Ihmekeitto

maanantai 11. maaliskuu 2013

Terkkuja ysäriltä! Tai ainakin ajalta, jolloin kuntoremontteja ja elämäntapamuutoksia oli vielä ihan poliittisesti korrektia kutsua laihiksiksi. Kävi nimittäin niin, että huomasin kauhukseni (tosin en kyllä yllätyksekseni…), että viime kevät-/kesäsesongin vaatteet ovat muuttuneet ahdistaviksi… Siis… liian pieniksi. Kyllä kyllä, supersäännöllistä kuntoilua ja pysyvästi parempia ruokailutottumuksia täälläkin tavoitellaan, mutta en mitenkään panisi pahakseni, jos vaikka näin alkuunsa saisi rivakkaan tahtiin pientä, mutta selkeää edistystä.

Päätin siis kaivaa arkistojen kätköistä vanhan luotettavan laihisystäväni – Ihmekeiton – reseptin!

Aikoinaan väitettiin, että Ihmekeitto-nimisen hard core kaalikeiton teho perustuu siihen, että sen sulattaminen kuluttaa enemmän kaloreita kuin mitä siinä itsessään on. Niin tai näin lähestulkoon kaloriton soppa toimii hyvänä puhdistuspaastona ja lähtölaukauksena terveellisemmälle (kevyemmälle) elämälle. Kaali täyttää kummasti, sellerit ja persiljat poistavat nestettä ja tulee takuuvarmasti halvemmaksi kuin kaikenmaailman jauhopussikuurit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IHMEKEITTO

Ainekset:

1 keskikokoinen kaali

3 – 6 suurta sipulia

3 – 6 porkkanaa

1 nippu selleriä

(punaista ja keltaista paprikaa 1 kpl kutakin kuuluu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta Minttu kun ei välitä paprikasta, niin jäivät pois)

1 kesäkurpitsa (laitoin kesäkurpitsan paprikoitten tilalle, tämä ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen)

2 tlk tomaattimurskaa

2 kasvisliemikuutiota

chiliä, tuoretta persiljaa, valkosipulia, tabascoa, chilijauhetta – kaikkea maun mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmistus:

Pese ja tarvittaessa kuori vihannekset, chili ja valkosipuli, laita kaikki ainekset kattilaan (isoon, Mintulle oli käydä huonosti, niinkuin kuvasta näkee…) ja peitä vedellä. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat sopivan pehmeitä. Itse olen käyttänyt porkkanaa koepalana.

Lisää lopuksi silputtu persilja ja muut mausteet. Periaatteessa suolaa ei pitäisi lisätä ollenkaan vaan se, mitä kasvisliemikuutioista tulee, pitäisi riittää. Chiliä ja tabascoa laitan mielellään reilusti, koska jostain syystä keitto tuntuu silloin enemmän ruualta. Ja eikös chilin pitäisi kiihdyttää kaiken muun hyvän lisäksi myös aineenvaihduntaa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ysärikuurin idea oli, että maksimissaan kahden viikon ajan syödään ainoastaan ja vain Ihmesoppaa, mutta sitä sitten sai – ja piti – syödä aina, kun oli vähänkään nälkä.

Sen verran nössö olen nykyään, että olen lieventänyt omia ehtojani aika huomattavasti. Aamulla syön pari ruisleivän siivua kaffen kanssa, niinkuin olen tottunut tekemään. Tuntuu, että aamulla on pakko saada vähän hiilihydraatteja, muuten ei aivot lähde käyntiin. Ja illalla olen lisännyt keittoon kanaa, kananmunaa tai raejuustoa. Kyllähän sitä nyt pikkuisen pitää proteiiniakin saada.

