Planet Ida pitsikorvikset

tiistai 26. helmikuun 2013

Viimeksi Tampereella käydessäni päädyin räntäsateisena sunnuntaina pyörimään Kehräsaaren tunnelmallisten vanhojen tehdasrakennusten keskelle. Näytti ensin siltä, että kaikki putiikit ovat kiinni – ja ehdin sitä jo hiukan harmitellakin. Tukholmassa kun on ehtinyt tottua siihen, että kaupat ovat avoinna lähes poikkeuksetta myös pyhinä. Melkein jo luovutin, kunnes huomasin ihastuttavan aukioloaikakyltin, jossa ilmoitettiin putiikin normaalien aukioloaikojen lisäksi, että avoinna ollaan myös aina muulloin, kun ovi on auki. Päädyin sitten sattumalta aivan varmasti yhteen Tampereen hurmaavimmista kaupoista – eli ompelimo/putiikki/ateljee/myymälään nimeltä Ateljeekatu.

Ateljeekadussa (-kadulla?) toimii varsinaisen myymälän lisäksi myös mittatilausompelimo, mutta itse innostuin ihan jo etäisyysteknisistä syistä lähinnä putiikin koruista ja asusteista. Kaikkien persoonallisten ja yksilöllisten ihanuuksien joukosta päätin kotiuttaa valloittavan hurmaavat Planet Ida -merkkiset pitsikorvikset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korviksien myyntitaustana toimivat vanhat koirakortit ovat niin suloiset, että kissaihminenkin sulaa! Oikeastaan aika harmi, että en ole keksinyt kortille mitään muuta käyttötarkoitusta… Mutta voihan sitä ainakin käyttää korujen säilytykseen – vaikka yleensä heitänkin nuo läpyskät menemään.

Ei-tamperelaisille vinkiksi: Kehräsaaressa kannattaa poiketa, sillä Ateljeekadun lisäksi sisäpihalla on muutamia todella ihastuttavia pikkuputiikkeja, joista voi löytää ihan aidosti uniikkeja juttuja.


Comments are closed.