Käärmeen Vuosi

sunnuntai 10. helmikuun 2013

Hyvää uutta vuotta! Tänään on kiinalaisen kalenterin mukaan Käärmeen vuoden ensimmäinen päivä.

Länsimaissa käärmettä pidetään helposti pelottavana, ikävänä, luikertelevana niljakkeena. Itämaisen mytologian mukaan käärme on kuitenkin viisas ja syvällinen, arvostettu eläin. Ja kyllähän käärme täällä meilläkin on mukana monissa lääketieteen symboleissa.

Käärmeen vuoden pitäisi olla rauhallisempi tempoltaan kuin juuri päättynyt Lohikäärmeen vuosi. Kaikki älyllinen toiminta on arvossaan ja parantuminen sekä fyysisellä, psyykkisellä että metaforisella tasolla myötätuulessa. Täysin sisäänpäinkääntynyt vuoden ei kuitenkaan pitäisi olla, sillä kuten käärme luo nahkansa, tarjoaa samoin nyt alkanut vuosi mahdollisuuden uuteen raikkaaseen alkuun.

Nahan luontia tai ei, monien mielestä tulossa on myös pelottava vuosi. Yllättävän lukuisia, ihan tavallisen bloggarinkin elämää hetkauttavia tapahtumia on osunut edellisille Käärmeen vuosille. Kiinan demokratialiikkeen mielenosoitus murskattiin verisesti Käärmeen vuonna 1989, ja samana vuonna alkoi vähän rauhanomaisemmat kapinat lähialueillamme Baltiassa. Toinen maailmansota sai uuden käänteen Käärmeen vuonna 1941, kun Saksa hyökkäsi silloiseen Neuvostoliittoon. Nuoremmatkin bloggarikollegat muistanevat Twin Towereihin NY:ssa suunnatut terrori-iskut 11.9.2001 , Käärmeen vuosi sekin.

 

Source: etsy.com via Theresa on Pinterest

 

 

Kiinalaiset vuodet jaetaan 12 vuoden sykleissä vaihtuviin ”eläin”vuosiin ja sen lisäksi viiteen elementtiin. Puu-, tuli-, maa-, metalli-, ja vesivuodet eroavat intensiteetiltään ja siten, mitkä vuosieläimen ”luonteenpiirteet” tulevat eniten esiin. Itse olen kiinalaiselta horoskooppimerkiltäni tulihevonen, joka on kuulemma kiinalaisen astrologian katastrofalisin merkki erityisesti naiselle. En oikein tiedä miten, mutta kaikenlaista onnettomuutta tuovat kuulemma mukanaan ja tulihevosen vuosina tyttölapsia ”jää henkiin” yllättävän vähän Kiinassa.

Nyt alkava vuosi on vesikäärmeen vuosi ja sen pitäisi olla rakentavin ja rauhallisin kaikista käärmeen vuosista. Sanotaan, että tänä vuonna jos koskaan on mahdollista tehdä sovinto menneisyyden kanssa, saattaa päätökseen keskeneräiset prosessit ja poistua ”välivaiheen” tunteesta, jos niin haluaa. Kaikenlainen eheytymisen, menneisyyden virheiden korjaamisen ja hyväksymisen sekä maltillisen älyllisen uuden luomisen vuosi olisi tiedossa.

En nyt ala eritellä suhdettani astrologiaan (se selvinnee rivien välistä?), mutta varsinaista lohikäärmeen vuoden vuoristorataa tuli kyllä viime vuonna vietettyä. Oikeastaan toivotan rauhallisemman, seesteisemmän ja eheyttävämmän Käärmeen vuoden erittäin mielelläni tervetulleeksi. Eikä se älyllinen/ammatillinen kasvukaan tuntuisi ollenkaan huonolta. Ja ne muutkin muutokset, jotka vielä Lohikäärmeen vuonna tuntuivat olevan too much, too soon – niillekin toivottavasti löytyisi oikea hetkensä nyt, parantavan, eheyttävän Käärmeen vuoden aikana.

Ja jos astrologiaan uskomisen kanssa on vähän niin ja näin, niin ainahan sitä voi olla iloinen siitä, että tässä on jälleen tuore mahdollisuus aloittaa uuden vuoden lupausten täyttäminen uudelleen. (Ja jos nytkään ei onnistu, niin seuraavana on muistaakseni tulossa atsteekkien uusi vuosi. En kyllä nyt yhtään muista, että milloin, mutta eiköhän sekin tässä selviä).


Comments are closed.