Katsotaan nyt sitten, josko ne vetoketjut alkaisivat pikkuhiljaa mennä ihan ylös asti kiinni…


10 Responses to “Ihmekeitto”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Tätä voisi kyllä kokeilla keittojen ystävänä ja kevennys mielessä:)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Suosittelen! Hyvää se on ihan oikeasti. Vasta tuollainen kuuri tekee sen, että sitä alkaa tulla jo korvista…

 2. Avatar Mahina sanoo:

  Ihanaa, ihanaa, että kaivoit reseptin kätköistäsi! Olen syönyt samaa keittoa jossain vaiheessa elämääni ja tällä hetkellä mietin myös, että millä sitä piristäisi kehoaan. Jään seuraamaan miten keitto tehoaa ja montako päivää jaksat keittoa vetää :-DD Muistan, että se alkoi tökkimään jossain vaiheessa ja pahasti, mutta saatan myös innostua.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jeps – onhan tuota tullut aikoinaan vedettyä kattilakupalla. Haha! Pikkuisen on tosiaan tarkoitus olla lievemmällä ”kuurilla” kuin ohjeiden mukainen ”pelkkää keittoa” -linja olisi. Eiköhän sitä kuitenkin pahimmat talviturkit lähde karisemaan.

 3. Avatar Ronja sanoo:

  Sain tiputettua alkuvuodesta tuon sopan avulla 6 kiloa noin 6 viikon aikana. Aluksi aika tiukalla linjalla pari viikkoa, sitten lieventäen niin, että lopulta soppaa tuli syötyä vain kerran päivässä. Sopan lisäksi söin paljon vihanneksia ja kasviksia salaattina ja vaan popsimalla, raejuustoa, hedelmiä ja vähärasvaista lihaa (kinkku ja broisku), loppuvaiheessa myös kananmunia. Leivän, pastan, perunan ja riisin jätin pois lähes täysin. Näkkärin söin silloin tällöin. Painonpudotus oli yllättävän helppoa. Olen kerännyt tasaiseen tahtiin kilon vuodessa jo varmaan 10 vuoden ajan ja aina vain suunnitellut tekeväni asialle jotain. Toki liikunta auttoi myös, mutta kyllä ison kunnian annan tuolle sopalle. Siitä saa vieläpä tosi hyvää, kun vaihtelee mausteita (ja vähentää selleriä…) ja lisää sekaan noita sinunkin mainitsemiasi broiskua ja raejuustoa. Itse tykkään että kasvikset on pientä silppua ja keitän tosi kauan, niin voimakkaat kaalit ja sellerit vielä mietonee.

  Nyt olen ollut pari viikkoa tauolla sopasta, paino ei ole noussut. Viikonloppuna aion taas keittää kattilallisen ja jatkaa päivittäistä soppakuuria. Todella motivoivaa kun sain noin ”helposti” painoa lähtemään. Tsemppistä sulle myös :-)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihanaa – kiitos tästä tsemppaavasta kommentista! Olen nyt soppaillut vasta vajaan viikon, mutta olo tuntuu jo kevyemmältä. Tosin olen kyllä syönyt tosiaan pikkuisen leipää, kananmunia ja aika paljon hedelmiä keiton lisäksi, joten varmaan ihan hurjan nopeasti mitään isompia muutoksia ei ole oletettavissa. En omista vaakaa, mutta tosiaan jo nyt tuntuu, että farkkujen vyötärö kiristää vähän vähemmän. Ihanaa!

 4. Avatar Salla sanoo:

  Tää soppa lähtee huomenna kokeiluun! Mulla on kuukauden päästä yliopiston ainejärjestön vuosijuhlat, joihin mennessä ois kiva saada pari senttiä pois keskivartalon tienoilta, toivotaan et tämä auttaisi! Kiitos reseptistä! :)

 5. Avatar seija sanoo:

  aion itse keittä sopan siten, että laitan kasvisuikaleita ja vielä punajuurisuikaleita,selleriä ja kaalia, kokeilen tapahtuuko mitään..tsemppiä laihduttajille !!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Punajuurisuikaleet kuullostaa tosi hyvältä idealta! Tsemppiä tosiaan kaikille!!