Minttu goes ART

tiistai 18. joulukuu 2012

Olen tainnut hehkutella täällä jo kyllästymiseen asti hienoa Olympus PEN Lite E-PL5 -kameraani, mutta nyt hokasin siinä niin hauskoja efekti-juttuja, että ihan pakko jatkaa vielä vähän.

Tuskailin tuossa – jälleen kerran – asukuvien ottamisen mahdottomuutta tähän vuoden aikaan. Siis oikeesti. Jos lähiympäristöön ei satu kuulumaan ketään kuvaushalukasta tai -kyvykästä, joka suostuisi räpsimään kuvia ulkoilmassa, on järjellisten kuvien ottaminen sisätiloissa tuskallisen haastava tehtävä. Jopa viikonloppuisin, jolloin periaatteessa voisi olla kotona päiväsaikaa kamerajalustan kanssa heilumassa, on sisällä helposti niin pimeää, että ilman salamaa kuvista ei tule mitään.

Mutta tämän ei nyt pitänyt olla ollenkaan mikään valitusvirsipostaus, sillä löysin hurmaavasta Olympuksestani aivan megahienon toiminon. ART-asetus antaa kuville automaattisesti jonkun enemmän tai vähemmän räyhäkkään efektin. Filttereitä on yhteensä kaksitoista – pehmeän pastellisesta soft focuksesta, reteisiin pop art-kuviin ja mustanpuhuvan dramaattisiin efekteihin. Näin salamvalon avulla otettuihin kuviin tulee ihan hauska tunnelma tylsän kovuuden sijaan. Ja mikä parasta ART-asetus nro 13 tekee yhdellä napin painalluksella samasta kuvasta kaikki 12 eri versiota. Kertakaikkiaan koukuttava leikkikalu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä on Minttu goes ART -session ehkä normaaleimman oloinen otos. Soft Focus -filtteri tasoittelee mukavasti pitkän työpäivän ja pimeän vuodenajan jäljet kasvoilta. Salamavalokaan ei aiheuta järkyttäviä varjoja silmien alle. Silti asu erottuu mielestäni ihan kohtuullisesti. Saattaapi siis olla, että tulen käyttämään tällä filtterillä otettuja päivän asukuvia muulloinkin kuin näin esittelymielessä.

Asu:

  • haalari, MTWTFSS
  • pellavajakku, Esprit
  • nilkkurit, DonDonna
  • vyö, Monki
  • kaulakoru, vanhoja varastoja…

Minttu goes ART 2

Pale&Light Colour -filtteri on kanssa suht ”normaalin” oloinen (kuva vasemmalla siis). Voisin kuvitella, että tuolla saisi aivan fantastisen herkkiä tunnelmakuvia jossain vähän toisenlaisessa valaistuksessa. Aika makea on mielestäni tuo oikeanpuoleinenkin kuva. Cross Process on filtterin nimi. Tosin tuosta ei nyt kyllä juuri enää asun yksityiskohdat erotu…

Minttu goes ART 3

Halusin esitellä eri filttereiden erot mahdollisimman realistisesti. Mitään kuvaa ei ole käsitelty sen enempää kuin mitä nyt ylimääräiset rojut on rajattu pois. Vasemmalla oleva kuva otettu filtterillä nimeltä Gentle Sepia. Tuolle olisi kyllä tehnyt hyvää, jos siihen olisi lisännyt vähän valoa jälkikäteen, mutta ihan tunnelmallinenhan tuo on noinkin. Sen sijaan Dramatic Tone -filtterillä otettu kuva on aikas hurja. Voisin silti kuvitella, että tällä voisi saada huikeita kuvia maisemista ja luonnosta.

Minttu goes ART 4

Kaikkein taiteellisimmat filtterit ovat Key Line (vas.) ja Watercolor (oik.). Asukuvaukseen nuo ovat ehkä vähän turhan raisut, mutta aloin heti suunnitella, että jos valokuvattavana olemista vastustavasta Sunshinesta onnistuisi joskus räppäämään kivan kuvan, voisi näillä filttereillä saada aikaan hyvinkin hauskan sisustustaulujutun…

Minttu goes ART 5

Tässä nyt oikein kuvassa tuo Olympuksen kampanjaa varten testikäyttöön saamani ihana Olympus PEN Lite E-PL5! Indiedaysin Olympus-sivuilla on muuten menossa kilpailu, johon kannattaa ehdottomasti osallistua! Saitilta löytyy kolme kysymystä, joista vähintään yhteen vastaamalla osallistuu kilpailuun, jossa voi voittaa oman Olympus PEN Lite E-PL5 -kameran, arvo 699,90 euroa! Aika mahtavaa!!


Comments are closed.