Kelvoton fashionista?

tiistai 30. lokakuun 2012

Olen etsiskellyt talveksi matalia hyviä ratsastussaappaita. Toisaalta tuntuisi järkevimmältä sijoittaa ihan perinteiseen klassiseen malliin, mutta toisaalta houkuttaisi joku ajankohtainen versio, jossa olisi vähän enemmän särmää. Ehdottomasti kaikkein eniten hinkuaisin niitä Givenchyn gaiter bootseja, joista kirjoittelin jokin aika sitten. Valitettavasti se lottovoitto ei nyt vieläkään ole saapunut tekemään ihmeitä budjetilleni. (Pikkuisen hankaalaahan se olisikin, kun en edes lottoa!)

Bongasin ei-niin-kovin-yllättäen aikas kivan oloiset Givenchy rip offit Zarasta.

Malli on varsin selkeälinjainen ja muutamat yksityiskohdat ihan kohdallaan. Kävin sovittamassa saappaita Drottninggatanin Zarassa – ja malli tuntui oikeastaan aika hyvältä jalkaan. Uudet pohjat olisi kyllä pakko laittaa, sillä urattomat tasapohjat tuntuivat liukkailta jopa myymälän kokolattiamatolla. En halua edes ajatella, miten kiva niillä olisi liukastella lumessa.

Kaikki tuo on siis ihan ookoo. MUTTA. Saappaat eivät ole nahkaa. Ehkä pikkuisen tökkii ajatus, että tekonahkasaappaat maksavat noin 120 euroa (1199,- kruunua taitaa olla kyllä enemmän kuin 120 €). Tuntuu vähän, että ei tuossa nyt ainakaan laadusta makseta. Toisaalta olisin valmis pulittamaan huomattavasti enemmänkin nahkakengistä.

Melkein olen siis päätökseni tehnyt – ja sen vuoksi tunnen olevani fashionistana täysin kelvoton. En vaan nyt voi kartuttaa kenkäkokoelmaani kyseisillä Zaran bootseilla, vaikka ne miten olisivatkin hienot ulkomuodoltaan.

Taidan nyt sitten taipua lottoamaan ihan oikeasti. Tiedä vaikka osuisi sopivan kokoinen voitto kohdalle siihen mennessä, kun Givenchyjä taas saa napista.


6 Responses to “Kelvoton fashionista?”

 1. Avatar meri sanoo:

  Mitä ihmettä, kyllä noi Zaran versiot on nahkaa (ulkopuolelta). Ainakin nettisivujen ja livetarkastelun perusteella.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ai on vai? Täällä oli putiikissa vain sitä ruskeaa versiota noista saappaista ja niissä luki NtmT Skinn. Se ei jotenkin kuullostanut aidolta nahkalta – eikä myöskään tuntunut… Lisäksi ne ”taljan” kuvat, joiden avulla kenkien eri osien materiaalit usein kerrotaan, viittasivat täysin man made -materiaaleihin. Voin toki olla väärässäkin. :)

   • Avatar meri sanoo:

    Zaran kenkien nahka tuntuu/näyttää mun mielestä usein vähän oudolta ja siksi tulee noita tuotetietoja tsekattua muita kauppoja tarkemmin. Nettisivuilla sanotaan ko. kengästä näin:

    Upper
    100% COW LEATHER

    Lining
    90% POLYURETHANE
    10% POLYESTER

    Sole
    100% RUBBER

    • Minttu Minttu sanoo:

     No tuon perusteella on kyllä ihan oikeaa nahkaa – kieltämättä! Mitähän toi ihme NtmTSkinn sitten on, mitä Ruotsin nettikaupan sivuilla väittivät bootsien olevan? Eihän ne nyt tosiaan mitään superlaadukasta nahkaa ole, mutta jos ovat nahkaa kuitenkin, niin täytyypä sitten harkita asiaa uudemman kerran!

     Kiitos sulle Meri näistä tiedoista!

 2. Avatar PPT QUu sanoo:

  Itsellä on noi samat saappaat konjakinruskeina. En ole aiemmin löytänyt mitään kivaa ostettavaa zarasta lähes koskaan, mutta nyt oli pakko nuo saappaat saada. Ja jotenkin oletin, että kun moni bloggaajakin vannoo Zaran nimeen + 119 e hinta + nahkaa, niin olisivat edes semilaadukkaat, mutta… ei ne kyllä ollet :( Kaupassa kun sovitin, huomasin, että yhdessä sovitussaappaassa oli iso naarmu, no ei muuta kuin myyjä hakee uuden parin varastosta. Ostin kengät ja kannoin niitä paperipussissa kotiin, noin 45 min kotimatkan aikana oli yhdessä saappaassa oleva tuo ”yläkoristelukko” ”auennut”. Suljin lukon ja käytin kenkiä pari kertaa, tuo lukko aukeni useita kertoja, kunnes lopulta meni kokonaan rikki eli roikkui auki yhdessä saappaassa. Ja ehdin pitää kenkiä pari päivää, excuse me? En jaksanut alkaa palautusrumbaan, joten leikkasin nuo remmit ja lukot molemmista saappaista saksilla veke. Sen lisäksi tuon nahkapäälliosion allahan on kankainen ”sisäsaapas”, joka ainakin itselläni hiersi TODELLA pahasti kantapäätä verille. Nyt on onneksi saappaat muotoutuneet jalkaan ja olen niitä ongelmista huolimatta mielelläni käyttänyt. Mutta kun miettii, että lumen tullessa pitää tosiaan vielä tuo pohja päällystää, ettei liukastele hengiltä, niin… liian iso vaiva huonoon laatuunsa nähden liian kalliista kengistä! Hinta-laatu eivät todellakaan kohtaa ja pitkän tarinani pointti oli, etten suosittele :D Maksa mieluummin 200 € oikeasti laadukkaista kengistä ja säästyt mielipahalta ja ongelmilta.

  (p.s. voi se olla toki, että omat saappaani ovat vain maanantailaatua, mutta multa meni kyllä nyt maku Zaraan)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hmmm – joo… Vahvistat kyllä tällä jutulla omia käsityksiäni. Siis en ole ehkä ihan samanlainen Zara-shoppailija kuin monet bloggari-kollegat, mutta onhan sieltä yhtä ja toista tullut hankittua.. Joihinkin juttuihin olen ollut pettynyt ihan muutaman käyttökerran jälkeen, mutta jotkut taas ovat kestäneet suorastaan hämmästyttävän pitkään…

   Nuo bootsit eivät tosiaankaan vakuuttaneet laadullaan, kun tapasimme putiikissa ja siksi arveluttaa tehdä tilausta netissäkään. Uudet kengät kalvavat helposti kantapäätä, vaikka olisivat miten hyvät, mutta uudet pohjat noihin olisi pakko laittaa ja jos soljetkin hajoilevat, alkaa kyllä taas päätösvaakakuppi keinahtaa toiseen suuntaan. :)

   Suurkiitokset kommentista jokatapauksessa! Tästä on paljon apua, kun mietin, että miten noiden kanssa nyt teen.