Tunne vai järki?

torstai 18. lokakuun 2012

Kumpi määrää enemmän ostopäätöksiä, tunne vai järki? Riippuu varmaan hiukan siitä, mitä on hankkimassa. Jotain asioita, kuten esim. lääkkeitä tuskin kovin usein ostetaan pelkillä tunteilla. Investoinnin suuruus ei kuitenkaan vaikuta kovinkaan paljoa siihen tehdäänkö ostopäätös tunteella vai järjellä. Ehkä kukaan ei varsinaisesti heräteshoppaile vaikkapa asuntoa, mutta lopulliseen päätökseen vaikuttavat henkimaailman asiat huomattavasti enemmän kuin tiukat faktat.

Tämän tunne-järki -johdannon ainoa tavoite on auttaa Minttua päätymään jonkinlaiseen lopputulokseen syyskenkiä koskevassa pohdinnassa. Olen esitellyt täälläkin vaikka minkälaisia toivelistoja, mutta nyt, kun olen liottanut lähestulkoon päivittäin nahkakenkiäni enemmän tai vähemmän läpitunkevassa syyssateessa, alkaa suunnitelmat mennä pikkuhiljaa uusiksi.

Haluan – ei – tarvitsen kumisaappat!

Ja nyt mennään sinne tunne vai järki -osastolle… Hyviä ja siistejä kumppareita on tarjolla – jos ei nyt pilvin pimein – niin ainakin ihan kohtuullisesti. Kaupunkisateesta selviää kuivin varpain vähemmälläkin. Mutta, kun haluan Hunterin kiiltävänmustat Originalit. Haluan siitä huolimatta, että hyviä saappaita saisi halvemmallakin. Haluan siitä huolimatta, että varmasti kaikilla muotibloggareilla (ja muutamalla muulla.. ifs) on ollut jotkut versiot Huntereista jo vaikka miten kauan aikaa sitten. Haluan siitäkin huolimatta, että se hetki, kun saappaista tuli kuumintahottia kiitos Kate Mossin, on ollut jo about vuosikymmen sitten.

Järkiperusteet:

 • olen tuhonnut niin monta kenkäparia vesisateessa ja loskassa rämpiessäni, että investointi kivoihin saappaisiin olisi vain järkevää.
 • Tukholman syksy, talvi, kevät ja iso osa kesästä toteuttaa säätiedotusta: + 3 astetta lämmintä ja vesisadetta (tuo päti esmes viime jouluaattona ja kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna…).
 • tavoitteeni ei nyt varsinaisesti ole olla muodin tai trendien etunenässä, joten hyvää hankintaa ei ole syytä hylätä vain sen vuoksi, että ”kaikki muut” ovat ehtineet ensin.

 Tunneperusteet:

 • haluan kiiltävänmustat Hunter Original -saappaat. Haluan. Piste.

(Ellen sitten ehdi muuttamaan mielipidettäni ennen ensi viikon palkkapäivää. Ei ole helppoa tuuliviirin elämä…)

Tietääkö muuten joku, miten hyvin Hunterit selviävät pienestä pakkasesta? Eli siis ei mistään varsinaisesta pakkaskelistä, mutta murtuuko kumi heti, jos päivän aikana sattuukin pakastumaan ja on pakko painella saappaat jalassa ulkona?

Kuvat: Hunterit Brandos, Kate Moss FabSugar


18 Responses to “Tunne vai järki?”

 1. Avatar Jonna sanoo:

  Omat Hunterit ovat kyllä pienistä pakkasista ihan mallikelpoisesti selvinneet. Tosin ihan hirveästi en ole niitä sellaisissa keleissä käyttänyt:)

  ps. Ja toi mustahan on vielä ihan järkevä juttu. Omalla kohdallani se haluanhaluan-fiilis kohdistui vaaleanpunaisiin Huntereihin. Mutta, kertaakaan en ole kyllä katunut ;D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Harvoin sitä oikeasti katuu sellaisia todellisia haluan-haluan -juttuja…

