Donner vs. Runeberg

tiistai 05. helmikuun 2013

Facebook-päivitysten perusteella Suomessa vietetään tänään suosikkilevonnaisteni juhlapäivää – eli ruuneperin torttujen virallista juhlaa!

Satuin lounastunnilla istumaan meidän toimiston siivoojan – suomalaisen Sirkan – kanssa samaan pöytään. Hän kertoi tyytyväisenä, että tytär oli juuri käynyt Suomessa ja tuonut leivoslaatikossa neljä Fazerin Runebergin torttua. Samalla siinä torttuja kehuessamme äidyttiin ihmettelemään, että mitenkä Ruotsissa ei tunneta lainkaan Suuria Suomalaisia Juhlapäiväleivonnaisia – kuten esmes juuri näitä ruuneperin torttuja. Lisäksi sellaiset merkittävät kansallisherkut kuten joulun tähtitortut ja vapun tippaleivät ovat täällä konditoriataiteen pohjoismaisessa kehdossa täysin tuntemattomia.

Joulutorttujen ja tippaleipien lisäksi Sirkka mainitsi ainakin voipullan (miten pelkkä tuon nimen kuuleminen voi saada aikaiseksi flash backin suoraan lukioaikoihin ja kaikille niille pinnatuille liikuntatunneille?), munkkipossun ja kermamunkin. Oliskohan vihdoinkin aika perustaa Tukholmaan se ravintola, jota olen suunnitellut siitä lähtien, kun tänne muutettiin? Päivisin (tai miksei myös iltaisin?) se voisi toimia kahvilana, jossa voisi nauttia kaikki mahtavia suomalaisia leivonnaisia rehellisen pannu- tahi suodatinkahvin kera?

Facebookin perusteella tänään vietetään myös Jörn Donnerin syntymäpäivää. Sopii mielestäni oikein mainiosti yhteen. Paitsi ehkä Jörkan kohdalla tortut voisi maustaa ihan oikealla brandylla eikä leipomoiden korrektilla makuesanssilla.

Suomalaisten kirjailijoitten ja monilahjakkuuksien juhlapäivää tuli vietettyä lähinnä kertynyttä sähköpostisumaa purkamalla ja kiireellisimpiä tulipaloja sammutellessa. Päivän asuna randomia mustavalkoharmaata asustusta. Huomatkaa kuvaviittaus aiheeseen ”kirjoittaa kuin ruuneperi”. Jotain hypertärkeää tekstaria piti vissiin kaiken keskellä alkaa rustailla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • paita, Mintun ompelimosta
  • neuletakki, Lindex
  • hame, H&M
  • saappaat, Diane von Furstenberg


Kirjoittanut Minttu KLO 23:30 Kommentit pois päältä artikkelissa Donner vs. Runeberg

TUNNISTEET:

Muissa blogeissa aiheesta: Muoti Oma tyyli

 

Comments are closed.