Weekend Getaway Dreams – Barcelona

tiistai 04. syyskuun 2012

Jostain iski tajuntaan aivan hillitön hinku päästä Barcelonaan. En tiedä onko se tämän auringottoman kesän syy vai mitä, mutta bikineissä-rantsulla-loikoilu -abstinenssi tuntuu lähes fyysisenä kipuna. Pitkään kaukomatkaan ei juuri nyt ole minkään valtakunnan tsäänssiä, mutta (sopivasti pidennetty) viikonloppureissu Barcelonassa hoitaisi kyllä varmasti riittävästi niin päänuppia kuin kroppaakin.

Näin syyskuussa pahin turistihärdelli Barcelonan city-biitsillä on jo rauhottunut, mutta kelit ovat vielä ihan kesää. Kyllä sitä melkein kolme kokonaista päivää pitäisi pystyä (vähintään… ;D) olemaan paikan päällä, että raatsii uhrata yhden kokonaisen päivän rantsuhommeleihin. Toisaalta voisihan sitä ajatella pakenevansa johonkin, missä ei juuri muuta tekemistä ole, mutta matkakohteiden valinnassa olen helposti more-is-more -tyyppiä.

(kuva)

Oi kyllä! Hyvää ruokaa – mieluiten ulkoilmassa nautittuna. Salaattia, tapaksia, paellaa… Laiskaa lounastelua rantabaarissa ja illan hämärtyessä tapas-rundi vanhan kaupungin tunnelmallisissa ravintoloissa. Maut ovat niin tärkeä osa matkailua. Ja muistoja.

(kuva)

Olen ollut Barcelonassa kerran aikaisemmin – silloin vain kaksi yötä perillä. On aivan selvää, ettei tuollaisen pikavisiitin aikana ehdi koluta kuin pienen murto-osan kaikista niistä paikoista, jotka haluaisi nähdä. 

(kuva)

En ole mikään super-hinku-nähtävyyksien-kiertelijä.  Olen käynyt esim. Pariisissa kuusi kertaa, mutta Eiffel-tornin olen nähnyt vain ulkopuolelta. (Tosin olen käynyt Pariisissa sekä Pradan että Chanelin putiikeissa, joissa molemmissa on ovi lukossa ja ovimies avaamassa… Haha!).  Mutta kyllähän nyt esmes tuo Sagrada Família -temppeli pitää nähdä ennenkuin se valmistuu!

(kuva)

Edellisellä reissulla jäi shoppailut Barcelonassa aika vähäisiksi.  Himottaisi kovasti päästä kiertelemään sivukujien pikkuputiikkeihin, koluta muutama 2nd hand -kauppa – ja kieltämättä olisi ihan mahtava päästä penkomaan Zaran tarjontaa. Täällä Tukholmassa kun tuo Zara ei todellakaan tunnu erityisen edulliselta, mutta Espanjassa hinnat vaikuttivat olevan enemmän kohdallaa.

(kuva)

No, toistaiseksi ei ole mitään tarkempia suunnitelmia matkan suhteen – mutta onneksi aina voi vähän haaveilla!


Kirjoittanut Minttu KLO 13:16 Kommentit pois päältä artikkelissa Weekend Getaway Dreams – Barcelona

TUNNISTEET: ,

Muissa blogeissa aiheesta: Lifestyle Matkailu

 

Comments are closed.