Hunter-kumisaappaat, mikä koko?

perjantai 19. lokakuu 2012

Oli ihan pakko laittaa tuollainen epäromanttinen otsikko postaukselle. Edellisen Hunter-aiheisen postauksen kommenttien perusteella tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on liuta asiantuntijoita ja nyt tarvitsen apua!

Alunperin ajatuksenani oli odotella kaikessa rauhassa seuraavaa palkkapäivää, käydä tässä välissä sovittamassa oikea koko – ja sitten laittaa tilaus Brandokselle menemään (ei, en todellakaan ole mikään heräteostosten tekijä! :D). Nyt kävi kuitenkin niin, että yhden ihanan kommentoijan (kiitos Hottentotti!) ansiosta huomasin, että just nyt Brandoksella on – 20 % alennus tosi suuresta määrästä bootseja ja saappaita.

Säästö se on pienikin säästö, joten en voi mitenkään odottaa tilauksen tekemisen kanssa. Ainoa ongelmani nyt on, että minkä ihmeen koon tilaisin? Normaalisti käytän kokoa 38 ja olen kai aika keskiverto – eli en useinkaan joudu hankkimaan puolikaskokoja.  Ajattelin tilata Huntereista koon 39, jotta alle mahtuisi paksumpikin sukka. Toisaalta moniin kumisaappaisiin on jo valmiiksi laskettu saapassukkavara – ja siinä tapauksessa pitäisi koon 38 riittää. Eli tarvitsen apua:

Mikä koko pitäisi valita Hunter Originaleista?

Varsi tulee olemaan omaan ”urheilulliseen” pohkeeseeni vähän napakka, mutta mittanauhamittauksen perusteella sen pitäisi kuitenkin sopia.

Kiitos jo etukäteen vinkeistä ja kokemuksista! Terkuin yksi, joka inhoaa yli kaiken palautella ja vaihtaa nettikauppatilauksiaan… :)

EDIT: Kiitti hurjasti kaikille avusta!! Tilaukseen meni koko 39 ja päädyin sittenkin original-mustaan enkä kiiltävään Gloss-versioon, jota alunperin ajattelin. Toivottavasti tulevat pian pian PIAN! (Yleensä kyllä Brandoksen toimitukset tulee huippunopeasti…)


8 Responses to “Hunter-kumisaappaat, mikä koko?”

 1. mari w sanoo:

  Oman kokemukseni mukaan Huntereiden koot ovat pienehköjä. Kengänkokoni on normaalisti 40 (esim. Vagabondeissa poikkeuksetta tuo koko on just passeli), joten tilasin ensin Originalit koossa 41. Noh, varsi oli omaan ”urheilulliseen” (ihana kuvailu!) pohkeeseeni turhan napakka ja muutenkin villasukan kanssa liian pieni, joten myin saappaat eteenpäin kaverille. Jouduin hyväksymään ettei näihin kinttuihin perus-Originalit istu ja tilasin uudet Original Adjustablet koossa 42 (ekaa ja toistaiseksi vikaa kertaa ikinä tuollainen jättikoko!). Ne on ihan täydelliset ja mahtuu paksumpikin villasukka.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Okei – taidan tilata nuo 39:t ja toivoa, että eivät ole liian tiukat pohkeesta… Muussa tapauksessa Peetu saa hienot saappat joululahjaksi! :)

 2. marsu sanoo:

  Tilasin omani Asokselta muutama vuosi sitten (sopivasti ennen kun hinnat nousivat). Jalkani on leveähkö 40 ja UK koon 7 vastaa sitä täydellisesti (omassa jalassani). Mielestäni perus-Hunttereiden varret ovat aika kapeahkot eli jos on lihasta pohkeessa, niin kannattaa varmaan ottaa se kokoa suurempi ja käyttää paksumpia villasukkia :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Onhan tuolla meikäläisen pohkeella tosiaan vähän ympärysmittaa… Mittasin kyllä ympäryksen – ja jos Brandoksen antamat mitat pitää paikkansa, sen pitäisi kuitenkin olla ihan ookoo. Olen jokatapauksessa päätymässä tuohon isompaan kokoon. :)

 3. maya sanoo:

  Mulla on regent savoyt & tall melroset, ja molemmista brittikoko 6. Villasukka & pohjallinen mahtuu hienosti, koska normaalisti käytän 38, mutta juurikin tuon ”urheilullisen” pohkeen vuoksi jouduin ottamaan isomman… Ja hyvä niin, kumisaapas kun ei tietenkään veny. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Totta muuten tuo, että oikeastaan hyväkin tilata yhtä kokoa isommat, niin mahtuu pohjallinen hyvin myös. Täällä kun on niitä ällöjä räntäpäiviä ihan riittämiin ja silloin pieni lisäeristys ei olisi pahitteeksi.

 4. Kirsi sanoo:

  Itselläni on jalka kokoa 38 ja Hunterit myös 38.. Villasukat mahtuu hyvin :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ok… Luulen, että tilaan silti koon 39. Siinä on sitten pikkuisen enemmän tilaa pohkeellekin… :)