Ensimmäinen muotiviikkopäivä

tiistai 28. elokuun 2012

Parasta muotiviikolla on:

TUNNELMA

Sitä kihisevän jännittävää, inspiroitunutta tunnelmaa, mikä muotiviikoilla vallitsee, ei oikein voi verrata mihinkään muuhun. Kuhina näytöslavojen ulkopuolella, lyhyet keskustelut edellisistä näytöksistä ja seuraavien odotus, ovat ihan olennainen osa koko fiilistä. Kaikkein hekumallisin on kuitenkin mielestäni se hetki, kun catwalkia peittävä suojamuovi otetaan pois, valot sammuvat, musiikki alkaa ja vielä on sekuntti siihen, kun ensimmäinen outfit marssii esiin…

LUOVUUS

Jokainen näytös on vaatinut kymmenien ihmisten luovaa työtä. Tottakai itse suunnittelija ja hänen luomuksensa ovat tärkeimmät, mutta juuri näytökset ovat mielestäni aivan fantastinen elämys, koska silloin vaatteet pääsevät välittämään koko sen fiiliksen, mitä mallistolla halutaan antaa. Nautin suuresti hyvin tehdystä showsta, missä meikki, asusteet, musiikki ja koko stailaus muodostaa ehjän kokonaisuuden malliston kanssa, vaikka näytöksen vaatteet eivät kuuluisikaan kategoriaan ”haluaisin itsekin käyttää”.

IHMISET

Kanssakävijöiden tiirailu on melkein yhtä hauskaa kuin itse näytösten. Niin paljon huikeita asuja ja rohkeita pukeutujia ei varmasti ole koolla missään muualla kuin maailman muotiviikoilla. Lisäksi on aina hauska tavata vanhoja tuttuja – monien kanssa ei nähdä kuin kaksi kertaa vuodessa Bernsin kulmilla. Eikä pidä unohtaa uusiakaan tuttavuuksia! Eilen törmäsin mm. naapuritontin viehättävään Veeraan. Aina yhtä mukava tavata bloggarikollegoita IRL.

Eilisen näytöksistä päällimmäiseksi jäi mieleen tapahtuman avannut Fadi el Khoury ja ikisuosikkini Ida Sjöstedt.

Fadi el Khoury on ns. hautu couture-designer. Minttu on sen verran perinteinen niuho, että jättää Haute Couture nimityksen sen ansainneille syndikaatin jäsenille. Se ei kuitenkaan estä huokailemasta huimaavan kauniin, käsittämättömiä työtunteja vaatineen unenomaisen kauniin malliston vuoksi.

 

 

 Ida Sjöstedt onnistuu olemaan tyylilleen uskollinen, vaikka samanaikaisesti vaikutelma on hillitympi kuin aikaisemmin. Vaaleanpunaisiin hiuksiin sonnustautuneet mallit muodostivat herkullisen (ja tarvittavan) ristiriidan söpöjen asujen kanssa.

 

 

Myös Ida Sjöstedt on laajentanut huomattavasti ”haute couture” asujen osuutta mallistoissaan. Liekö tämän tyyppiselle pukeutumiselle suurikin kysyntä?

Tänään on vielä ohjelmassa aika monta näytöstä. Ehkä eniten odotan The Local Firmiä, vaikka he eivät kyllä ole olleet mitenkään tasaisen kiinnostavia uransa varrella. Jotain lukkarinrakkautta varmaan, koska suunnittelijaparivaljakko on niin läpeensä mukavia ja viehättäviä ihmisiä! 

All photographs from the shows are property of ASFB and copyright Kristian Löveborg.


Comments are closed.