   Hyvä tietää, että pieni pakkanen ei haittaa. En ajatellutkaan noita miksikään talvikengiksi (vaikka täällä siis yleensä kyllä sataa vettä tai räntää…), mutta joskus aamulla on ihan vesikeli ja päivällä pakkasta. Enkä haluaisi, että nuo heti tuhoutuisivat. :)

   • Avatar -Karoliina sanoo:

    Myydäänhän niihin niitä fleece sukkia, luulis et kylmille ilmoille tarkotettuja…
    Ostin kans kun halusin :) vaikka kahdet kumpparit jo omistin, mutku piti olla hienot kans!

    • Minttu Minttu sanoo:

     Kyllä omista varastoistani löytyy myös sellaiset ”marjametsälle” sopivat kumpparit, mutta niillä ei ihan viitsi kaupungille lähteä hillumaan…

 2. Avatar maya sanoo:

  Kyllä mun mielestä Helsinginkin (saati sitten Tukholman) syksy-talvi-kevät akselille mahtuu niin paljon sadekelejä, että hyviin saappaihin on myös ihan perusteltua panostaa! Hunterit on kuitenkin lestiltään hyvät & siistin näköiset, eli myöskään sateen loppuminen ei saa sua tuntemaan itseäsi hölmöksi kun saappaat jalassa kuljet… Country Attirelta on löytynyt vielä ihan kivaan hintaankin! :) tai sit mä koitan vaan puolustella kolmea paria kaapissani…

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kolme paria!? Okei… Kyllä mä voin siinä tapauksesssa hyvin investoida yhteen pariin!! :D

 3. Avatar Janna sanoo:

  Aa. Mietinkin, miksi jengi kulki kuivillakin keleillä kumisaappaat jalassaan ihan ylpeinä. Se onkin muotijuttu. Muunmuassa korkokumisaappaat ovat herättäneet huvitusta kaupungissani.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hyvin usein jonkun huvitusta aiheuttavan pukeutumisjutun takaa löytyy vaihvihkaa levinnyt trendi! :D

   • Avatar Janna sanoo:

    Huh. Minusta korkkarikumpparit olisivat saaneet jäädä leviämättä, siinä missä crocsit ja uggitkin. Hyh :D

 4. Avatar marsu sanoo:

  En ole katunut Hunttereiden ostoa. Ne ovat vaan niin hyvät jalkaan, että niillä voi kävellä parhaimmillaan vaikka koko sadepäivän. Tietysti jokaisen jalka on erilainen, mutta minulle ne ovat sopineet hyvin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kumisaappaat, jotka ovat hyvät jalkaan? Melkein liian hyvää ollakseen totta! :)

   Kyllä nuo taitaa olla ihan pakko hankkia. :)

 5. Avatar OutiHannaMaarit sanoo:

  Meidän neidin käytössä eivät hunterit kestäneet. Noin 10 käyttökerran jälkeen irtosi toisesta kengästä koko korko. Saappaat on nyt palautettu kauppaan ja maahantuojalle/agentille laitettu reglamaatio. Sairaan hidasta ja huonoa toimintaa vain sieltä puolelta, koska kauppias on lähettänyt saappaat jo yli kuukausi sitten eteenpäin ja mitään ei ole vieläkään kuulunut. Meille tuskin enää kyseisen merkin saappaita tulee.

 6. Avatar Sartsa sanoo:

  Hunterit on ihan parhaat, varsinkin noiden jo mainittujen fleece sukkien kanssa. Ei varpaat palele. Ja on muuten kevyet kävellä, jos vertaa esim. Hai saappaisiin, nekin multa löytyy, mutta esim. koirien kanssa metsälenkille en niitä jalkaan laittais, huntereissa jaksaa talsia pidemmänkin matkan. Suosittelen.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Lisää perusteluja siis tuohon ”järki”-osastoon, jos ovat vielä kaiken lisäksi hyvät jalkaan!

 7. Avatar Hottentotti sanoo:

  Hunterit on Brandoksella juuri nyt tarjouksessa ;)