Marimekko – Sääpäiväkirja

keskiviikko 03. huhtikuun 2013

Kävin tutustumassa Marimekon ensi syksyn sisustusmallistoon jo yli pari viikkoa sitten. Lupasin kuitenkin pantata kuviani hetken, sillä suomalainen lehdistö ja bloggarit pääsevät ihastelemaan uutuuksia vasta torstaina 4. huhtikuuta. Nyt en voi kuitenkaan enää pidätellä itseäni. Tässä siis raikkaan, vaihtelevan, luonnonläheisen ja seesteisen sisustusmalliston esittely.

Olin vähällä kirjoittaa, että ”suosikkieni esittely”, mutta sitten tajusin, että taisin ihastua palavasti ihan koko mallistoon, astioista, kuoseista, printeistä materiaaleihin ja muotoihin. Toisaalta – mikä ihme tuo nyt on? Jos kyseessä on niinkin sääriippuvainen tapaus kuin allekirjoittanut, joka tuskin pystyy kirjoittamaan ainuttakaan blogipostausta ilman kommenttia päivän säätilasta, putoaa ”Sääpäiväkirja” -niminen mallisto todella otolliseen maaperään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oiva-astiaston uudet, kuulaan kirpeät kuviot ovat Aino-Maija Metsolan käsialaa. Ehkä johtuu siitä, että vietin puolet lapsuudestani vesivärien kanssa sutien, sillä Sääpäiväkirja-astiat tuntuvat välittömästi ja spontaanisti hyvältä tavalla, jota on vaikea kuvailla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuuskajaskari, Jussarö – mummulan putkiradiosta kuultujen merisäätiedotusten tutuksi tekemät paikannimet saavat uuden kodin Anna-Maija Metsolan suunnittelemissa kankaissa. Edellisen kuvan sinisävyinen Jussarö on Marimekon napakkaa puuvillakangasta ja ukkostaivas/syysniitty -sävyinen Kuuskajaskari aivan mielettömän ihanaa pellavaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juu, kyllä. Haluan ne kaikki. Ja nuo lasit kanssa. No ainakin kannun. Ja tarjoiluvadit…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi aluevaltaus Marimekolta on ruokailuvälineet! Haukasti omina ”persooninaan” esiintyvät aseet sopivat hyvin luonnikkaasti käteen. Konkkaronkka taisi olla noiden nimi. Tai sitten se oli niin, että salaatinottimet olivat Konkkaronkka ja ruokailuvälineet Sortin sakki… tai jotain sinne päin. Kivan ja iloisen oloinen setti jokatapauksessa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marimekolla on taidettu hoksata, että monet ostavat palan kangasta ja tekevät siitä sisustustaulun. Nyt Anna-Maija Metsolan kuvia saa ihan jo valmiiksi tauluksi ajateltuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä Konkkaronkka-salaatinottimet ja alla ruokailuvälineiden säilytykseen tarkoitettu käärittävä taskullinen liina. Ihastuttava lahjaidea! Paljon hauskempi ainakin kuin pömpöösit jalopuurasiat, joille ei kuitenkaan ole mitään käyttöä sen jälkeen, kun lahjapöytä on purettu.

Täydellisistä lahjaideoista puheenollen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sääpäiväkirja-mallistoon kuuluu myös ihan oikea sääpäiväkirja!

Tiedän olevani parantumaton muistikirjanörtti ja herkeämätön säätilantarkkailija, mutta onhan pellavakangaspäällysteinen, kauniisti sidottu sääpäiväkirja kerrassaan valloittava!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loistavan lahjaidean kirjasta tekee myös päiväkirjasivujen lomasta löytyvät suomalaisten ruokien ohjeet. Ohjeet ovat sekä suomeksi että englanniksi, joten kirja sopii tuliaisiksi pidemmällekin suuntautuvalle mökkiretkelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sääpäiväkirjan päivämerkinnät ovat vuosiluvuttomia. Itse ajattelin heti, että tuohon mahtuisi helposti viidenkin vuoden merkinnät kauniilla pienellä käsialalla kirjoitettuna. Anna-Maija Metsolan kuvat ilahduttavat myös päiväkirjan sivuilla.

Se hyvä puoli tässä ulkomailla asumisesta on, että aina Suomesta kotiin tulessa voi ostaa tuliaisia myös itselleen. Seuraavilta reissuilta tuskin pääsen paluumatkalle koukkaamatta Marimekon kautta.


4 Responses to “Marimekko – Sääpäiväkirja”

 1. Avatar JonnaH. sanoo:

  Mallisto näyttää tosi kivalta. Tuon veitsen toimivuutta kyllä epäilen, terä on aika naurettavan lyhyellä matkalla ja jos ajattelee, että veistä ei kuitenkaan koko ajan pidä syödessä pystyasennossa, johon siinä rannekin menee, niin normaalista ranne pöydällä ollessa tolla tuskin saa mitään aikaiseksi. Mutta en tuomitse ennenkuin kokeilen. :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oi! Enpäs olekaan tullut ajatelleeksi, että ruokailuvälineisiinkin voi suhtautua käytettettävyyslähtöisesti! Onhan se tietysti ihan loogista… En ole tainnut vain törmätä tarpeeksi huonoihin, että olisin tajunnut katsoa asiaa tuolta kannalta.

 2. Avatar Mirja sanoo:

  Onnittelut ”Sääpäiväkirja mallistolle”, upat pehmeät värit ja loistava idea. Ennustan tälle mallistolle todella hyvää menestystä ainakin pohjoismaissa ja ehkä myös luoteis –
  Amerikassa, Tyynen meren kaupungeissa. Aika näyttää. Ainakin minä käyn hakemassa omani Marimekon liikkeestä. Kiitos, upea: