Ompelimossa tapahtuu – valkoinen nirunarutoppi

tiistai 07. elokuun 2012

Kyllä lomailu on mukavaa! Täällä meilläpäin on ollut ihan kivat ilmat, mutta ei kuitenkaan niin hienot, että ihan kaikki aika menisi bikineissä kölliskellessä. Pari Harjunpäätä olen toki em. vetimissä ehtinyt ahmia, mutta ompelimon puolellakin on ollut pientä aktiviteettia havaittavissa.

Tänään valmistui simppeli nirunarutoppi ohuesta valkoisesta viskoosista.

Peetun ylioppilasmekon jälkeen olen keskittynyt vain ja ainoastaan yksinkertaisiin, nopeasti valmistuviin malleihin.  Ehkä sitä vielä jotain suuritöistäkin jaksaa alkaa suunnitella, mutta tällä hetkellä on kyllä ihan ihanaa, kun menee vain muutama hassu tunti hommiin ryhtymisestä ja taas on uusi vaate garderobissa!

Valkoisen nirunarutopin kaava löytyi kevään Burdasta nro. 5.

Itseasiassa tuo lehden kannessa oleva toppi on tehty samalla kaavalla kuin nirunarutoppikin. Aika hämmästyttävää oikeastaan, miten paljon kangasvalinta ja pienet muutokset muuttavat vaatetta…

Burdassa nirunarutoppi oli toteutettu ohuesta puuvillapopliinista ja rinnuksille oli kiinnitetty näyttävä pitsibrodyyrihässäkkä. Oikeastaan ihan nasta tuokin, mutta päätin nyt ihan alkajaisiksi testata kaavaa jo valmiiksi varastoistani löytyvällä kankaalla. (Kyllä, olen pyhästi luvannut itselleni, että ainakin puolet kangasvarastostani on häivyttävä, ennenkuin saan ostaa yhtä ainutta uutta kangasta!!)

Kiristysnarut antavat kivasti ilmettä topille. Takakappaleen puolella narut menevät vain olkasauman kohdalla, mutta etukappaleella myös pääntie on rypytetty. Narujen avulla voi siis myös hiukan säätää, miten ”antelias” pääntie on ja kuinka paljon olkapäätä haluaa paljastella.

 

Topin etukappale on leikattu täysvinoon, mikä antaa ihanan laskeutuvuuden. Tuo valkoinen viskoosikangas on kyllä itsessäänkin jo aika kauniisti laskeutuvaa, mutta varmasti, jos lähtisi toteuttamaan samaa mallia ohjeen mukaisesti puuvillakankaasta, olisi täysvinoon leikkaaminen ihan a&o.

Kaavalle en tehnyt muita muutoksia kuin, että lyhensin helmaa aika reilusti (melkein 20 cm), koska halusin topille hiukan laatikkomaisen ilmeen. Pidempi malli myös melkein vaatisi, että sitä pidetään housujen/hameen alla – ja se taas ei oikein ole Mintun juttu… Lisäksi vinkkinä, jos joku aikoo testata samaa kaavaa: mitoitus on aika reilu – eli jos epäröit kahden koon välillä, kannattaa valita pienempi.


2 Responses to “Ompelimossa tapahtuu – valkoinen nirunarutoppi”

  1. Avatar Ilonajajuuli sanoo:

    aivan ihana toppi!
    tosi upea (:!


    http://ilonajuliafashion.blogspot.fi/