Isabel Marant, Americana

maanantai 20. elokuun 2012

Western-muoti on saanut värjötellä vaikka miten kauan kaikilla mahdollisilla fashion no-no -listoilla. Cowboy-tyyliset vetimet ovat toimineet korkeintaan niillä, jotka ovat ironisen seksikkäänä keikutelleet menemään stetson päässään. Tänä syksynä trendiviisarit ovat kuitenkin heilahtaneet taas kokonaisen kierroksen – kiitos hypetetyn Isabel Marantin western-henkisen syysmalliston.

Vanha länkkäri-fani on salaa ihan onnessaan! Hapsusaumoilla ja kukkabrodeerauksilla koristeltuja farkkuja en ehkä tohdi ihan ensi vaiheessa kiskoa päälleni, mutta ne paidat, bootsit ja vyöt – kyllä kiitos!

Onneksi western-tyyliä löytyy edelleen ihan hyvin kirppiksiltä, jos siis lompakko ei veny aitoihin Maranteihin tai ketjukauppojen tulkinnat aiheesta tuntuvat ihan liian… kopioilta.

Kävin kuvailemassa kaikkia mielettömiä herkkupaloja, mitä itseoikeutetusta western-fashion putiikista, Americanasta löytyy. 

 

 

Kauniisti kiharaiset kaarrokeleikkaukset, näyttävät kukkabrodeeraukset, pienet kaarevat rintataskut, painonapit, tereet – kaikki yksityiskohdat täsmäävät! Tuon mustan olisin kotiuttanut aivan välittömästi, mutta valitettavasti se oli pikkuisen liian kapea hartioista. Nyt jäin harkitsemaan tuota alinta paitaa… Se täytyy varmaan kyllä käydä hakemassa pois. 

 Isabel Marant yhdistää cowboy-bootsit herkkien mekkojen ja romanttisten hameiden kanssa. Paljaiden säärien kanssa fiilis on yhtäaikaa naisellinen ja retee.

Turha kai sanoakaan, että Americanan bootsivalikoima on aivan päätähuimaava…

Onneksi Peetu on kotiuttanut meille yhdet klassiset cowboy-bootsit. Saan varmasti lainata niitä sen verran, että voin testata toimiiko itselläni mekko-bootsit -combo, vai pitääkö pysyttäytyä hillitymmissä yhdistelmissä. 

 Sen sijaan western-vyö on ihan pakko saada! Se toimii aivan mainiosti myös farkkujen kanssa ja tuo klassiseen toimisto-jakkupuku-univormuun vähän tervetullutta särmää.

Americanan vyövalikoima on sekin ihan mieletön. Osa vöistä on suhteellisen hillittyjä, nahkaosa on kenties kuvioitu country-tyyliin sopivaksi, mutta solki on vain aavistuksen rouheampi kuin tavallisissa farkkuvöissä. Räväkämpään makuun löytyy leveitä, värikkäästi kuvioituja ja turkooseilla kivillä somistetuin soljin varustettuja vöitä. Ja kaikkea siltä väliltä.

Olen valinnut oman suosikkini. Se on niiiin hieno! Turvallisuussyistä se ei näy oheisessa kuvassa. Haha! Perjantaina on palkkapäivä ja silloin vyö toivottavasti siirtyy omistukseeni…

Niin – vinkkinä kaikille, jotka sattuvat olemaan täälläpäin lähiaikoina:

Americanan fyysisessä putiikissa Gamla Brogatan 23:ssa on meneillään koulunaloitusale ja kaikki tuotteet ovat -30 % alessa!


Comments are closed.