Empowerment

keskiviikko 28. marraskuu 2012

Hyväntekeväisyysteepparit eivät tosiaankaan ole mikään järin uusi keksintö. Jostain syystä niistä on aika vaikea innostua, vaikka asia olisi kuinka hyvä ja paitakin ihan siedettävä. Yleensä hyväntekeväisyyspaita päätyy sinne vaatekaapin pimeimpään nurkaan, ei-koskaan-käyttöön-päätyvien-mökkipaitojen kanssa samaan pinoon. Nudie on kuitenkin onnistunut toteuttamaan Amnestyn kanssa yhteistyössä sarjan todella makeita t-paitoja, joiden hankkiminen tuntuu haluttavalta muutenkin kuin hyväntekeväisyysmielessä.

Paitojen printit on peräisin kilpailusta, johon kuka tahansa saattoi osallistua. Kuvituksen teema on EMPOWERMENT. Raadin valitsemat printit päätyivät paitoihin asti. Tässä Mintun lempparit – kelpuuttaisin garderobiini näistä minkä tahansa!

 Ieuan Jones ”My design is about a choice we make, in more developed and secure environments. The slogan ’truth or dare?’ embodies this choice: do we merely accept the truth that violence, hatred and ignorance exists? Or do we dare to change this through not only empowering others, but giving them the resources to empower themselves?”*

 Lars Holmberg ”Many of us possesses the ability to take the power back from what has been written, from the system of rules, and reveal to others the enourmous amount of creative power such understandment mean.”*

Lina Brandt ”With my contribution I want to cure the world from injusticeness by adding more empowerment to it every day. Empowerment is the medicine for an unfair world.”* 

 Niclas Franzén ”I think Education is the way forward for everything not just a way out of poverty but also the way forward for all problems in society may it be sexual or ethnical rights. Education is what is important to me so thats my main message with my print, in my mind I had a kid starting to learn the alphabet with the idea the more you learn the more empowered you will get. The path to a better world does not come through us but through our children.”*

10 euroa kaikista myydyistä t-paidoista menee Ruotsin Amnestylle. Hyvä diili!

Kuvat ja *-lainatut tekstit: Nudie

 


Kirjoittanut Minttu KLO 13:51 Kommentit pois päältä artikkelissa Empowerment

TUNNISTEET: ,

 

Comments are closed.