jo kauan aikaa sitten. Sen koommin en ole Svea-brandista kuullut oikeastaan yhtään mitään, mutta näköjään ovat hengissä, koska putiikki on yhdellä trendikkäimmäksi julistetuista ostoskeskuksista.

En ole mikään sisustuksen asiantuntija, mutta ihan fiilispohjaisesti tuntui, että keittiö-/sisustustarvikeliikkeitä MOODissa on suorastaan oikein mukavasti. Kaikenlaista kivaa romanttisen runsaasta metallisen funktionaaliseen löytyy helposti. Royal Copenhagenilla on jopa pikkuinen kahvila sisäterassilla putiikkinsa yhteydessä.

MOOD Stockholmin tarkoituksena on ollut tarjota shoppailun ja ruokailun lisäksi myös muita city-ihmisen kaipaamia elämyksiä. Konkreettisin näistä on mielestäni Five Five Nails, joka tarjoaa käsi- ja jalkahoitoja, kynsihommeleita etc. myös drop in -periaatteella. Kyllähän sieltä löytyi myös hierontaa yms. mutta jos ne on sellaisia palveluita, joihin aika pitää varata kuukausia etukäteen, mielestäni ”ostoskeskus”-ajatus kärsii. Siis, jos on ostoskeskuksessa, pitäisi olla mahdollisuus drop-in -aikoihin säälliseen hintaan.

Aika suuri osa MOOD-Stockholmin vaateputiikeista  myy suhteellisen tyyristä, hyvin koristeellista, ”ei edullista” putiikkikamaa. Täytyy nyt kyllä sanoa, että vaikka en todellakaan kuulu tuon tyylin ihailijoihin ja siten en myöskään suuriin asiantuntijoihin, tuntuu siltä, että Sture Gallerian on aika hyvin kalastanut tuon hyvin toimeentulevan, klassisen koristeellisesti helmikirjailuihin pukeutuvan kansanosan… Voipi olla, että MOOD joutuu tekemään aika kovastikin töitä, että saavat nuo helmikaulanauhakonservatiivit poikkeamaan myös täällä…

 

Kaikkein mielenkiintoisimmat vaateputiikit, jotka kuitenkin mahdollisesti ovat sen arvoiset, että kävelee sen 30 metriä NK:lta MOODiin ovat: Rodebjer, italialaista sport-fashionia myyvä Napapijri, Pour ja ehkä sitten ne Ralph Laurenin useampikin putiikki, joka MOODista löytyy..

 

Itseäni kiinnostaa edelleenkin eniten – siis huomattavasti enemmän kuin MOODin loppujenlopuksi aika vaisu putiikkitarjonta – ravintola-arvostelijatoimittajien hehkuttama tapas-ravintola Boqueria. Ruokalista (joka toivottavasti on tuossa luettavissa…) vaikuttaa suorastaan aika paljon enemmän kuin houkuttelevalta… Tosin sunnuntaina, vähän ennen sulkemisaikaa (kauppakeskus menee kiinni sunnuntaisin klo 18.00) se oli aivan typötyhjä, joten me päätettiin, että testataan paikka joku toinen kerta. Kuulemma arki-iltapäivisin noin neljästä eteenpäin paikka on ihan ammuttuna täynnä city-toimistoihmisiä.

 

 

Eli yhteenvetona: suuret on ollut suunnitelmat ja aika hieno – tai ainakin urbaani – on ympäristö… Mutta vaatemuoti-ihmiselle kokemus on aika laiha. Tuota henkisesti merkittävää, yhden korttelin harha-askelta, suosittelen lähinnä trendiruuasta/kahviloista ja kodin sisustuksesta kiinnostuneille. Ja tietty niille, jotka erityisesti haluavat esim. Rodebjerin tai Svean putiikkeihin…


Kirjoittanut Minttu KLO 17:38 Kommentit pois päältä artikkelissa MOOD Stockholm

TUNNISTEET: ,

 

Comments are closed.